efekt na akustickou kytaru

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Daniel

efekt na akustickou kytaru

Příspěvek od Daniel »

Dobrý den,
rád bych obohatil moji hru o nějaký zajímavý efekt na akustickou kytaru. Líbí se mi chorus a nebo jsem také viděl simulaci nylonové kytary od Fishmana. Také bych měl zájem o něco na zvýraznění a přibarvení sól. Nemáte náhodou někdo k dispozici schémátko na vyrobení zajímavého efektu popř. zkušenosti s efekty na akustiku?
Hezký den
Daniel
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: efekt na akustickou kytaru

Příspěvek od Nero »

Pokud si to chceš dělat homemade, jukni do dané sekce - home-made/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Daniel píše:Dobrý den,
...efekt na akustickou kytaru. +chorus +simulaci nylonové kytary od Fishmana. +zvýraznění a přibarvení sól.
=> nebastlit, koupit.
Moc práce, obvykle blbá mechanika, nemožnost prototypů a ladění svého výrobku, takže to bude dloooouuhý vývoj, kterýžto čas bych určitě raději narval do zarputilé snahy přervat pár strun na kytaře.
Z levných a relativně dostupných - byť se určitě najde řada oponentů, kteří navrhnou něco od TC - bych celkem doporučil obyčejného Zooma A2.1u (předpokládám podle textu, že jde o peníze v první řadě). Jednak má pedál na sólo, jednak má i ten chorus, jednak má pár modelů kytar, který se dají použít a jednak - a to zejména pokud budeš sólovat a zesilovat se - oceníš možnost připojit další nožní spínač, který funguje jako killer zpětný vazby. Prostě začne ti to trochu houkat, zmáčkneš spínač, Zoom nalezne houkavou frekvenci a okamžitě jí zabije. Neocenitelný pomocník. Samozřejmě to má ladičku.
Předpokládám, že do toho budeš zapojovat dobře hrající akustiku s dobrou elektronikou a ne nějakou xxxxx . Já to mám dlouhodobě otestovaný s celomasivem a Fishman elektronikou (piezo + interní mic) a pohoda. Blink k výrobci: http://www.zoom.co.jp/english/products/a21u/index.php
Obrázek
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Mám tu hubenější verzi Zoom A2 (bez expression pedálu) a mohu doporučit rovněž. Občas se vyskytne na bazaru za slušný peníz.
TCE G-Natural je podobný, jestli lepší netuším, ale rozhodně mnohonásobně dražší.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Ta malá právě nemá některé vychytávky, takže pokud se objeví levně A2.1, tak raději tu. Pedál je přiřaditelný, ale většinou stejně bude asi jako volume. Nemá sice nastavitelné minimum, ale jde to udělat jednoduše přilepením nějakého dorazu, aby to nešlo do 0 (funguje to dobře) - no a pak je dobré si nechat ty 2 spínače na přepínání zvuků nahoru/dolů, takže na ten feedback killer je potřeba další switch - na to je tam externí vstup. A tyhle věci už A2 neutáhne, takže raději doporučuju tu A2.1...
Obrázek
Daniel

Příspěvek od Daniel »

Děkuji za reakce,
máte zkušenost s mírou šumu u tohoto typu ZOOMu?
A používáte něco na simulaci nylonové kytary?
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Daniel píše:Děkuji za reakce,
máte zkušenost s mírou šumu u tohoto typu ZOOMu?
A používáte něco na simulaci nylonové kytary?
Se šumem nemám vůbec žádný problém (taky by to bylo divný, když je to na akustiku a ne na distortion).
Modely simulující nylonky to má (viz jejich stránky), ale osobně si myslím, že stejně 100% náhrada neexistuje.
Obrázek
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Šum nevnímám, kvalita mě velmi překvapila. Je potřeba si s tím pohrát a nastavit zvuk na konkrétní kytaru. Omezení ta moje dietní verze samozřejmě má, výhodou pro byla jednoznačně pořizovací cena, která se neodmítá ;)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“