Šablona Telecaster.

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Šablona Telecaster.

Příspěvek od aivn86 »

Mám v plánu udělat si doma Telátko. Jde mi teď o tvar. Neví někdo, jestli se dá na netu stáhnout někde třeba obrázek nebo CAD soubor? Nebo nenašla by se dobrá duše co má telecaster a obkreslila mi kytaru a třeba mi to poslala poštou...?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
hiali

Re: Šablona Telecaster.

Příspěvek od hiali »

Som rozmýšlal o tom aj ja, ale napriklad dalo by sa to tak spraviť, že v AutoCade by si obkreslil obrys telata a hodil do spravnej mierky a potom by si to niekde vytlacil na plote na nejaku plachtu. Ono v podstate by bola vyhoda mať jeden doma, zobrať do ruky cólštok a všetko si primerať..
Aká je vlastne najväčšia šírka a výška telecastra?
I LOVE ROCK&PUNK 'n roll
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

na fender.com seženeš všechny tvary, a zapojení snímačů a tak...přesně rozměry nevim jestli tam jsou. http://www.fender.com/support/wiring_di ... telecaster

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
hiali

Příspěvek od hiali »

caroline22 píše:přesně rozměry nevim jestli tam jsou. http://www.fender.com/support/wiring_di ... telecaster
hej, hej, to najdôležitejšie tam nie je, ale sakra, ja to už nejako vyriešim aj keby by som mal si jedneho telecastra zohnať. O par dní mám v robote frei a tak sa s tým budem babrať, chcel by som spraviť aj 3D model, keby mám parametre už je to hotové, ešte zajtra pokutám po stránkach, hádam niečo nájdem.
Naposledy upravil(a) hiali dne 29.08.2007 14:49, celkem upraveno 2 x.
I LOVE ROCK&PUNK 'n roll
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Proč si z Muziker.cz neobědnáte jen těllo?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

JOHNY Swamp Inc. píše:Proč si z Muziker.cz neobědnáte jen těllo?
To je pro sraby já si to chci udělat všechno sám. Pak vím, že je to prostě MOJE kytara.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

O výrobě vlatního nástroje už taky přemýšlím dlouho... :) ale nvm jak na krk :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
caroline22
Kontaktovat uživatele:

hiali píše:
caroline22 píše:přesně rozměry nevim jestli tam jsou. http://www.fender.com/support/wiring_di ... telecaster
hej, hej, to najdôležitejšie tam nie je, ale sakra, ja to už nejako vyriešim aj keby by som mal si jedneho telecastra zohnať. O par dní mám v robote frei a tak sa s tým budem babrať, chcel by som spraviť aj 3D model, keby mám parametre už je to hotové, ešte zajtra pokutám po stránkach, hádam niečo nájdem.
no, tak já tele doma mám, sice ne origoš,ale to je fuk, chceš to nějak změřit?

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

caroline22 píše: no, tak já tele doma mám, sice ne origoš,ale to je fuk, chceš to nějak změřit?
No bylo by to docela super stáhnout třeba z toho fendera ten pdf soubor a dokreslit tam rozměry . Pak bych si to mohl na kopírce zvětšovat tak dlouho až bych měl požadovanou velikost. To by bylo docela dobrý

http://www.fender.com/support/diagrams/ ... 02BPg1.pdf
caroline22
Kontaktovat uživatele:

aivn86 píše:
caroline22 píše: no, tak já tele doma mám, sice ne origoš,ale to je fuk, chceš to nějak změřit?
No bylo by to docela super stáhnout třeba z toho fendera ten pdf soubor a dokreslit tam rozměry . Pak bych si to mohl na kopírce zvětšovat tak dlouho až bych měl požadovanou velikost. To by bylo docela dobrý

http://www.fender.com/support/diagrams/ ... 02BPg1.pdf
tak já si nad tím sednu až budu mět čas, pak to někam hodím

caroline22
Kontaktovat uživatele:

tak už to mám...snažila sem se o co největší přesnost a kupodivu to vycházelo celkem pěkně všechno, nevim jestli je to tak schválně, no snad to pomůže :P http://www.edisk.cz/stahni/10946/tele.pdf_108.38KB.html

hiali

Příspěvek od hiali »

caroline22 píše:tak už to mám...snažila sem se o co největší přesnost a kupodivu to vycházelo celkem pěkně všechno, nevim jestli je to tak schválně, no snad to pomůže :P http://www.edisk.cz/stahni/10946/tele.pdf_108.38KB.html
Tisíceré díki, pozveme ťa za to na panáka 8)
Inak som to prekreslil do dwg a hodil do mierky. Na šírku je to presne, na výšku to o 3 milimetre voči tomu nákresu v pdf nevychádzalo, ale to by nemal byť nejaký extra rozdiel. >>>Tu si to môžete stiahnuť<<<
Daj na CD, sejvol som to pre 2004 cad príp, ak chceš dám ti to aj do 2000lt. Pri tlačení nastav mierku 1:1 a výkres A2. A tlač to portrait, nie landscape!Enjoy!
I LOVE ROCK&PUNK 'n roll
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

