Má cenu kupovat přípravky na struny?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Dante

Re: Má cenu kupovat přípravky na struny?

Příspěvek od Dante »

No to jsem postřehl právě proto jsem se ptal jinak by mě ani nenapadlo že by mohlo nevadit, je to přeci jen dřevo. :shock: To by nemělo pracovat, nenabobtna to :?:
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Neboj dřevo není papír, to by ses divil co snese obyčejná kytara ! Ale i tak s ní každý zachází co nejpečlivěji což je dobře, nic nenabobtná neboj.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Palisandr se ti impregnací povrchu ani nehne.
Dante

Příspěvek od Dante »

OK budu vám věřit. :wink:
Dík
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Nikdy jsem nic na struny nepoužíval, jenom jsem z nich zespodu utíral to bahýnko, jinak jsem to vůbec neřešil:) Nějak mě to za ty léta ani nenapadlo, dkyž je to takový spotřební zboží. Až teďka jsem šel do Fast Fretu, párkrát tejdně po hraní to máznu a kromě toho, že dvoutýdenní Adaria nejeví nejmenší známky rezu, což považuju za naprosto neuvěřitelný :D tak je hraní i mnohem příjemnější. Aspoň teda zezačátku, když je fast fret ještě čerstvej a struna relativně čistá, po nějaký době hraní to příjemný klouzání po strunách vymizí. Ale i tak to za ten pocit stojí:) Akorát teda ta aplikace je dost user unfriendly:) Ještě jsem zvědavej, jak dlouho vydrží, než vyschne.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co ti na aplikaci přijde unfriendly? Vytáhneš, přejedeš tím struny, stáhneš to hadříkem a vyřešeno :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

No ale já bych strunu rád přejel i zespoda a to se s tim válečkem dělá dost špatně. Nechci je pokaždý podlaďovat abych se pod ně dostal, takže je jednou rukou taham nahoru a druhou se snažim aspoň ze stran je natřít. Nebo se to dělat nemusí? Dělam něco špatně? :)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Zespod nemusíš :D tam bordel neleze a ani se tam těch strun nedotýkáš, takže je fuk jestli dole kloužou, můj názor :D
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Flajtr píše:Zespod nemusíš :D tam bordel neleze a ani se tam těch strun nedotýkáš, takže je fuk jestli dole kloužou, můj názor :D
Tak se tam nejdřív podívej. Bordel zespodu je to nejhorší co právě na strunách je, protože to tlumí zvuk a struny díky tomu oxidují.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak to sorry, mě nikdy struny nezrezly ani jsem v nich neměl bordel a to o prázdninách dostaly šponu, ruce se mi moc nepotí a když jdu hrát tak jedině s opláchlýma nebo čistýma rukama. V tomhle mám asi výhodu...ani na hmatníku se mi nedělají ty hnusný flekance jak plno lidem...
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Flajtr píše:Zespod nemusíš :D tam bordel neleze a ani se tam těch strun nedotýkáš, takže je fuk jestli dole kloužou, můj názor :D
Spodek struny je jediný místo, kde ten bordel vždycky mam. A nezáleží na tom, jak moc mam ty ruce umytý, protože kůže se obrušuje i tak, míchá se s potem a na spodku struny se mi tvoří nový Himaláje:) Ty Himaláje jdou snadno seškrábnout třeba nehtem, nebo hadříkem, ale když už, tak bych to zespoda rád potřel i tim Fast Fretem a to jde dost špatně:)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Nevím, ale mě se většinou rozpatlá ten přípravek i zespoda, když to potom otírám hadříkem ;)
(Dunlop 65)

