tento týden jsem si koupil novou kytaru Kantare L100C. Velice semi líbí její zvuk a stála 6k. nicméně mi neudrží ladění ani když je v klidovém stavu. Je to tím, že je fungl nová včetně strun (3kov, 3 nylon)?? Je pravda, že D,A,E kovové drží trochu lépe ale přes noc se zase všechno posunulo podle ladičky skoro o celý tón
kytara nedrží ladění
Pravidla fóra
kytara nedrží ladění
Zdravím ve spolek.
tento týden jsem si koupil novou kytaru Kantare L100C. Velice semi líbí její zvuk a stála 6k. nicméně mi neudrží ladění ani když je v klidovém stavu. Je to tím, že je fungl nová včetně strun (3kov, 3 nylon)?? Je pravda, že D,A,E kovové drží trochu lépe ale přes noc se zase všechno posunulo podle ladičky skoro o celý tón
předem dky za radu
Re: kytara nedrží ladění
Nylonky se povolujou hlavně laciné. Týden je tak zralá doba kdy se přestanou vytahovat.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Mas ty struny taky dobre uvazany/pridelany? To by klidne taky moh bejt problem. Kazdopadne - chvilku pockat. Navic, pres noc se zmeni teplota a tim se to taky rozladi.
Kdyz jsem natahoval nylonky kamosovi na kytaru, tak jsem brnknul a rozladovaly se tak rychle, ze to zaknouralo a uz to nehralo. Parkrat jsem protocil kolik a uz drzely o neco lip. Parkrat naladil a uz vydrzely naladeny dyl.....
Kdyz jsem natahoval nylonky kamosovi na kytaru, tak jsem brnknul a rozladovaly se tak rychle, ze to zaknouralo a uz to nehralo. Parkrat jsem protocil kolik a uz drzely o neco lip. Parkrat naladil a uz vydrzely naladeny dyl.....
Hodně budem někde...
U nylonovejch strun je to běžný. Ze začátku na to nezahraješ ani celou skladbu, aby se ti nerozladily. Já to řeším tak, že vždycky, když je natáhnu, tak je na noc třeba o tón nadladím, aby se vytáhly. Do rána jsou tak nějak zpátky na standartním ladění. Ale za pár dní už začnou jakštakš držet. Holt nylon je nylon.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Některé nylony se fakt protahujou měsíc než si sednou některé jenom týden. Moc skušeností nemám akustiku máme pár let.
ok toš to su hned klidné
. diky všem za info
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nadlaďovat struny není dobrá cesta.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- ...EDGE...
A proc myslis? Mas na mysli kvuli poskozeni nastroje kvuli vyssimu tahu strun?Atkins píše:Nadlaďovat struny není dobrá cesta.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To také ale hlavně kvůli strunám samotným, je to pro ně nestandardní stav.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
tak už to drží podstatně lépe. hrál jsem na ni půl dne a pravidelně dolaďoval - a bylo to potřeba stále méně a méně a teď už se to nehne skoro vůbec. mi tak trochu připadá, že se tak děje díky vašim odpovědím (že si dala říct)