Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?
Pravidla fóra
- Metallistic
- Kontaktovat uživatele:
Kirk Hammet z metallicy začal na kytaru v 19(aspoň mám ten pocit). . !!!!!takže to smysl má na 10000000000000%..!!!!!! 
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal

Opravdu docela hloupá otázka. kdžy máš chuť tak začni!!!!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Teda nevím, všichni co byli v hudebce, tak z tama po roce zdrhlijana píše: ...... po deseti letech od toho cca roku, co jsem se učila asi rok hrát v hudebce - a protože mě to tam nebavilo, tak jsem odtamtud prchla...
Hele, lidi, neděste mě, já tam mám v září nastoupit a docela jsem se těšil, protože potřebuju spoustu věcí vysvětlit. Teda doufám, že mě ta učitelka nebude nutit jen k tomu, co má v osnovách, protože na Bacha moc zvědavý nejsem, já bych potřeboval vysvětlit nějaké rozklady akordů (vždyť to je dost důležité ne?), techniky a takové ty blbosti........
........... v nejhorším případě mám kilometr odsud učitele (teda, to "nejhorším" se ho netýká
Já zastávám názor, že v zušce se to učí "umělecky" a učí sme tam různé rytmy, pentatoniku, stupnice apod. Zatím co když se učíš doma, tak většinu takovej věcí se naučíš pozdě, ale rychlej umíš hrát to co se ti líbí.
jedna moje kamoška šla do zušky, natěšená jak prase a po dvou letech ju to vůbec nebaví protože nehraje to co se jí líbí a pod dvou letech ani nedokáže zahrát barre
Ale jeden kamoš hraje asi 9 rok v zušce....to je machr jako sviňa. Je sice z celkově nadáné rodiny, ale je to fakt borec. Ne že hraje třeba složitý věci jak sviňa až se mu vaří levá ruka (jen někdy
), ale prsotě imrpvizuje do jakékoli písničky. Ještěj sem neslyšel jeden tón, kde by se netrefil
Říkal sjem: To co zahraje bych možná zahrál taky, ale z fleku nevymyslel ani za boha.....
jedna moje kamoška šla do zušky, natěšená jak prase a po dvou letech ju to vůbec nebaví protože nehraje to co se jí líbí a pod dvou letech ani nedokáže zahrát barre
Ale jeden kamoš hraje asi 9 rok v zušce....to je machr jako sviňa. Je sice z celkově nadáné rodiny, ale je to fakt borec. Ne že hraje třeba složitý věci jak sviňa až se mu vaří levá ruka (jen někdy
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Žil takovej jeden týpek, jmenoval se Bill Chase. Jednou se v 16 rozhodl, že se naučí hrát na trumpetu. No a ve dvaceti už to byl jeden z nejlepších trumpetistů na světě
. Bohužel umřel při letecký havárií s celou svojí skupinou. A věř mi, že hrát na trumpetu je daleko složitějsí než hrát na kytaru-jsem pozounista, takže moc dobře vim o čem mluvím. Nikdy není pozdě, stačí chuť a odhodlání pro to něco udělat.

PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Ty jsi můj člověk - hraješ na kytaru a pozoun stejně jako jáafektband píše:Žil takovej jeden týpek, jmenoval se Bill Chase. Jednou se v 16 rozhodl, že se naučí hrát na trumpetu. No a ve dvaceti už to byl jeden z nejlepších trumpetistů na světě. Bohužel umřel při letecký havárií s celou svojí skupinou. A věř mi, že hrát na trumpetu je daleko složitějsí než hrát na kytaru-jsem pozounista, takže moc dobře vim o čem mluvím. Nikdy není pozdě, stačí chuť a odhodlání pro to něco udělat.
