80/20, 85/15? ... Poměr něčeho s čim ?...EDGE... píše:Je, pokud vim, bronz a fosfor bronz.
Rozdil je samozrejme jak ve zvuku tak v zivotnosti, bronz (80/20; 85/15 American) ma dost malou zivotnost, a podle me u jinych znacek nez Elixir nema cenu, protoze ten ostry zvuk s brilantnimi vyskami co ma na zacatku, jinak hned umira). Fosfor bronz ma delsi vydrz, podle me je to jasna volba zvlast u levnejsich strun, protoze vydrzi znatelne dyl nez bronzky (zvuk je ale kulatejsi, vic harmonickych, u nekterych kytar ma tendenci se zahuhlavat). Me se na Washburnce nejvic osvedsily Elixiry 80/20 bronze, dvanactky.
Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké používáte struny?
no dohromady to dává stovku tak to bude procentuelně obsah bronzu/fosforujakub.kubaaa píše:80/20, 85/15? ... Poměr něčeho s čim ?...EDGE... píše:Je, pokud vim, bronz a fosfor bronz.
Rozdil je samozrejme jak ve zvuku tak v zivotnosti, bronz (80/20; 85/15 American) ma dost malou zivotnost, a podle me u jinych znacek nez Elixir nema cenu, protoze ten ostry zvuk s brilantnimi vyskami co ma na zacatku, jinak hned umira). Fosfor bronz ma delsi vydrz, podle me je to jasna volba zvlast u levnejsich strun, protoze vydrzi znatelne dyl nez bronzky (zvuk je ale kulatejsi, vic harmonickych, u nekterych kytar ma tendenci se zahuhlavat). Me se na Washburnce nejvic osvedsily Elixiry 80/20 bronze, dvanactky.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Podle mne se poměr píše jen u bronzovejch a udává poměr mědi a dalšího kovu - nejčastěji cínu nebo zinku, jejichž slitina tvoří bronz...vorech6 píše:no dohromady to dává stovku tak to bude procentuelně obsah bronzu/fosforujakub.kubaaa píše:80/20, 85/15? ... Poměr něčeho s čim ?...EDGE... píše:Je, pokud vim, bronz a fosfor bronz.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
aha vono je tu jenom u bronzek tak tj v tom případě je to
měd/cín
měd/cín
- ...EDGE...
Je to med a zinek, tudiz to neni uplne cisty bronz, ale rika se mu tak. Kdybys mel 85 med a 15 fosfor tak ti kytara vyleti do povetri sotva skrtnes o struny....zas bude svitit ve tme 
to by byl styl na koncert...EDGE... píše:Je to med a zinek, tudiz to neni uplne cisty bronz, ale rika se mu tak. Kdybys mel 85 med a 15 fosfor tak ti kytara vyleti do povetri sotva skrtnes o struny....zas bude svitit ve tme
Zdravím,
začátkem června jsem jako začátečník začal hrát na jakousi 20 let starou španělku. Po pár dnech jsem si objednal Ibanezku 72E a potom i elektrickou Pacificu 112. Oba kousky si nemůžu vynachválit, ale mám nyní problém se strunami. Přechod ze španělky na Ibaneze s .012 strunami byl pekelný. Ze začátku jsem myslel, že na to nebudu moct hrát. Prsty trpěly a po skoro 2 měsících nevypají vůbec hezky, špičky jsou úplně zploštělé s vyrytými drážkami od strun. Pár písniček zahraji čistě, ale na nějaké delší hraní nebo delší trénování to fakt není, myslím pak spíš na to, že mi dochází síly v ruce. Nechytnu na tom Baré F ani když se opravdu soustředím, natož to v rychlosti střídat (hlavní důvod který mě vede k řešení problému). Obecně zmáčknout něco na 0 pražci je dost bolestivé, slabé struny b+e, na které už nestačí ani drážka v prstu a musím to brát přímo špičkou. Přitom na elektrice není problém a hru si opravdu užívám včetně pár baré, s kterými jsem nyní začal (nevnímám bolest a nutnost vynaložit enormní sílu). U elektriky mám nějaké .010 (měřeno šuplérou, doufám, že to tak lze).
