rada - hraní akordu C barré

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
tom cat

rada - hraní akordu C barré

Příspěvek od tom cat »

mám problém hraní akordu C barré, při střídání akordů v barré, můžu to hrát jako barré s tím, že zmáčknu 3 pražec a 5 pražec 3 struny /jedním prstem/ ale pak nemohu hrát nejnižší strunu e, prostě to nezmáčknu tak abych na 5 pražci zmáčkl D,G,H a E bylo volné, nebo mohu hrát třeba jen přes tři struny DGH /že tyto zmáčknu jedním prstem/, díky za radu, kytaru mám 6. měsíc, tak prostě mám ještě problémy, díky,
woro90-1

Re: rada - hraní akordu C barré

Příspěvek od woro90-1 »

Zkus se naučit hrát to všemi čtyřmi prsty, tzn. velké barré a tři prsty. Malé barré se k tomuto hmatu podle mě moc nehodí.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ukazovackem chytni treti prazec, a potom kazdou strunu na patem prazci zvlast kazdy prstem-prostrednickem strunu D, prstenickem G, malickem H...je to docela obtizny hmat pro zacatecnika, nicmene se ti snim otevbre par dalsich akordu a je dobre se jej nadrtit
edit:pozde
Slayertplsko

Příspěvek od Slayertplsko »

To C na strune A tam musi byt. To G na strune e netreba. A tie ostatne mozes hrat bud barre 3. prstom alebo kazdy ton osobitne inym prstom.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ovsemze. Nezapomen, ze jak vynechas tercii (E), mas z toho power akord.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Je zbytečný, zdvojovat tu kvintu na tenkým ečku. Navíc rvát tam všechny prsty jde na elektrice, nedejbože s Gibsoňáckou menzurou, dost blbě, i když to Cdur ještě jakštakš, ale když to posuneš do 7. polohy na E tak to už je děs. Podle mě ideální je hrát ukázovákem barré 3. pozice a prsteníkem držet struny D, g, h v 5. poloze.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

hej proste se nauc ten klasicky hmat se vsim vsudy, je to otrava ale podle me se to hodi daleko lepe nez vymyslet zpusoby jak to "sidit"
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

J.J. píše:Je zbytečný, zdvojovat tu kvintu na tenkým ečku. Navíc rvát tam všechny prsty jde na elektrice, nedejbože s Gibsoňáckou menzurou, dost blbě, i když to Cdur ještě jakštakš, ale když to posuneš do 7. polohy na E tak to už je děs. Podle mě ideální je hrát ukázovákem barré 3. pozice a prsteníkem držet struny D, g, h v 5. poloze.
Zase to zní mým uším lépe když to shora uzavírá G, ne E. Tak nějak úplněji.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

McKozias píše:hej proste se nauc ten klasicky hmat se vsim vsudy, je to otrava ale podle me se to hodi daleko lepe nez vymyslet zpusoby jak to "sidit"
:?: :?: :?: Jak to myslíš šidit. Musíš hrát tak, aby se ti hrálo pohodlně a nikde není napsaný, že u akordů musíš nutně hrát hmaty přes všechny struny. Kvintakordy zahraješ na tři struny.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

asi jsem nejaky divny, ale podle me by tydle zakladni veci mel zvladat kazdy
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ukazovacek pres vsechny struny krome tlustyho E, zbytek jednotlivy prsty. nauc se to tak, stejne by ses to v budoucnu preucoval. cvicit a cvicit. ono to pude. pri zkresleni ti pak bude stacit power dvouma nebo trema prstama, ale nauc se to nejdriv poradne. chytat tlusty e muzes pak taky, ale zni to trosku jinak, i kdyz hezky.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“