Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
- blind boy of Alabama
Re: Jaké struny používáte???
zdar máte někdo zkušenosti se značkou Galli strings 
Zkušenosti nemám, také mě zaujaly, vypadají jako slušné celkem levné struny... Zkus je a poreferuj, já teď budu zkoušet levné struny Marris.blind boy of Alabama píše:zdar máte někdo zkušenosti se značkou Galli strings
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mám podobnou zkušenost, já ty cleartounky taky koupil v balení přímo z firmy, máme dobrýho prodavače žádnej šmejd kšeftařskej takže tomu věřím a ty struny sou fakt parádní, krásně se na ně hraje mají skvělej zvuk a absolutně nereznou nebo tak něco, on mi říkal že by to ani neměl prodávat ale že to má jako podpultové zboží nebo jak to nazvat, a supr blo že byly za 160 takže to stálo za vyzkoušení, a včera si je koupil kamoš a je z nich unešen po předchozích adárkáchworo90 píše:Jak poznám že je na strunách ta vrstva teflonu? U Suchomela jsem koupil nebalené struny (resp. balené, v igelitovém sáčku, ale se Suchomelovou vlastní etiketou), s tím, že by to měly být Cleartone kupované ve velkém množství bez obalu a balené jím, chtěl za to dvě stovky. A nějak už vůči němu začínám být podezíravý, zvlášť poté, co jsem slyšel, jak dělá pražce.
- tallicaman
dnes jsem zkusil ernie ball, bo daddarka nemeli, a zcernali po prvnim hrani...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
tallicaman píše:dnes jsem zkusil ernie ball, bo daddarka nemeli, a zcernali po prvnim hrani...
Tak to je zvlastne ja mam prave opacnu skusenost, dadarka zcernali a ernie nie
- blind boy of Alabama
nevíte, kde by se daly sehnat struny thomastik -jazz swing (0.012-0.050) třeba v Praze nebo tak nějak? Já našel jen Muzikant v Ostravě, ale spousta lidí na internetu nemá nabídku strun kompletní.
Třeba tady: http://www.chn.cz/detail.php?vid=166. Nalezeno ve vyhledávači zbozi.cz za cca 5 vteřin...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
- blind boy of Alabama
jé sorry já si nevšiml kategorie jazzová kytara 
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jedině Elixir. Všechny struny mi zčernají cca po 20 minutách hraní, ať jsou to Dunlop nebo D'Addario (stock Gibson struny šly pryč ani ne po 10 minutách). Vždycky jsem tahal desítky, ale teď mám na zkoušku nějaké low-end devítky a nějak jsem zjistil, že mi to při sólech (ale i tak celkově
) vyhovuje více. Já vím, je to trošku divné dávat na pololubovku devítky, ale já mám prostě malé ruce a devítky jsou pro mě hratelnější 
Navíc, Elixiry mají trochu agresivnější zvuk, který zrovna mě vyhovuje. I přesto se samozřejmě dá na dobře nastaveném cleanu přes krkový HB dostat warm sound
Takže suma sumárum - Elixir a nic jiného
Navíc, Elixiry mají trochu agresivnější zvuk, který zrovna mě vyhovuje. I přesto se samozřejmě dá na dobře nastaveném cleanu přes krkový HB dostat warm sound
Takže suma sumárum - Elixir a nic jiného
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
asi se ze mě stává punkáč ale poslední dobou taham co najdu v polici (a že tam mam těch zbytkošů požehnaně) a nijak mi to nevadí - nesoustřeďuju se tolik na technickou stranku veci a snažím se hrát až do lámání prstů a světe div se ono to celkem funguje 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
momentálně mám natažené EB Beefy SLinky 011-054. Hraju na standart E/Drop D na Fenderovské (dlouhé) menzuře
zvažuju návrat ke standartním jedenáctkám, protože něketré věci už se hrajou trochu hůř, ale ten tón a ten odpor proti mojí razantní pravačce možná za tu námahu stojí
PS: dá se s tím vpohodě hrát i Drop C/Drop B)
PS: dá se s tím vpohodě hrát i Drop C/Drop B)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
co vy a hex jádro vs. kulatý jádro? četl jsem že struny s kulatym jádrem mají menší pnutí a teplejší zvuk, vaše zkušenosti? též jsem četl že DR jako poměrně výraznej zástupce strun s kulaty jádrem maj problémy s udrženim kvality, nejspíš protože se to kulatý jádro obtížnějc omotává.
