Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Nero »

SmileCZ píše:to by bylo az moc komplikovany pak... na strankach dimarzio pisou, ze ty vnitrni civky paralelne zapojeny zni trochu jako strat a vnejsi civky paralelne znej trochu jako tele. co je na tom pravdy? nekecaj aby to vypadalo ze jejich snimace umi vsechno? :-D
Kecaj...

Ohledně topu - tam toho moc nevymyslíš. Když se pro něj rozhodneš, bude to prostě komplikované.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

SmileCZ píše:furt nejsem nejak moudrej z toho klenutyho topu... takze kdyby mel nekdo dalsi napady, urcite piste!
Pohoda na tom nic není. Koukni http://c1.ac-images.myspacecdn.com/imag ... 6f6d44.jpg Koupíš dláto a jedeš. Za čtvrt hoďky nemáš co řešit. 8) :lol: Samozřejmě pokud sis to předtím aspoň 1000x zkusil na nečisto.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

J.J. píše:
SmileCZ píše:furt nejsem nejak moudrej z toho klenutyho topu... takze kdyby mel nekdo dalsi napady, urcite piste!
Pohoda na tom nic není. Koukni http://c1.ac-images.myspacecdn.com/imag ... 6f6d44.jpg Koupíš dláto a jedeš. Za čtvrt hoďky nemáš co řešit. 8) :lol: Samozřejmě pokud sis to předtím aspoň 1000x zkusil na nečisto.
ještě jsem to viděl tak, že pomocí frézky objížděl tělo tk, že si udělal několik "schodů" a pak to zabrousil, aby to bylo hladký.

EDIT: Pardon, chyba... to bylo u Les Paula
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ty "vrstevnice" fungují na všem, stejně se to pak musí dodělat ručně - stáhnout dlátem a vybrousit.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Stejně, je lepší si kytaru koupit...
Pokud člověk není něco jako truhlář, nebo něco se dřevem, nemá to cenu, nikdy to nebude ono. Já jsem se v kytaře hodně vrtal a dělal s ní kejkle, stejně jsem si nakonec koupil pořádnou, už si o všech těch úpravách a vyráběních myslím svoje, a nikdo mi to nezvezme. Pokud by to byl domabastl, z fošny a krku z nějaký levný kytary, nebyl bych proti ani já, může to být zajímavá a zábavná práce, ale kytaru na trvalo, ne, ne a ne :lol:

To, že si kolík jde za "kytarářem" zablokovat tremolo a seřídit krk, to už je hňupství, člověk by měl být co k čemu a měl by ledas co umět a zvládnout...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Flajtr píše:Stejně, je lepší si kytaru koupit...
Pokud člověk není něco jako truhlář, nebo něco se dřevem, nemá to cenu, nikdy to nebude ono. Já jsem se v kytaře hodně vrtal a dělal s ní kejkle, stejně jsem si nakonec koupil pořádnou, už si o všech těch úpravách a vyráběních myslím svoje, a nikdo mi to nezvezme. Pokud by to byl domabastl, z fošny a krku z nějaký levný kytary, nebyl bych proti ani já, může to být zajímavá a zábavná práce, ale kytaru na trvalo, ne, ne a ne :lol:
Kdyby si tohle řekl každej, tak by na světě moc kytarářů nebylo. Pokud je člověk trochu šikovnej a má dost času a trpělivosti, tak je možný doma udělat velmi slušně hrající kytaru "na trvalo". Navíc se nečemu přiučí a ty zkušenosti maj neocenitelnou hodnotu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Hlavně si myslím, že ty zkušenosti pak anbývají a člověk ví kde udělal chybu, čemu se příště vyvarovat a podobně. Vždy se člověk nejlépe naučí praxí :wink: A když pak bude stavět nějakou 3 - 4 kytaru už to bude o něčem jiném :mrgreen:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