hiali píše:
caroline22 píše:tak už to mám...snažila sem se o co největší přesnost a kupodivu to vycházelo celkem pěkně všechno, nevim jestli je to tak schválně, no snad to pomůže :P http://www.edisk.cz/stahni/10946/tele.pdf_108.38KB.html
Tisíceré díki, pozveme ťa za to na panáka 8)
Inak som to prekreslil do dwg a hodil do mierky. Na šírku je to presne, na výšku to o 3 milimetre voči tomu nákresu v pdf nevychádzalo, ale to by nemal byť nejaký extra rozdiel. >>>Tu si to môžete stiahnuť<<<
Daj na CD, sejvol som to pre 2004 cad príp, ak chceš dám ti to aj do 2000lt. Pri tlačení nastav mierku 1:1 a výkres A2. A tlač to portrait, nie landscape!Enjoy!
Cad Mám 2007 takže by neměl být problém. Dík moc.....
hiali

Příspěvek od hiali »

aivn86 píše:Cad Mám 2007 takže by neměl být problém. Dík moc.....
Ale aj tak, pre istotu si to sejvni aj v tych starsich verziach, pretoze ked to pojdes dat tlacit, tak v tom kopirovacom centre nemusia mat prave AutoCAD 2007, to hovorim i zvlastnej skusenosti a vtedy som ochadzal z tade pekne nastvany.
I LOVE ROCK&PUNK 'n roll
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Dělám v 2007 v práci, radím hodit to do 2000 (nejčastější autoCAD v tiskárnách a dalších výkresy potřebujících institucí a dost často i projekcí je AutoCAD2000LT) .... nejlepší kompatibilita souborů, klidně to hoď i do DXF a PDF nic tím nezkazíš
AR mají snad všude
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Isachs píše:Dělám v 2007 v práci, radím hodit to do 2000 (nejčastější autoCAD v tiskárnách a dalších výkresy potřebujících institucí a dost často i projekcí je AutoCAD2000LT) .... nejlepší kompatibilita souborů, klidně to hoď i do DXF a PDF nic tím nezkazíš
AR mají snad všude
Já vím vždycky tisku tak že si to exportuju do pdf. To mě vytisknou všude.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Isachs píše:O výrobě vlatního nástroje už taky přemýšlím dlouho... :) ale nvm jak na krk :)
Na krk bych si dokázal zjistit jak na to, ale je to dost složitý takže ten si já osobně koupím
hiali

Příspěvek od hiali »

aivn86 píše:
Isachs píše:O výrobě vlatního nástroje už taky přemýšlím dlouho... :) ale nvm jak na krk :)
Na krk bych si dokázal zjistit jak na to, ale je to dost složitý takže ten si já osobně koupím
Ano, krk je problematicky v tomto smere, ale "ja" si ho budem robit i ked som tiez zvazoval ci si ho kupim. To ja je preto v uvodzovkach ze tie zaoblenia dam robit jednemu chlapikovi a tym myslim aj hmatnik, pretoze bez sustruha je robenie takeho maleho radiusu hmatnika asi nerealne. Ostatne si vsetko pojdem robit ja. Drevo na krk dam asi javor a na hmatnik si zozenie palisander, kamarat ma doma jelsu tak to drevo dám na telo a chcel by som spraviť zapojenie snimacov H-H, H-SC, alebo iba H, kazdopadne chcem humbucker na kobyle, len neviem aky zvuk mi to da, jelsa je dosť makke drevo.
I LOVE ROCK&PUNK 'n roll
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

hiali píše:
aivn86 píše:
Ano, krk je problematicky v tomto smere, ale "ja" si ho budem robit i ked som tiez zvazoval ci si ho kupim. To ja je preto v uvodzovkach ze tie zaoblenia dam robit jednemu chlapikovi a tym myslim aj hmatnik, pretoze bez sustruha je robenie takeho maleho radiusu hmatnika asi nerealne. Ostatne si vsetko pojdem robit ja. Drevo na krk dam asi javor a na hmatnik si zozenie palisander, kamarat ma doma jelsu tak to drevo dám na telo a chcel by som spraviť zapojenie snimacov H-H, H-SC, alebo iba H, kazdopadne chcem humbucker na kobyle, len neviem aky zvuk mi to da, jelsa je dosť makke drevo.
Olše se neboj. Je to přesně to z čeho se dělají originální Fendery. Sakriš nemáš trochu té jelse navíc. Já ju tady nikde nemůžu sehnat. A hrozně moc ji chci :-)
Toman

Re: Šablona Telecaster.

Příspěvek od Toman »

Nenašla by se tu nějaká dobrá duše, která by to ještě jednou uploadnula ? :) Děkuji předem
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“