A když už sem píšu, odpovím na úvodní otázku :D
Cenu to má, což jsem si vyzkoušel dneska - dříve jsem buďto nepoužíval ten dunlop vůbec, nebo chvíli pravidelně.. teď jsem na to zase asi měsíc kašlal a dneska to očistil a ty struny najednou chytly "druhou mízu" a mají podobně kovový zvůk, jako když jsem je nově natáhnul... (Rotosound roto yellows r10)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Plumm píše:
Spodek struny je jediný místo, kde ten bordel vždycky mam. A nezáleží na tom, jak moc mam ty ruce umytý, protože kůže se obrušuje i tak, míchá se s potem a na spodku struny se mi tvoří nový Himaláje:) Ty Himaláje jdou snadno seškrábnout třeba nehtem, nebo hadříkem, ale když už, tak bych to zespoda rád potřel i tim Fast Fretem a to jde dost špatně:)
Hele jako můžete mi to věřit nebo ne, ale já fakt nikdy neměl na strunách bordel nebo rez, a už vůbec ne takovej, aby šel sloupnout nehtem, a to jsem hrál fakt každý den a ne málo...takže pro mě tyhle přípravky smysl nemají, možná jen kvůli tomu "namazání" strun, pro ostatní si myslím, že se to vyplatí, ty struny po vyčistění musí i logicky vydržet víc. A třeba fast fret mi příjde lepší a šikovnější jak ty dunlop lahvičky.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Flajtr píše: Hele jako můžete mi to věřit nebo ne, ale já fakt nikdy neměl na strunách bordel nebo rez, a už vůbec ne takovej, aby šel sloupnout nehtem, a to jsem hrál fakt každý den a ne málo...takže pro mě tyhle přípravky smysl nemají, možná jen kvůli tomu "namazání" strun, pro ostatní si myslím, že se to vyplatí, ty struny po vyčistění musí i logicky vydržet víc. A třeba fast fret mi příjde lepší a šikovnější jak ty dunlop lahvičky.
Já ti věřim, proč bych nevěřil. Buď za ty svoje šetrný prsty rád :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To jsem, sám vidím jak kamarádovi struny reznou, a já tohle vůbec neřeším, ikdyž je pravda, že zazačátku když jsem dostal akustiku jsem na ni nebyl po pár minutách schopný hrát, proste ten pot dřel a nešlo to, ale tělo jak kdyby si samo poručilo a teď se potím úplně minimálně :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Plumm píše:No ale já bych strunu rád přejel i zespoda a to se s tim válečkem dělá dost špatně. Nechci je pokaždý podlaďovat abych se pod ně dostal, takže je jednou rukou taham nahoru a druhou se snažim aspoň ze stran je natřít. Nebo se to dělat nemusí? Dělam něco špatně? :)
Hele, když to pomatlám tak, že tlačím (a tedy se opatlá i hmatník), pak přejedu hadrem zeshora, pak protáhnu hadřík pod struny a protáhnu zespoda, tak jsem úplně v pohodě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Nero píše: Hele, když to pomatlám tak, že tlačím (a tedy se opatlá i hmatník), pak přejedu hadrem zeshora, pak protáhnu hadřík pod struny a protáhnu zespoda, tak jsem úplně v pohodě.
Dobrý, funguje to. Když je potřu pod tlakem, tak se to pomatlá hezky i ze spoda. Díky za odbornou radu :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Rádo se stalo. Je to jak se vším - občas prostě pomůže hrubá síla :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nero píše:Rádo se stalo. Je to jak se vším - občas prostě pomůže hrubá síla :mrgreen:
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

hele, přidám svou trošku do mlýna

od chvíle, co jsem začal hrát v kapele jsem si ten Dunlop 65 pořídil, jelikož struny dostávaly nesrovnatelně více zabrat. Přecejen - člověk se na zkouškách zapotí apod. Dunlop krásně voní, čili si nemám na co stěžovat :-D aplikace je vážně primitivní...

neříkám, že se mi prodloužila životnost, struny prostě občas prasknou, ale hraní na ně je pak příjemnější a zdá se mi, že jim i déle vydrží poslouchatelný zvuk :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“