jak na pískání zesilovače

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
jailon

jak na pískání zesilovače

Příspěvek od jailon »

ahojte mám takový problém,v moha témnatech si lide stěžují,že jim pískání vadí a je na obtíž,ale sranda je že já to mám na opak,skouším mít gain naplno nechávám struny prázdné aniž bych zeslabil kytaru,prostě pískání ne a ne,někteří si řeknete bud rád ale já bych to chtěl vyskoušet,mám kytarovou sadu http://kytary.cz/stagg-e-surf-surfstar/HN089748/
"Synku, při kažké sportovní akci není důležité jestli vyhraješ nebo prohraješ, ale jak moc se opiješ." :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: jak na pískání zesilovače

Příspěvek od Bummer »

Na vině budou slabé snímače a kombo co nehraje nahlas ani naplno.
(Myšleno se vší slušností - ono to kombo vážně hraje ve srovnání s dražšími aparátky dost potichu; schválně ho zkus dát na plno s plným gainem a kytaru dej strunami blízko k reproduktoru - to by bylo, abys z toho alespoň trochu vazby nedostal)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
jailon

Příspěvek od jailon »

děkuju skoušel jsem to a de to ale máš pravdu moji rodiče kytary vybírat neumí a taky šli potom nejlevnějším
ale už si šetřím na silnější kombo a ne šunku od stagg

edit:chtěl jsem se zeptat hraju 2 roky na kytaru a něco už zvládnu taks em se chtěl zeptat nějaký dobrý kombo asi do 5 nebo 6000 KČ
"Synku, při kažké sportovní akci není důležité jestli vyhraješ nebo prohraješ, ale jak moc se opiješ." :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

k dosažení chtěné vazby obvykle lidi využívají držení jednoho tónu a zatlumení ostatních strun. napomáhá to prodloužení onoho tónu vazbou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ještě lehce pomáhá vibrato. Dost kytaristů na to má vlastní recept. Někdo zas například rád tluče do kytary kousek za kobylkou (nevím... mě to nepomohlo :D).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

lunchie

Příspěvek od lunchie »

taky zalezi na uhlu, ktery je mezi kytarou a reproduktorem - s tim se daji delat docela zajimave zvukove efekty a pokud ma jeste k tomu clovek na kytare floyda, tak to je potom o to vetsi zabava :).

(treba satriani - flying in the blue dream)

taky docela pomuze pred jiz vybuzeny zesik prihodit treba overdrive ... to to potom muze vazbit i na pokojove hlasitosti. Ale jak uz tu bylo zmineno, hodne pomuzou kvalitnejsi silnejsi snimace.

dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jasně overdrive jakýkoliv booster: nebo sustainor kompresor a tak. Slabé kombo se dá rospískat i s wahem a to dělá teprv efekty :-D
jailon

Příspěvek od jailon »

promin co je to wah ?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

wah-wah = kvákadlo
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Taky by mohlo pomoct, kdyz by ses dotknul komba. Pokud to telo trosku rezonuje, tak se to rozhejbe....
Hodně budem někde...
Predator

Příspěvek od Predator »

Ono hodne záleží na tom, čo si predstavuješ pod pojmom pískanie, či ti ide o chytenie spätnej väzby (tu stačí viac gainu do skreslenia, vhodná poloha gitary voči repráku, a pekne sa to rozväzbí) alebo ti ide o napísknuté tóny, ktoré najľahšie zahraješ pomocou umelých flažoletov (ľavou rukou normálne držíš prst na strune a pravou udrieš po strune na vhodnom mieste tak, aby sa pri údere dotkol struny aj prst, nielen hrana trsátka).
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jen doplním že při relativně nízké hlasitosti je možné získat dostatečnou zpětnou vazbu opřením hlavy kytary o aparát.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

... spise o bednu nebo kombo, aby se tam prenasely vibrace z reproduktoru ...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Fakt slabé kombo kytaru nerozpíská aní na blízko.
jailon

Příspěvek od jailon »

Predator: no ta druhá možnost to né ta zpětná vazba nebo jak se to muříká
Dalabo: to by ses divil dal jsem hlasitost naplno a gainy taky šel jsem k zesilovači a pískalo to o stošest,ale to slábe kombo to máš pravdu protože má jen 10W
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No taky závisí jestli píská struna nebo piští snímač který není impregnovaný :-/
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

lunchie píše:... spise o bednu nebo kombo, aby se tam prenasely vibrace z reproduktoru ...
Samozřejmě. Jen "bednu nebo kombo" je trochu delší než "aparát", a by jsem líný psát :D
jailon

Příspěvek od jailon »

a woro ím že sem to nepatří ale nějaký dobrý zesík silnější neš tet co mám a by šel na něm dobře feedback?
ne dělám si srandu nějaký už lepší zesík do 5000 KČ nevěděl bys o něčem?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jakýkoliv (se zkreslením). ;-) A věz, že tě to jednou začne s**t a stejně budeš koumat, jak to udělat, abys tu vazbu nechytal.

jailon

Příspěvek od jailon »

do cela mě zaujal zesilovač Randall RX25RM
http://kytary.cz/randall-rx25rm/HN099981/

FENDER Frontman F15R
http://kytary.cz/fender-frontman-f15r/HN000962/
Naposledy upravil(a) jailon dne 6.08.2010 19:51, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“