Kytara pro středně pokročilého hráče - max. 9000 Kč

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Kytara pro středně pokročilého hráče - max. 9000 Kč

Příspěvek od brazdil.radek »

Zdravím,

na elektrickou kytaru hraju třetím rokem, takže úplný začátečník nejsem. Od začátku mého hraní furt válím na levným Squiere Bullet Strat, takže nic moc a myslím si, že už bych si zasloužil něco lepšího. Asi před rokem jsem si koupil celolampový kombo peavey Bravo, hraje perfektně, takže trochu vykompenzoval nedostatky kytary, ale prostě není to ono, to je jasné.

V kapele hraju na pozici doporvodné kytary, bočas nějaké to solo. Doma se snažím pomalinku učit složitější techniky, ale na té kejtře to prostě nezní a není to ono. V kapele hrajeme nějaký převzatý songy, stylově od Offspring přes Hammerfall po Guns n Roses či Eagles, vlastní tvorba je směřována stylem kolem hard-rocku až punk-rocku (nejsem na škatulkování :) )

Chci tedy kytaru, která mi bude dobře sloužit několik let, ze které poletí zvuk, za který se nebudu muset stydět při živém hraní. nevyhýbám se bazaru, nevím však, po čem konkrétně pokukávat.

Momentálně mám v merku kytary
Cort M600
Ibanez sz520 - vím že je teď na tržišti za slušnou cenu, peníze budu mít pravděpodobně až ke koci prázdnin
Ibanze 321ex - tady se bojím, že bude zvuk dost tvrdý na mnou požadovaný styl, i když i tvrdé věci si občas zahraju, je to minimálně

Za jakékoli rady, výtky a doporučení budu vděčný, chci kytaru, ze které budu mít radost a vydrží mi několik let... Vždyť i můj levný strat, který by mnozí vyměnili po půl roce hraní, mi vydržel přes tři roky. Díky všem
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara pro středně pokročilého hráče - max. 9000 Kč

Příspěvek od core88 »

co řikáš na Epiphone LP nebo SG ? http://kytary.cz/kytary/epiphone/
nejlepsi je když si to muzes vykoušet aby se ti líbila a pohodlně se ti nani hralo.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Minimálně si řekni, zda chceš nadále zůstat u single snímačů, nebo půjdeš rovnou do humbuckerové kytary...
Mrkni na toto například...
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Určitě, trochu to tedy zkonkretizuju... single snímače tedy už určitě ne, rád bych šel do kytary bud s 2 HB nebo s 2HB a 1single. Les Paul nevím, zda bude pro mne zrovna tou nejlepší volbou, ale nechám si rád poradit. Nejradší bych volil nějaký superstrat či obdobu PRS. Nad LP jsem nikdy moc neuvažoval, ale teď jste mi nadadili brouka do hlavy :D vím že je to zvukově uplne odlišný, takže by to chtělo asi vyzkoušet..-. O SG jsem taky uvažoval, ale co jsem se dočetl a vyzkoušel, pokud nepůjdu k ceně kolem dvaceti klacků, stále bude sgčko přepadávat a tedy nic moc pohodlné. Chci se postupně učit hrát rychlejší a rychlejší sola, takže tohle by mne mohla trochu brzdit...
panedge

Příspěvek od panedge »

Hard rock-punkrock-ty prostě potřebuješ LesPaul :)
Edit. a nebo Telecaster
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
XtreMmMmOoOoO

Příspěvek od XtreMmMmOoOoO »

a nebo znovu nejakej strat s univerzalnim zvukem napriklad s humbuckerem u kobylky.. takze treba cort g260.... nebo squier strat standart fat verse... a nebo nejake ty superstraty.. nechces zkusit nejake kytary znacky fernandes hrajou opravdu skvele --
Guitar ----- Cort G210 barva mystic ice crazer
Amp-------- Crate Flexwave 15 R
Řemen ---- Ibanez cerveny
Trsatka---- Medium Ibanez ,barva metalic silver
Kabel...... RockCable by Warwick
Ladicka.... Marshall
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

M600, nejlépe bazarová (+snímače). A jsi vysmátej 8)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

O Cort M600 jsem přemýšlel již delší dobu, stále jsem se rozhodoval, zda není nějaké lepší alternativa v této cenové relaci. Myslíte, že se M600ka bude hodit i na tvrdší hraní? Blues hrát určitě nebudu. A jaké snímače by jste mi doporučili?
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

SD SH-6 ke kobyle a SH-2 ke krku, ke kobyle bych ještě doporučil třeba BillLawrence ,ale ten se u nás blbě schání. A nebo EMG 81,60; nebo 85,81 ( i když aktivní snímače nemám vůbec v lásce)
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

M600 je určitě povedená kytara, poměrně univerzální (hlavně když se dodělá rozepínání snímačů :) ). Nebál bych se jí ani na tvrdé hraní - vždyť Wohma na ni nějako udobu hrával metal

na to, co ty chceš je to určitě zajímavá volba!

co se týče snímačů - osobně prosazuju DiMarzia - Tone Zone ke kobylce a Air Classic ke krku a rockové řádění může začít - odzkoušeno :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

tadeasp píše:SD SH-6 ke kobyle a SH-2 ke krku
Nebo SH4 + SH1
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

to se vubecx neboj ze by M600 nebyla dost "tvrda" na hard rock, ja na ni valim celkem dost tvrdej metal a naprosto v pohode, hraje se na ni skvele, muzu jenom doporucit

EDIT: jinak kdyz jsem ji kupoval, byl jsem na tom v podstate stejne jako ty, asi nejaky tri nebo 4 roky jsem hral na strata podobny kvality, a pak jsem presel na Corta, a maximalni spokojenost :)
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
viktorka

Příspěvek od viktorka »

Souhlasím s Mightningem kytaru mám taky a je super i na tvrdší muziku.Co jsem měl Epiphone SG G400 to byl hnus a už nikdy víc!
miro

Příspěvek od miro »

panedge píše:Hard rock-punkrock-ty prostě potřebuješ LesPaul :)
Edit. a nebo Telecaster
Nebo časem obojí :mrgreen:

Psal si, že hraješ doprovodnou kytaru - na co hraje druhej, solovej kytarista? Mně se v takovýhle kapelách líbí kombinace LP & Tele. Takže se zkus taky zamyslet, jak Vám to půjde dohromady.
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Jo to o té Cortce M600 na blues jsem to tady asi rozšířil já :oops: Použít na tvrdší styly určitě taky jde. Já mám totiž na druhé kytaře u kobyly SH-6, tak proto mi při srovnání ta M600 připadá moc měkká :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“