Radiohead - Street Spirit

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
boycalledtrash

Radiohead - Street Spirit

Příspěvek od boycalledtrash »

Zdravim všecky (fanatické) fanoušky Radiohead :-)

Hrajete Street Spirita? Jak se vám to hraje? Je to skvělej riff a ne uplně těžkej, zajímala by mě ale jedna věc, jestli to dokážete zahrát bez extra soustředění a přemýšlení (soustředíte se na zpěv), POSLEPU (nedíváte se na ruce) a přitom bez nějakých větších chyb... Tak co? :-)

Já to teda poslepu a zároveň přesně nedávám a dost mě to se*e
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Radiohead - Street Spirit

Příspěvek od Nero »

Cokoli zahraješ poslepu a bez chyb, když to budeš mít dostatečně nacvičený :wink:

A až v okamžiku, kdy máš kytaru totálně nacvičenou, má smysl řešit zpěv.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fundametalista »

No mě teda tenhle song nějaký větší problémy nedělal (od toho tu jsou jiný :)) a poslepu jsem se ho naučil prakticky hned... Mám takovej zvyk, zkus taky, už od začátku to zkoušet bez koukání na hmatník, hrát třeba extrémně pomalu, ale přesně. Pak to začneš hrát jakoby automaticky, zrychlíš to a pak u toho budeš moct zpívat, tajtrlíkovat a kdo ví co ještě...
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Kid B

Příspěvek od Kid B »

Street Spirit je v pohodě, je to hodně o cviku. U Radiohead spíš pořád nemůžu přijít na to, jak zahrát nějak obstojně Bodysnatchers.
boycalledtrash

Jasný, jako já když koukám třeba jen kradmo, tak to je v poho;). Spíš mi jde o tu "absolutní automatizaci".. Takže radíte jednak nekonečný cvik a za druhé pomalu a přesně, okej :)
A jak máte trsátko,nejen zde ale vubec u vybrnkávání? Klasika?
boycalledtrash

Hele...asi to bude znít neuvěřitelně, ale snažil sem se zahrát poslepu Street Spirita dva měsíce a pořád to nebylo ono, pořád sem dělal chyby... Teď jsem to 4 dny cvičil od extrémně pomalé rychlosti (nuda ale vytrval jsem) ale přesně a poslepu a k***a teď to zahraju poslepu vestoje a ještě si mužu povídat s bráchou :D
Pěkný..... nikdy bych nevěřil že to je tak důležitý, hrát nejdřív pomalu.
Takže ať žije Street Spirit
Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

Street spirit je celkem v pohodě a za "pár" dní cviku to jistě zvládneš automaticky a budeš se moct soustředit na zpěv. I takový pan hudebník jako je Yorke, ten refrén občas hraje spíš akordy a nevybrnkává přesně ty tóny za sebou jak mají být. Takže hodně štěstí :wink:
Kytara: Squier by Fender, akustika - Jasmine by Takamine
Efekty: Zoom G2.1.u, Boss BD-2, MXR Dynacomp 1977, BK Butler Tube Driver
Kombo: Fender Vibro-Champ® XD, Marshall G10 MK-II
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“