Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
mia
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od mia »

Zesík je hotový... stihnul jsem i fotky: http://kocickamia.rajce.idnes.cz/RedEye ... 050001.jpg
To vyškrábaný podsvícený plexi se mi moc líbí :-)
If ain't broken, don't fix it!
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mia: mooc pěkný chlape, to plexi ve tmě vypadá fakt parádně :wink: určitě ti to i pěkně hraje 8) já se tenhle víkend dal trochu víc do JCM800 2ch komba a už to pěkně roste, osazení je 2xecc83 preamp, 2xecc82 /smycka+inventor/ a 2x6P3S konec, repro Peavy AlNiCo vintage, ted vecer se mi povedlo i to rozehrát, kromě první triody to hraje a je to teda síla, opět nechápu, kde se to v tom bere :roll: :lol: :lol: :lol:

foto http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... 140799.jpg
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Stanley06 píše:mia: mooc pěkný chlape, to plexi ve tmě vypadá fakt parádně :wink: určitě ti to i pěkně hraje 8) já se tenhle víkend dal trochu víc do JCM800 2ch komba a už to pěkně roste, osazení je 2xecc83 preamp, 2xecc82 /smycka+inventor/ a 2x6P3S konec, repro Peavy AlNiCo vintage, ted vecer se mi povedlo i to rozehrát, kromě první triody to hraje a je to teda síla, opět nechápu, kde se to v tom bere :roll: :lol: :lol: :lol:

ohó, tak to už je trochu jiný kafe než to moje prdítko. Ale na to taky jednou dojde, dvě EL34 se mi tu ještě válejí :-D
Máš to pěkný, i ta hlava z předcházejících fotek, já takhle koženku nenalepím ani za prase, vždycky je tam nějaký žmolek nebo bublina...
Hraje to krásně, synátor si to velmi pochvaluje :-)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Takže už sem vychytal problém s prumem při připojeným PC . Mezi zesík a PC sem dal oddělovací trafo. trafo sem nepoužil žádný spešl audio ale nějaký napájecí asi z ISDN stanice :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: 230/40V ale hraje to dost dobře . A hlvně ten brum se vypařil . takže spokojenost
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
jerrom

Příspěvek od jerrom »

Stanley06 píše:mia: mooc pěkný chlape, to plexi ve tmě vypadá fakt parádně :wink: určitě ti to i pěkně hraje 8) já se tenhle víkend dal trochu víc do JCM800 2ch komba a už to pěkně roste, osazení je 2xecc83 preamp, 2xecc82 /smycka+inventor/ a 2x6P3S konec, repro Peavy AlNiCo vintage, ted vecer se mi povedlo i to rozehrát, kromě první triody to hraje a je to teda síla, opět nechápu, kde se to v tom bere :roll: :lol: :lol: :lol:

Ahoj,
nemáš nějaké ověřené schéma na to 2ch 800kilo? Přesně tohle složení bych si chtěl postavit, jen nevím které schéma zvolit...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

záleží jak myslíš 2ch, já v tom mém projektu vycházím z klasické jednokanálové verze JCM800 2204 (tohle schema: http://www.mrbobo.com/mods/JCM800_2204.gif), mám tam ale všechny poťáky 2x, přepínání řeším relátkama s 2ma přepínacími kontakty, nemám tam dva vstupy Hi a Low, ale jenom jeden vstup a to Hi/Low mam vyřešené přes přepínač (jak, to je naznačené tady: http://www.nhmaniaci.wz.cz/jcm800_hi-low_switching.JPG) navíc v konci mám 2x6P3S, přidanou smyčku a jump na sola atd... takže je to u mě trošku složitější... teď se mi povedlo rozchodit to bez smyčky a jumpu a hraje to zatim dost pěkně, :twisted:
St.Anley Tube Amps
jerrom

Příspěvek od jerrom »

Stanley06 píše:záleží jak myslíš 2ch, já v tom mém projektu vycházím z klasické jednokanálové verze JCM800 2204 (tohle schema: http://www.mrbobo.com/mods/JCM800_2204.gif), mám tam ale všechny poťáky 2x, přepínání řeším relátkama s 2ma přepínacími kontakty, nemám tam dva vstupy Hi a Low, ale jenom jeden vstup a to Hi/Low mam vyřešené přes přepínač (jak, to je naznačené tady: http://www.nhmaniaci.wz.cz/jcm800_hi-low_switching.JPG) navíc v konci mám 2x6P3S, přidanou smyčku a jump na sola atd... takže je to u mě trošku složitější... teď se mi povedlo rozchodit to bez smyčky a jumpu a hraje to zatim dost pěkně, :twisted:
Aha, tak to jo, já jen někde četl, že byla i 2ch verze. Tohle je taky možnost. Díky moc.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak jedna fotečka na vánoce http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... 140901.jpg zatim je to ještě dost rozdělaný, chybí reverb a jump na sola, přední panel a asi ještě zrušení cvakání relátek :roll: no prace jak na kostele takhle pres svatky :lol:
St.Anley Tube Amps
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Cvakání relátek mně točí jak blázen. Při přepnutí kanálu je to rana jak z děla, pokud netlumím struny. Už jsem našel, které relé to dělá, zkoušel jsem ho přizemnit, oddělit kondenzátorama následující mřížku, kde co jsem zkusil, cvaká to pořád stejně. Dělá to v místě, kde přepínám mezi jezdcem gain potu a plným signálem na horní nožce toho stejného potu. Zoufalství. Ještě zkusím koupit jiné relé. Nenapadá vás něco? Prosím.

Edit: přikládám schéma preampu s vyznačeným místem a typ relé
zeman mod cvakání.jpg
relé 4Xpřep 24V.jpg
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

řešení je tam dole
post260234.html?hilit=%20rel%C3%A9#p260234
EDIT: výměna relé nic nevyřeší. cvakat budou stejne
Obrázek
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Stanley06 píše:tak jedna fotečka na vánoce http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... 140901.jpg zatim je to ještě dost rozdělaný, chybí reverb a jump na sola, přední panel a asi ještě zrušení cvakání relátek :roll: no prace jak na kostele takhle pres svatky :lol:
Krásný kombo :-) a co teprve až to bude hotový...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ještě k tomu přepínání:
Díky za schéma mutovacího obvodu, dokonce jsem to i pochopil. Píše se tam: Funguje to tak, že v okamžiku přepnutí korekcí se uzemní mřížka elektronky (to nelupe). No a mně to právě tady lupe, když přepínám různé odpory mezi signálem na mřížce a zemí. To mi na tom nesedí. Samotné přepínání kanálů za korekcemi nelupe, a kupodivu nelupalo, ani když byly signály kanálů v protifázi.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mělo by to fungovat tak, že když šlápneš na foot, tak to pres ten kondik da impuls na bazi toho tranzistoru, diky tomu se sepne to rele co uzemnuje mrizku posledni lampy pred koncem a diky tomu z repra neni nic slyset, kdyz je napojena ta mrizka na zem, tak to nema co zesilovat, ale pokud ti to cvaka i s tim mutovacim obvodem tak nevim, mozna tam mas moc maly kapacity, takze to zmutovani je moc kratky a neni pres cely to lupnuti
St.Anley Tube Amps
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Sakra, Ty jsi číman! Krásný aparát, blahopřeji.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 5.01.2011 19:50, celkem upraveno 1 x.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Díky jsem rád že se líbí :)
Obrázek
Lukus

Příspěvek od Lukus »

No, ja myslim, ze je to zatim nejhezci apec co tady vznikl. Fakt parada :shock: .
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Pěkný, někdy se přijedu podívat 8)

mám tu jeden problém, jak teď dělám to jcm800 kombo, tak tam mám konec s 2x6P3S (jsou nové), šasi je nahoře v kombu, lampy tedy "hlavou dolů" zatím tam nemám přítlačné pružinky, problém je ten, že když hraju, tak se do toho zvuku přidává nějaký šustění a praskání, při větší hlasitosti je slyšet i cinkání - odhaduju to na to že se chvějou lampy, když dam volume na max a klepnu do komba nebo přímo do lamp, tak je to cinkání a praskání slyšet taky. Takže co s tím? určitě přichytit přítlačnejma pružinkama, ale pomůže to, nebo jsou lampy v háji? to praskání a šum by moh bejt i třeba nějakej studeňák nebo to můžou taky dělat ty "volný" lampy? :roll: Díky za rady
St.Anley Tube Amps
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Může být některá lampa mikrofonní. A nebo třeba Ti jde bordel ze sítě na anodu. Je to sice nepravděpodobné, ale už jsem to také zažil, zvýšil jsem kapacitu prvního kondu a byl klid.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Lukus píše:No, ja myslim, ze je to zatim nejhezci apec co tady vznikl. Fakt parada :shock: .
díky !!! už bylo na čase to dát do kupy :) ještě pak zkusim (až zjistim jak) vyleptat nějaký loga z hliníku
Stanley06 píše:Pěkný, někdy se přijedu podívat 8)
jasně stav se někdy na pokec ...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“