Jaké se vám líbí kytary Superstrat

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Re: Jaké se vám líbí kytary Superstrat

Příspěvek od zyglrox »

McKozias píše: Behemoth pls:D
Sorry, já je mám tak zafixovaný :oops:
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No pomalu se to tu zaplňuje tématem "Co se mi líbí za sedmistrunku" :-D

http://dantheman1969.files.wordpress.co ... tage-t.jpg
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Teorge píše:No pomalu se to tu zaplňuje tématem "Co se mi líbí za sedmistrunku" :-D

http://dantheman1969.files.wordpress.co ... tage-t.jpg
jeste treti snimac ke krku a byla by to nefalsovana osklivka :lol: :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

neni to sign od kytaristy deftones?
Teorge

Příspěvek od Teorge »

je to stephenson carpenter 7 string bariton tele
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

takze to je ono :)
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

ještě fofrklacek a bylo by to luxusní 8)
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Teorge píše:No pomalu se to tu zaplňuje tématem "Co se mi líbí za sedmistrunku" :-D
Teorge to vystihl...pls držte se původního tématu :) :oops:
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Když sem dáte 7mi strunku superstrata, tak není co řešit, ale to Véčko je tu bezpředmětné :lol:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Predator

Příspěvek od Predator »

Mne sa páči celkovo ten koncept superstrata ako mimoriadne pohodlne hrateľnej gitary so širokými možnosťami nastavenia zvuku a dvojoktávovým krkom. Samozrejme je tam istý kompromis daný konštrukciou, nikdy to nebude ani dokonalý Fender, ani dokonalý Gibson, ani dokonalý Telecaster ... a chápem, že veľa ľuďom sa páčia veci krásne, ale nepraktické a jednoúčelové. Ale dôvody, prečo sa tento druh gitary veľmi rozšíril medzi gitaristami rockových žánrov, sú hlavne jeho praktickosť, prispôsobivosť a veľmi ľahké hranie na tento typ nástroja. A tak si to proste niekto kúpi a niekto nie. Závisí od priorít.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Predator píše:Mne sa páči celkovo ten koncept superstrata ako mimoriadne pohodlne hrateľnej gitary so širokými možnosťami nastavenia zvuku a dvojoktávovým krkom. Samozrejme je tam istý kompromis daný konštrukciou, nikdy to nebude ani dokonalý Fender, ani dokonalý Gibson, ani dokonalý Telecaster ... a chápem, že veľa ľuďom sa páčia veci krásne, ale nepraktické a jednoúčelové. Ale dôvody, prečo sa tento druh gitary veľmi rozšíril medzi gitaristami rockových žánrov, sú hlavne jeho praktickosť, prispôsobivosť a veľmi ľahké hranie na tento typ nástroja. A tak si to proste niekto kúpi a niekto nie. Závisí od priorít.
Zajímavý názor,vidím to podobně...příjde mi že jedno z největších plus u superstrata je jeho univerzálnost
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Predator píše:Mne sa páči celkovo ten koncept superstrata ako mimoriadne pohodlne hrateľnej gitary so širokými možnosťami nastavenia zvuku a dvojoktávovým krkom. Samozrejme je tam istý kompromis daný konštrukciou, nikdy to nebude ani dokonalý Fender, ani dokonalý Gibson, ani dokonalý Telecaster ... a chápem, že veľa ľuďom sa páčia veci krásne, ale nepraktické a jednoúčelové. Ale dôvody, prečo sa tento druh gitary veľmi rozšíril medzi gitaristami rockových žánrov, sú hlavne jeho praktickosť, prispôsobivosť a veľmi ľahké hranie na tento typ nástroja. A tak si to proste niekto kúpi a niekto nie. Závisí od priorít.
Co ti na superstratu přijde jako kompromis? Kdo chce superstrata, nechce dokonalý strat, tele nebo LP, chce dokonalý superstrat. A takový se (za odpovídající sumu) dá sehnat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Predator

Příspěvek od Predator »

No ako kompromis mi príde práve to, že vďaka rôznym kombináciam snímačov a rozpínaniu cievok síce vie celkom verne priblížiť charakter zvuku najčastejšie využívaným gitarám, ale predsa len nielen to sa podieľa na zvuku. Sú aj iné veci a tie sa nedajú "prepínať". Napríklad menzúra - Gibsony ju majú krátku, Strat a Telecaster o niečo väčšiu. Takisto tvar krku robí hodne, atď ... a dá sa povedať, že každá gitara ťa núti k istému špecifickému spôsobu hrania. A na superstrate síce vieš radikálne meniť zvuky, až tak, že každý ti pripadá ako z inej gitary, ale hraješ na to v podstate furt rovnako. Tá gitara proste nemá určité svoje "zvukové ťažisko, typický charakter" ... je to taký chameleón. A preto si ju, myslím, veľa ľudí obľúbilo.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ale tak právě to je její specifikum. Superstrat není nějaký hybrid kopírující jiné typy, nesnaží se hrát jako strat nebo LP nebo cokoli jiného. Je prostě svůj.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Predator

Příspěvek od Predator »

No hej, súhlas, on sa nesnaží napodobniť rôzne typy gitár, skôr ponúknuť široké spektrum zvukov využiteľných do rôznej muziky.

Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Ačkoliv se mi líbí LP, zvuk telete, tak prostě superstrat byla láska na první pohled a jakmile jsem si na něj zahrál, věděl jsem, že je to kytara kterou hledám. Prostě jsou to skvělé kytary. Jasně, že mám vplánu koupit, tele nebo strata jako další ale superstrata už z domu nepustím :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já bych klidně i dalšího superstrata domů pustil, ale nejsem tak bohatý, abych si pak mohl dovolit i sny z jiných kytar.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Teorge píše:Já bych klidně i dalšího superstrata domů pustil, ale nejsem tak bohatý, abych si pak mohl dovolit i sny z jiných kytar.
To mám také v plánu, určitě si tuhle Ibánu nechám (je to srdcovka a takhle perfektní kytaru už neseženu), ale do budoucna by byl sen pořídit ještě RG prestige a potom telecastera :D A byl bych spokojen nad míru 8)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No já si svoji taky nechám, že by byla perfektní bych zrovna neřekl a ještě to na ní bude chtít v budoucnu vyměnit pár součástek, ale chyběla by mi. Chybí mi už jenom při pomyšlení, že je třeba u kytaráře a že mě nečeká doma až se vrátím z práce a připravím ji nažhavené lampičky :-)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Teorge píše:No já si svoji taky nechám, že by byla perfektní bych zrovna neřekl a ještě to na ní bude chtít v budoucnu vyměnit pár součástek, ale chyběla by mi. Chybí mi už jenom při pomyšlení, že je třeba u kytaráře a že mě nečeká doma až se vrátím z práce a připravím ji nažhavené lampičky :-)
Asi tak nějak :) Ještě jí časem vyměním snímače a bude to. Sice teď máme období, že si nějak nerozumíme :D Prostě mi vůbec nejde hrát, ale nikdy bych na ni nezanevřel.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“