S tou neocenitelnou hodnotou je to jako s devíti řemesly. Opravdu to nikdo neocení, jen ty sám. Takže pokud něco dělám, dělám to pro své potěšení a už nedoufám, že se mi nabyté dovednosti budou ještě někdy hodit.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ještě existuje další důvod proč si bastlit kytaru sám - pokud jde o něco, co se běžně nevyrábí. Třeba repliku Harmony H44 bych si rozhodně nenechal dělat u kytaráře, vyšlo by to neúměrně draho. Co se týče domácí stavby, H44 je můj záložní plán pro případ, že by nebylo jak zafinancovat stavbu TeleMasteru. Odpovídající hardware mi poskytne kdejaká stará akustická Cremona, snímač si smotnu sám a krk nějak dopadne, na originálu je dost hrubě opracovaný.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Flajtr píše:Stejně, je lepší si kytaru koupit...
Pokud člověk není něco jako truhlář, nebo něco se dřevem, nemá to cenu, nikdy to nebude ono. Pokud by to byl domabastl, z fošny a krku z nějaký levný kytary, nebyl bych proti ani já, může to být zajímavá a zábavná práce, ale kytaru na trvalo, ne, ne a ne :lol:
Tohle je ale vážně hloupej názor.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Pokud člověk není znalej v práci se dřevem, nemá nástroje tak si fakt myslím, že to nikam nevede. Pokud človšk umí se dřevem, má zkušenosti a nástroje, pak může udělat bezvadnou a dobrou kytaru, která ho bude hřát. To si myslím a nikdo mi to nevezme, homemade stavbu, ale nezavrhuju jen to má svoje...

E: já si taky chtěl něco postavit, ale nevyšlo mi to...snad tyhle prázdiny
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Flajtr píše: má zkušenosti a nástroje.....
A kde má vzít zkušenosti ? Právě tím, že si tu kytaru vyrobí. Hlavně to chce mít chuť a čas. Peníze si myslím, jsou v pořadí někde až u konce.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jak zacházet se dřevem a nástroji ? Na to jsou podle mě jiný příležitosti a a obory. Někdo kdo neumí vzít dláto do ruky...já proti tomu nic nemám, sám se chystám něco pošudlit. Ale když se dívám, jakej tady k tomu mají někteří postoj tak mě to prostě nedá. Já taky nejsem všeuměl, ale od malička už jsem lecos dělal a proto si myslím, že vyrábět kytaru pro někoho kdo není v daným oboru aspoň trochu fortelnej, není zrovna ono.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Tak si to vyzkouší udělat a pak si řekne, že to pěkně posr*al a už to dělat nebude.
Taky jsem o tom přemýšlel, ale nemám na to koule.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Flajtr píše:Jak zacházet se dřevem a nástroji ? Na to jsou podle mě jiný příležitosti a a obory. Někdo kdo neumí vzít dláto do ruky...
Vzít dláto do ruky není problém, důležitější je ho umět (včas) správně naostřit. Jinak je to jak s tím dřevorubcem, který neměl čas ostřit pilu, protože musel kácet hodně stromů :evil:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

za malou skužbičku jsem od uzivatele Latam dostal Epiphone snimac, ma oznaceni 57CH(G)
mam ho nej tak pripojeny na jack a jeho zvuk se mi libi, takze bych si ho (i pres zlatou barvu, ktera se mi nehodi) chtel dat do sveho strata
mam HSS ale puvodni humbucker bych chtel nechat, myslize ze by bylo lepsi dat snimac ke krku, nebo na stred? Osobne bych preferoval stred z duvodu snadnejsi instalace
jinak je tam jeste napsane : LP- neck DOT- neck.bridge a to znamena ze na Lp je to kobylkovy a na ostatni kam chci?
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

přeložil bych to že na Epi LP je to krkráč a na pololubovce Epi Dot se dává na obě pozice.
57 by měl být napodobeninou klasického PAF.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

vrablc.v píše:myslize ze by bylo lepsi dat snimac ke krku, nebo na stred? Osobne bych preferoval stred z duvodu snadnejsi instalace
já bych ho dal ke krku - na blues jak dělaný :)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

MrB14ck píše:
vrablc.v píše:myslize ze by bylo lepsi dat snimac ke krku, nebo na stred? Osobne bych preferoval stred z duvodu snadnejsi instalace
hm ale ja blues moc nehraju, spis nejaky heavy, trash metal, ale musim se rozhodnou ktery singl mam radci, a ten co prohraje pujde pryc
jeste jedna Otazka: na vyvodu je jenom signal a zem, takze civky jsou nejak spojene vevnitr, nevadi kdyz zapojim misto Singlu Humb?
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

vrablc.v píše:
MrB14ck píše:
hm ale ja blues moc nehraju, spis nejaky heavy, trash metal, ale musim se rozhodnou ktery singl mam radci, a ten co prohraje pujde pryc
jeste jedna Otazka: na vyvodu je jenom signal a zem, takze civky jsou nejak spojene vevnitr, nevadi kdyz zapojim misto Singlu Humb?
není problém - kdyby měl opačnou polaritu a bručel tak prostě jenom prohodíš dráty...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“