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kdyby mi bylo zpátky 18let
tak bych se určitě učil, a určitě tak nějak doopravdy. A od někoho, kdo tě něco naučí. Ono se na hodně věcí přijde samo, ale dost to někdy trvá, hodně to člověk i vzdává( když neznáš různý fígle je to těžký, a přestává to bavit) a trocha tý teorie taky neuškodí, pouze prospěje. Ale nakonec je to stejně o tom, jestli v sobě tu muzikantskou duši objevíš,cit pro to všecko okolo a jestli to dotáhneš, nebo se spokojíš s "Bednou od whisky". Ale určitě to stojí za to , zkusit to!!!! Na youtube.com člověk valí bulvy, jak se dá hrát na "krám", co doma stojí v koutě, a jak to vypadá jednoduše, co??
Hodně úspěchů!!!
Hodně úspěchů!!!
mata911 píše: Teda nevím, všichni co byli v hudebce, tak z tama po roce zdrhliJá znám taky tři takové případy......
Hele, lidi, neděste mě, já tam mám v září nastoupit a docela jsem se těšil, protože potřebuju spoustu věcí vysvětlit. Teda doufám, že mě ta učitelka nebude nutit jen k tomu, co má v osnovách, protože na Bacha moc zvědavý nejsem, já bych potřeboval vysvětlit nějaké rozklady akordů (vždyť to je dost důležité ne?), techniky a takové ty blbosti........
........... v nejhorším případě mám kilometr odsud učitele (teda, to "nejhorším" se ho netýká), co hraje skoro na všechno a dost tomu rozumí, takže ten by mi to všechno vysvětlil, ale nemůžu zas někoho každých čtrnáct dní otravovat s mou demencí
![]()
![]()
.............
přeně ale ta osnova je důležitá. kdyby mě do hudebky rodiče odmala nenutili tak bych hraát rozhhodně neuměl.. začal sem asi v 6 letech s klavírem pak okolo 7 třídy kytara a po dvou letech už na to nebyl čas tak sem s hudebkou musel skončit.. na kytaru přesto už asi 5 let hraju sám a jen to co mě baví a se mi líbí.. jasně klavír, nauka, klasická kytara byly v hudebce strašná nuda jenže i k hraní jednoduchýho (místy i hudebně primitivního) punku se to prostě hodí... a určitě se tý hudebky neboj i debilní teorie not ti dá víc než si myslíš
mnou se děsit nenechmata911 píše: Teda nevím, všichni co byli v hudebce, tak z tama po roce zdrhliJá znám taky tři takové případy......
Hele, lidi, neděste mě ...
loni jsem objevila výbornou kytarovou školu, kde jsem se naučila právě ty teoretický věci kolem akordů a harmonie, zjistila, jak tu kytaru držet dobře a tak...

kytarová škola - pojeďte!
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
co se týče lidí, kteří jsou schopní zahrát improvizovanou melodii do nějakého doprovodu, tak si je rozděluju na dva druhy... jedni ví, který tón nesmí zahrát, aby to neznělo falešně a tudíž hrají všechny ostatní, no a ti druzí už jsou zkrátka na takové úrovni, že dokáží to co mají v hlavě přenést realtime na kytaru... obojí může vypadat efektně, ale teprve to druhé je to před čím smekám...KIWI píše:Já zastávám názor, že v zušce se to učí "umělecky" a učí sme tam různé rytmy, pentatoniku, stupnice apod. Zatím co když se učíš doma, tak většinu takovej věcí se naučíš pozdě, ale rychlej umíš hrát to co se ti líbí.
Ale jeden kamoš hraje asi 9 rok v zušce....to je machr jako sviňa. Je sice z celkově nadáné rodiny, ale je to fakt borec. Ne že hraje třeba složitý věci jak sviňa až se mu vaří levá ruka (jen někdy), ale prsotě imrpvizuje do jakékoli písničky. Ještěj sem neslyšel jeden tón, kde by se netrefil
Říkal sjem: To co zahraje bych možná zahrál taky, ale z fleku nevymyslel ani za boha.....
