Jak naladit 12 ti strunnou kytaru

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
shoooter

Re: Jak naladit 12 ti strunnou kytaru

Příspěvek od shoooter »

SUK píše:+- 20 centu dokaze i hluchej clovek
To jsi trošku mimo, nemyslíš ?
Po dlouhodobém tréninku bývá dobrý výsledek i třeba 3 půltóny!
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

shooter: ja myslel relativne. Absolutne to je samozrejme jina, omlouvam se, ze melu vorechoviny 8-)
Hodně budem někde...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Po dlouhodobém tréninku bývá dobrý výsledek i třeba 3 půltóny!
Malou tercku? Není to moc? Po "dkouhodobém tréninku"? Sekat se o tercku, už by mělo vést ku úvaze o změně koníčka - obzvláště po dlouhodobém tréninku.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Atkins píše: Malou tercku? Není to moc? Po "dkouhodobém tréninku"? Sekat se o tercku, už by mělo vést ku úvaze o změně koníčka - obzvláště po dlouhodobém tréninku.
Kkdo chce číst, tak třeba tady http://www.smidak.cz/smidak/doc/absolutni_sluch.pdf
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
jastud

Příspěvek od jastud »

Taky mi ta tercie přišla nějak moc. Já jsem sluchař mizernej, ale do plusmínus půltónu se při ladění trefím vždycky, většinou trošičku níž, tak těch 20 centíků.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jastud píše:Taky mi ta tercie přišla nějak moc. Já jsem sluchař mizernej, ale do plusmínus půltónu se při ladění trefím vždycky, většinou trošičku níž, tak těch 20 centíků.
Takže když řeknu zaspívej Fis, budeš tam do 20 centů? :shock: :shock: :shock:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jéžiš... To jsem svůj příspěvek napsal čínsky? Nebo jste četli jen to, že ladičku beru do ruky jen v hospodě nebo při výměně strun? Tady fakt nikdo nic nečte a rovnou píše vořechoviny (kde je vlastně vorech6? dlouho jsem ho tu neviděl...). Pětkrát se někdo zmíní o tom, co je to absolutní sluch a k čemu bylo myšleno těch 20 centů, a stejně na to všichni s***u, hlavně taky napsat nějaký žvást.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

shoooter píše:
jastud píše:Taky mi ta tercie přišla nějak moc. Já jsem sluchař mizernej, ale do plusmínus půltónu se při ladění trefím vždycky, většinou trošičku níž, tak těch 20 centíků.
Ne, ale lisknu ti jednu za pravopis :D (a dal jsem F)
Jinak abych pravdu rekl, nevim tak docela co tu vsichni resite, resi se jak naladit dvanactistrunnou kytaru...a vy se tady furt dokola prekrikujete jak zamilovani retardi jestli pujdete na veceri o pul sedme nebo v sest tricet...
jastud

Příspěvek od jastud »

shoooter píše:
No to asi ne,ale u kytary už člověk prostě ví jak má znít takže se do toho tónu docela trefí. Netvrdím že přesně, ale do toho půltónu se to vleze.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Takže když řeknu zaspívej Fis, budeš tam do 20 centů?
cca ano a to prosím nejsem absolutní sluchař, mám jen dobře vycvičený relativní sluch. Jak jsem již psal jinde, bezpečně poznám podladění a o kolik a také ladění rozdílná ale tam už to bývá o dost náročnější. Ladičku nemám a nikdy jsem jí neměl - tenkrát nebyly a dnes ji netřeba. Proto jsem také psal, že pouze pomocí ladilčky, nemusí být některý nástroj naladěn do funkčního temperovaného ladění.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, mám dojem, že jsme už dost OT. Buď bych tu debatu ukončil, pokud má někdo pocit, že by bylo vhodné v ní pokračovat, tak ať napíše, a já ji oddělím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jastud píše: No to asi ne,ale u kytary už člověk prostě ví jak má znít takže se do toho tónu docela trefí. Netvrdím že přesně, ale do toho půltónu se to vleze.
Do půltónu to už je právě nepoužitelné!
Jednak hraju s kapelou, ale i kvůli zpěvu - může někde půlton být poznat, pokud jsem na kraji rozsahu. Myslím, že na vyhrávání kytary bude také lepší přesné ladění.
Pokud ladím ladičkou, neznamená to, že ladím rovně přesně do tónů. Znám své nástroje - z principu nemůže žádná kytara přesně intonovat - kompenzuji odchylky intonace, a temperuji tak aby se mi líbily všechny hmaty. I to je ale nejsnažší, nejrychlejší a nejpřesnější pomocí ladičky.
PS: netušil jsem, že je tu i jazykový koutek
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Ahoj,vím že to sem nepatří,ale mám devítistrunnou Rieger-Kloss a mám na ní dané Elixir 10 a stále se mi to zdá nenaladěné,pomůže te mi někdo..Děkuji Jirka
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

jirkatol: 9strunna? basovy struny zdvojeny, zbytek normal? vygooglit se mi nic nepodarilo...

jak testujes, aby se ti to zdalo naladene? pokud mas ladicku, tak kdyztak pouzij tu....
Hodně budem někde...
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

SUK píše:jirkatol: 9strunna? basovy struny zdvojeny, zbytek normal? vygooglit se mi nic nepodarilo...

jak testujes, aby se ti to zdalo naladene? pokud mas ladicku, tak kdyztak pouzij tu....

Basové jsou normal,spodek je zdvojený E H G
...EDGE...

A co se ti zda neneladene? Vyssi polohy? Zakladni polohy? Nemuze to byt tim, ze jak drzis ty zdvojene struny, tak ze ti jedna ujede sem, jedna tam..
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

I to je možné,ale i tak jaké mám volit struny??? A naladit jako dvanáctku,nebo vše stejně????Právě ty vysoké polohy...
...EDGE...

Tak to nevim...v ladeni devitek se nevyznam, mozne jsou asi obe moznosti. Osobne bych dal do paru s Gckem o oktavu vyssi strunu.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

...EDGE... píše:Tak to nevim...v ladeni devitek se nevyznam, mozne jsou asi obe moznosti. Osobne bych dal do paru s Gckem o oktavu vyssi strunu.
No,to já právě nevim,nejsem tak zdatný hudebník...
...EDGE...

V tom pripade by jednoho mohla napadnut otazka, proc si kupujes devitistrunneho Riegera?

EDIT: No nemas zac no, tak preji spokojenost a spoustu stastne nahranych akordu ;)
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 14.11.2010 20:28, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“