Kdyby to bylo tak jednoduche, jak si predstavujes, tak by za svou praci masteringova studia nebrala takovy penize, nemyslis?h.v.pottar píše:Ted jsem z toho všeho vosel =D nevím ted co bude lepší a jak to vyřešit jednoduše: Hlasitý a zachovalý frekvence celkove hudby...
Mastering hudby
Pravidla fóra
Re: Mastering hudby
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- h.v.pottar
- Kontaktovat uživatele:
jn to je pravda, budu nato muset přit sam no...ale jsem rád za tuhle poradu a diky všem za názory.
- Jens Ludwig
- Odborník
v tom je právě to uměníh.v.pottar píše:Ted jsem z toho všeho vosel =D nevím ted co bude lepší a jak to vyřešit jednoduše: Hlasitý a zachovalý frekvence celkove hudby...
a kdyby to bylo jednoduchý a dokázal by to dělat hned každej, tak by byly drahý studia zbytečný, ne???;)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- h.v.pottar
- Kontaktovat uživatele:
Chci se ještě zeptat ohledně toho zvuku masteringu. Já používam Sonar Producer edition, ale hodně slycham o Logic Pro, který použivají spousta známých i světových interpretu, který program byste mě doporučil? Použil jsem vše možně od wavelab, cubasse, reasson...ale skončil jsem u Sonar, který ted použivam již několik let, ale vysledný zvuk po masteringu se mi nelibi, jako by to ztracelo na kvalitě.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No s největší pravděpodobností to nebude problém audio engine programu (Sonar). 99% práce/problémů/úspěchu je pouze a jen v tom malém intervalu "mezi klávesnicí a židlí"
Jinými slovy je zcela jedno, v jakém SW pracuješ; na zásadní kvalitu zvuku to nemá vliv.
P.
Jinými slovy je zcela jedno, v jakém SW pracuješ; na zásadní kvalitu zvuku to nemá vliv.
P.
- h.v.pottar
- Kontaktovat uživatele:
ajo...takže je jedno jakej program, zaleži jen na pluginech, na nastaveni zvuku a na masteringu
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne tak docela: záleží na pluginech/HW, na akustice poslechovky a na uších
plus samozřejmě cit a postupem času i zkušenosti.
P.
P.