PS: momentálně se plácám někde uprostřed... do hudebky jsem nikdy nechodil... myslím, že pokud člověk opravdu chce dá se to naučit "by myself"... je jenom potřeba věnovat tomu víc úsilí, protože člověk si ty moudra musí najít v nějakých učebnicích a diskuzích... nepopírám, že v hudebce se to právě díky tomu lze naučit rychleji, ale záleží jakého máte učitele
PPS:tenhle článek není nijak zaměřen proti výše zmíněnému kamarádovi, právě naopak se dá předpokládat, že po 9 letech v ZUŠce spadá do skupiny číslo 2
Dokud dýchám, hraju!!
-
Jungle man
Řekl bych to asi takhle (vlastní, cizíma mnohokrát potvrzená skutečnost): "Umět hrát" pro mě znamená dvě na sobě nezávislé položky...
1)Zvládat nástroj technicky (zahrát s přehledem třeba tu Bednu od whisky a taky třeba White summer, který ses v potu tváře nějak naučil) a tímto ohromovat slečny u táboráků a podobných akcích...
2)Rozumět muzice (Zahrát Bednu od whisky s připojenou úpravou do podoby jazzu ve stylu Neworleanské scény třicátých let) a tímto ohromovat jak slečny, tak zasvěcené kolegy muzikanty, kteří by v prvním případě pouze ohrnuli nos...
1)Zvládat nástroj technicky (zahrát s přehledem třeba tu Bednu od whisky a taky třeba White summer, který ses v potu tváře nějak naučil) a tímto ohromovat slečny u táboráků a podobných akcích...
2)Rozumět muzice (Zahrát Bednu od whisky s připojenou úpravou do podoby jazzu ve stylu Neworleanské scény třicátých let) a tímto ohromovat jak slečny, tak zasvěcené kolegy muzikanty, kteří by v prvním případě pouze ohrnuli nos...
"Better to burn out then to fade..." K. Cobain (1967-1994)
-
Jungle man
Pokud ti jde čistě o to první, není to (znovu připomínám - ze zkušeností mnohých jako jsi ty) žádný problém v JAKÉMKOLI věku (lze to zvládnout v řádu měsíců, nanejvýš nějakého toho roku). Pokud by ses chtěl přidat do skupiny osvícených, kteří "rozumějí muzice", dá ti to prostě víc práce, ale ve tvém věku bych to jako problém taky pořád neviděl... Jde o to, že tou druhou variantou jsem chtěl nastínit otázku tolika lidmi zatracované jako opěvované HUDEBNÍ TEORIE, a tuto více či méně zvládnout (pokud o ní doposud nic nevíš) je úkol přirovnatelný k učení se novému jazyku. Z toho vyplývá, že starší člověk (40-50 let) může být již "tvrdší"... Naproti tomu technika se dá přirovnat k pilotování sportovního letadla nebo hraní glofu, což se lidi s úspěchem učí i v poměrně pozdním věku.
-
Jungle man
Uf, to jsem se rozkecal
, tedy abych odpověděl na tvoji otázku - ano, smysl to V KAŽDÉM PŘÍPADĚ MÁ (jakou jinou odpověď jsi čekal v komunitě kytarových maniaků jako jsme my
)! A jinak bych se ještě podepsal pod to, že čas si najdeš i kdybys neměl spát ani žrát 
Mě je 19, hraju asi čtvrt roku jako samouk podle knížek a videí a už zahraju dost písniček, postupně se zlepšuju a baví mě to. Tak ať mi někdo řiká, že to v osmnácti nejde. Žádnýho učitele sem nikdy neměl, jednoho dne jsem se prostě rozhodl, koupil jsem kytaru, ladičku a hraju každej den několik hodin.
V té chvíli vytahujete slide.Stenli píše:O čem se to tady vlastně debatuje? Kdo chce kam pomožme mu tam. Jestli má někdo chuť hrát ať hraje. A věk v tom nehraje sebemenší roli (pokud vám zrovna není 103 let a nemáte problémy s klouby na prstech).
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele: