Pólové nástavce mimo struny
Pravidla fóra
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Pólové nástavce mimo struny
Zdravím,
mám kytaru s pevnou kobylkou, tak jsem si koupil SD SH4, normální verzi, né tu pro kytary s tremolem, namontuju ke kobyle, pohodička, a pak koukám, že pólový nástavce jsou docela mimo struny, nejsou přesně pod nima. Tenký E je fpoho, ale pak směrem k tlustýmu E ta odchylka roste, největší je přibližně 3 mm.
Je mi jasný, že jsem si měl koupit tu širší verzi pro tremolo, i když mám kobylku pevnou.
No a můj dotaz zní: může mít tahle "vada" nějakej větší vliv na zvuk? Hraje to zatim dobře, ale jestli by to nemělo hrát třeba ještě líp.
Díky
mám kytaru s pevnou kobylkou, tak jsem si koupil SD SH4, normální verzi, né tu pro kytary s tremolem, namontuju ke kobyle, pohodička, a pak koukám, že pólový nástavce jsou docela mimo struny, nejsou přesně pod nima. Tenký E je fpoho, ale pak směrem k tlustýmu E ta odchylka roste, největší je přibližně 3 mm.
Je mi jasný, že jsem si měl koupit tu širší verzi pro tremolo, i když mám kobylku pevnou.
No a můj dotaz zní: může mít tahle "vada" nějakej větší vliv na zvuk? Hraje to zatim dobře, ale jestli by to nemělo hrát třeba ještě líp.
Díky
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Re: Pólové nástavce mimo struny
ty tři milimetry myslíš jako od středu pólovýho nástavce nebo od kraje. Jestli je to od středu, tak to žádnej zásadní vliv na zvuk mít nebude, spíš vůbec žádnej vliv. Pokud by ta struna byla tři milimetry vedle nástavce, tak by snad ani nemohla bejt slyšet.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Myslím od středu, kraje se ještě jakoby "dotýká". Takže pokud ta odchylka bude mít nějakej vliv, tak jenom na hlasitost jednotlivých strun? Jestli jo, tak je to asi v pořádku, pač jsem žádnej hlasitostní rozdíl mezi tlustým a tenkým E nezaregistroval. Bál jsem se, že by to nějak ovlivňovalo barvu nebo charakter zvuku.J.J. píše:ty tři milimetry myslíš jako od středu pólovýho nástavce nebo od kraje. Jestli je to od středu, tak to žádnej zásadní vliv na zvuk mít nebude, spíš vůbec žádnej vliv. Pokud by ta struna byla tři milimetry vedle nástavce, tak by snad ani nemohla bejt slyšet.
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
mám to samé co ty a žádný problém ve zvuku nemám...
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Tak to asi bude v pohodě... Ale docela mě to naštvalo, pač jsem viděl na bazaru normální SH4 za 1600,- a TB4 za 1400,- a říkal sem si, škoda, že mam pevnou kobylu a že musim vzít ten dražší a vono nakonec trus.Amid píše:mám to samé co ty a žádný problém ve zvuku nemám...
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to nemá vliv na hlasitost, kašli na to. 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Neřeš to, můžeš být v klidu. Na Ibaneze mám taky u kobylkáče tenhle problém, jaksi jsem nevěděl, že Ibanez Gibraltar III TOM kobylka má rozteč jako tremolo a koupil jsem obyčejný humbucker. Zvuku to vůbec nevadí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, holt Ibanez má na každý kytaře tremolo, ale né vždycky s nim jde hejbatNero píše:Neřeš to, můžeš být v klidu. Na Ibaneze mám taky u kobylkáče tenhle problém, jaksi jsem nevěděl, že Ibanez Gibraltar III TOM kobylka má rozteč jako tremolo a koupil jsem obyčejný humbucker. Zvuku to vůbec nevadí.
- Nero
- Rádce
Jen si dopřej sladké sny...
Mě to zpočátku hrozně štvalo, že to nesedí, ale pak vyšlo najevo, že je to fakt úplně jedno, takže nemá smysl to řešit.
Mě to zpočátku hrozně štvalo, že to nesedí, ale pak vyšlo najevo, že je to fakt úplně jedno, takže nemá smysl to řešit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem po nějaké době zjistil, že to přeci jen na něco vliv má: když hraju na tlusté E, a mám přepnuto na kobylkový snímač (tedy ten, kde nesedí ty nástavce), je slyšet hlasitostní rozdíl mezi upstrokem a downstrokem. Když hraju downstroke, tlačím strunu jakoby k pólovému nástavci a hlasitost je ok, ale když hraju upstroke, táhnu strunu od nástavce a hlasitost výrazně poklesne. Ten rozdíl je opravdu dost markantní, hlavně tedy u toho tlustého E a mírně je to slyšet i u Áčka. Sice si toho všímám jen tehdy, když hraju nějaké ty bluesové legrace, ale stejně... Řešením bude asi pouze koupě širší verze snímače, viďte?
- Nero
- Rádce
Teoreticky. Mě tohle ale teda špatná velikost nedělá...
PetrPeter 1975 - 2008
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Tak možná je to tvé DiMarzio silnější (citlivější), ale nemyslim si, že by SH4 byl zrovna slabej snímač...Nero píše:Teoreticky. Mě tohle ale teda špatná velikost nedělá...
- Nero
- Rádce
To není - SH4 má síly až až. Ale možná to je tím, že u D-Sonica má jeden nástavec podobu "tyčky", není to jen bod...
PetrPeter 1975 - 2008
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
No jo, teď na něj koukám... Tak možná to tim bude, no. Každopádně novej snímač si kvuli tomu kupovat nebudu, spíš si už koupim moje vysněný LP, kde už by to snad mělo bejt v pohodě.
- Nero
- Rádce
Tak to je správný přístup 
PetrPeter 1975 - 2008