I když jsem si za každou cenu říkal, že nejsem padavka a vydržím to, musím říct, že čas asi vypršel a musím je vyměnit, protože čím dál víc hraju kvůli síle/bolesti prstů na elektriku. Pokusil jsem se zde pročíst co největší množství příspěvků a jako vhodné se zdají Elixiry, není to pro začátečníka zbytečný přepych? Ta cena mi tak nevadí, když to pomůže. Pokud mám nyní jakési základní .012 (bronzové, po 2 měsících na některých místech viditelně "ztmavlé"), měl bych skočit na .010 nebo jen na .011? Ty 10ky na elektrice jsou opravdu příjemné, ale těžko z mého pohledu soudit, jak obdobná tloušťka bude znít na akustice. Na akustice se učím dle justinguitar.com (begginer course) a na elektriku zkouším nějaké hodící se e. písničky - spíše jako doplněk k akustice, přes Guitar Rig (intro Nothing else matters apd.). Výška strun u akustiky by měla být v pořádku, cca 4,5-5mm na 12-D.
Díky moc za radu, rád bych to vyřešil, dost mě to chytlo
začátkem června jsem jako začátečník začal hrát na jakousi 20 let starou španělku. Po pár dnech jsem si objednal Ibanezku 72E a potom i elektrickou Pacificu 112. Oba kousky si nemůžu vynachválit, ale mám nyní problém se strunami. Přechod ze španělky na Ibaneze s .012 strunami byl pekelný. Ze začátku jsem myslel, že na to nebudu moct hrát. Prsty trpěly a po skoro 2 měsících nevypají vůbec hezky, špičky jsou úplně zploštělé s vyrytými drážkami od strun. Pár písniček zahraji čistě, ale na nějaké delší hraní nebo delší trénování to fakt není, myslím pak spíš na to, že mi dochází síly v ruce. Nechytnu na tom Baré F ani když se opravdu soustředím, natož to v rychlosti střídat (hlavní důvod který mě vede k řešení problému). Obecně zmáčknout něco na 0 pražci je dost bolestivé, slabé struny b+e, na které už nestačí ani drážka v prstu a musím to brát přímo špičkou. Přitom na elektrice není problém a hru si opravdu užívám včetně pár baré, s kterými jsem nyní začal (nevnímám bolest a nutnost vynaložit enormní sílu). U elektriky mám nějaké .010 (měřeno šuplérou, doufám, že to tak lze).
I když jsem si za každou cenu říkal, že nejsem padavka a vydržím to, musím říct, že čas asi vypršel a musím je vyměnit, protože čím dál víc hraju kvůli síle/bolesti prstů na elektriku. Pokusil jsem se zde pročíst co největší množství příspěvků a jako vhodné se zdají Elixiry, není to pro začátečníka zbytečný přepych? Ta cena mi tak nevadí, když to pomůže. Pokud mám nyní jakési základní .012 (bronzové, po 2 měsících na některých místech viditelně "ztmavlé"), měl bych skočit na .010 nebo jen na .011? Ty 10ky na elektrice jsou opravdu příjemné, ale těžko z mého pohledu soudit, jak obdobná tloušťka bude znít na akustice. Na akustice se učím dle justinguitar.com (begginer course) a na elektriku zkouším nějaké hodící se e. písničky - spíše jako doplněk k akustice, přes Guitar Rig (intro Nothing else matters apd.). Výška strun u akustiky by měla být v pořádku, cca 4,5-5mm na 12-D.
Díky moc za radu, rád bych to vyřešil, dost mě to chytlo
Yamaha Pacifica 112, Ibanez V72E, RolandCube 20x
... začátečník
... začátečník
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Nejakú dobu už hrávam na strunách D'Addario 10-46. Problém je, že hráme o pol tóna podladený, teda do Dis... mám dlhú menzúru a tieto struny sa mi zdajú dosť tvrdé. Uvažujem o kúpe sady 9-42. Zaujímalo by ma, či táto hrúbka už nebude v ladení do Dis málo. Teda, či to nebude "blato". Ďakujem
Hele, určitě ti výměna za nějaký 09, 10 pomůže... a jestli elixiry jsou dobrý - to je jen o tvém vkusu, které struny ti sednou nejlíp, ať už zvukově, nebo pocitově... jinak na akustiku jsem tady viděl docela dobrý ohlasy např na Martinky...