DR jsem zatim spotřeboval jenom dva sety takže o tom jestli maj výpadky v kvalitě občas nejsem schopen toho moc usuzovat. momentálně mam na jedný kytaře DR tight-fit 10 na druhý D´adaria XL nickel round woundy 10, obě kytary maj stejnou menrzuru, stejně nastavenej dohmat a skoro bych řek že na tom rozdílu v pnutí něco bude...
někdo nějaký postřehy?
DR jsem zatim spotřeboval jenom dva sety takže o tom jestli maj výpadky v kvalitě občas nejsem schopen toho moc usuzovat. momentálně mam na jedný kytaře DR tight-fit 10 na druhý D´adaria XL nickel round woundy 10, obě kytary maj stejnou menrzuru, stejně nastavenej dohmat a skoro bych řek že na tom rozdílu v pnutí něco bude...
někdo nějaký postřehy?
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Nedávno jsem natáhl na kejtru Ernie Ball(ty za 3 kila, myslím, že se jedná Slinky). Zatím jsem na nich neshledal nic špatného, zvukově +- jako DR, které jsem měl na kejtře natažené předtím, ale zásadní je, že po tu dobu, co je mám(cca 2 týdny), tak ještě ani trochu nezčernaly, narozdíl od těch DR strun...
už tu směsku mám docela hezky rezavou takže si udělam radost a natáhnu nový 10 fendery až mi kámoš vrátí ladičku 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Po dlouhý době jsem si koupil D´addario struny,nikdy mi moc nesedly a zase jsem se v tom utvrdil,hned mi jedna praskla a zvuk mi přijde takovej nějakej obyčejnej,když jinak natáhnu rotosoundy nebo Ernie Ball tak to hraje jinak-líp.A to stály skoro 4 kila,nějaký speciální,teď nevím co,obal jsem už vyhodil.Já bych si je nekoupil,ale jiný u nás neměli.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Skořepný Šokátor
D'Adarria mi nikdy nevyhovovala - přesně z toho důvodu co píšeš "obyčejný zvuk"
Používá tu někdo krom mě EHX struny? Rád bych se dozvěděl o zkušenostech ostatních
Používá tu někdo krom mě EHX struny? Rád bych se dozvěděl o zkušenostech ostatních
fekál.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Za 4 kila to asi byli ty s titanovým potahem. Jednou jsem je koupil a teda nevermore. Strašně brzo se jim oloupala právě ta povrchová vrstva a byly docela nepříjemné pod ruku. Obyčejné EB Slinky stačípanedge píše:Po dlouhý době jsem si koupil D´addario struny,nikdy mi moc nesedly a zase jsem se v tom utvrdil,hned mi jedna praskla a zvuk mi přijde takovej nějakej obyčejnej,když jinak natáhnu rotosoundy nebo Ernie Ball tak to hraje jinak-líp.A to stály skoro 4 kila,nějaký speciální,teď nevím co,obal jsem už vyhodil.Já bych si je nekoupil,ale jiný u nás neměli.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero-jo to jsou ony,no říkal jsem si,koupím něco dobrýho na Gibsona
,ale je fakt,že jiný neměli,u nás jsou jen takový malý hudebninky a bereš to co maj,ale většinou mívaj moje oblíbený rotosoundy,enbo aspoň Ernie Ball,no nic,špatná zkušenost,taky zkušenost
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když narazíš na ty klasický Slinky za nějakých 160 kaček, tak je zkus, já jsem s nimi spokojen.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím všechny
mám malej problém..
Včera jsem si koupil nový struny D'addario Nickel Wound XL 11tky, přendal a čekal jsem nějakej pěknej zvuk ale je v tom hrozně slyšet jak o sebe ty struny mlátí a vydávaj takovej železitej zvuk ( jako když cvrnkáte do něčeho kovovýho), žádnej takovej problém jsem s žádnýma jinýma neměl. Nevíte čim to může být ?
Včera jsem si koupil nový struny D'addario Nickel Wound XL 11tky, přendal a čekal jsem nějakej pěknej zvuk ale je v tom hrozně slyšet jak o sebe ty struny mlátí a vydávaj takovej železitej zvuk ( jako když cvrnkáte do něčeho kovovýho), žádnej takovej problém jsem s žádnýma jinýma neměl. Nevíte čim to může být ?