Myslím, že půltón by neměl pro devítky být problém... ale co jinému se může zdát ok, pro někoho může být bláto - vyzkoušetIvan.ps píše:Zdravím. Nejakú dobu už hrávam na strunách D'Addario 10-46. Problém je, že hráme o pol tóna podladený, teda do Dis... mám dlhú menzúru a tieto struny sa mi zdajú dosť tvrdé. Uvažujem o kúpe sady 9-42. Zaujímalo by ma, či táto hrúbka už nebude v ladení do Dis málo. Teda, či to nebude "blato". Ďakujem
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Sadam.S píše:(struny přece nejsou až tak hrozná investice)
No áno, ibaže chcem niečo kupovať cen internet, tak som chcel objednať ešte aj struny, to 5ks balenie od D'Addario a teraz váham, či objednať 9-42 sadu alebo hybridy 9-46
Tak to vem 2:3 
EDIT: nebo si hoď mincí
EDIT: nebo si hoď mincí
2 honza.ho
1. ty konečky prstů na hadry, tím si asi projde každý
2. to, že se ti blbě drží akord F, může být i tím, že máš málo prořízlý zářezy v nultém pražci a pak samozřejmě musíš použít víc síly na to, abys to umáčkl
3. elixíry jsou určitě výborné struny a jsou vhodné pro všechny, i pro nemajetné, protože díky výdrži na nich ušetříš. Ale nejdříve bych se pokusil najít takovou sílu strun, která by mi vyhovovala a až potom bych investoval do elixírů
4. obecně samozřejmě čím tenčí struny (třeba desítky), tím je úchop snadnější. Zase ale zvuk je lepší s těma silnějšíma (dvanáctky). Nicméně jestli takhle trpíš, hoď tam desítky, a až si prsty zvyknout začni přidávat na tlouštce a uvidíš kde skončíš. I kdybys hrál pořád na desítky, žádná trága to není.
5. jestli jsou struny černé, tak se na ně i hůř hraje, protože jejich povrch zdrsní a potom trpí i moje prsty (na tohle jsou ty elixíry výborné - mám agresivní pot a většina strun mi brzy odcházela, elixíry jsou v tomto v pohodě po celou dobu jejich životnosti)
1. ty konečky prstů na hadry, tím si asi projde každý
2. to, že se ti blbě drží akord F, může být i tím, že máš málo prořízlý zářezy v nultém pražci a pak samozřejmě musíš použít víc síly na to, abys to umáčkl
3. elixíry jsou určitě výborné struny a jsou vhodné pro všechny, i pro nemajetné, protože díky výdrži na nich ušetříš. Ale nejdříve bych se pokusil najít takovou sílu strun, která by mi vyhovovala a až potom bych investoval do elixírů
4. obecně samozřejmě čím tenčí struny (třeba desítky), tím je úchop snadnější. Zase ale zvuk je lepší s těma silnějšíma (dvanáctky). Nicméně jestli takhle trpíš, hoď tam desítky, a až si prsty zvyknout začni přidávat na tlouštce a uvidíš kde skončíš. I kdybys hrál pořád na desítky, žádná trága to není.
5. jestli jsou struny černé, tak se na ně i hůř hraje, protože jejich povrch zdrsní a potom trpí i moje prsty (na tohle jsou ty elixíry výborné - mám agresivní pot a většina strun mi brzy odcházela, elixíry jsou v tomto v pohodě po celou dobu jejich životnosti)
Díky moc za reakce, zkusím ty Elixíry a dám vědět.
H.
H.
Yamaha Pacifica 112, Ibanez V72E, RolandCube 20x
... začátečník
... začátečník
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Pouzivam gorciky.. jsou levny, zezacatku silene kovovej zvuk, ted uz zase klasika, zni to asi jak cokoliv jinyho....
Hodně budem někde...
-
woro90-1
Které Gorčíky? Fosforky, Siriusky, Alfy/Resonety/Rekordy?SUK píše:Pouzivam gorciky.. jsou levny, zezacatku silene kovovej zvuk, ted uz zase klasika, zni to asi jak cokoliv jinyho....
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Nejaky bronzovky, presne netusim... nejlevnejsi, co tu meli 
Hodně budem někde...
Ahoj kolegáčkové, mám doma pár dní novou kytarku Aria AD50 (smrk, palisandr) a vychytávám struny. Kytara je zvukově velmi dobrá, má silné basy a středy, ale výšky jsou trochu chudší hlavně co se týká vyšších harmonických kmitočtů (cinkání). Původní struny byly jakési Aria coated .11 (asi něco jako Elixíry), zdály se výborné, ale prakticky hned jsem přetrhl strunu G, tak jsem tam dal Adárka .12 fosforbronz, ale přece jen bych se chtěl pokusit trochu vylepšit ty výšky. Možná by pomohl i návrat k jedenáctkám, protože by se teoreticky mohly maličko oslabit basy a zvýraznit výšky, ale jistě záleží především na konkrétních strunách. Díky za radu.
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Tak predevsim vyssi harmonicky generujou hlavne nove natahly struny (cisteni taky trosku pomuze), dal si teda muzes pomoct hranim bliz kobyle (nepohodlny a celkove zvuk moc ostrej), ale jinak, co se tvrdosti tyce, tak spis tvrdsi struny by mely mit vic alikvotnich ne?
Hodně budem někde...
Nebo zkusit čistě bronzový struny...ty by měly být cinkavější...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce