Microsoft Synthesizer jako vsti

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
honzik30

Microsoft Synthesizer jako vsti

Příspěvek od honzik30 »

Mám dotaz kromně MS GS Wavetable je ve Windows i MS Synthesizer. Mně se pokaždé když dělám reinstal windowsů nechce instalovat všechny ty vstečka atd. Když jsem měl tu čest pracovat s počítačem Apple tak tam je v OS X stejná syntéza DLS jako Microsoft, ale ona se objevuje i vsti aplikacích jako je reaper či cubase nebo band in a box a dá se používat i při rychlé konverzy třeba z midi do wave. Zajímá mně zda je to možné přes nějakou knihovnu dll udělat i v programech pro PC. Aby se MS Synthesizer nacházel jako DXi nebo VSTi. Já Vám řeknu že nastavování těch všech VSTi je děs a skoro všichni mí kamarádi jsou z toho pafo úplně. Na Macu je to jednoduché koupím si nějakej hudební software třeba Reaper nainstaluju a rovnou mohu tvořit, ale tohle by přece mělo jít i v PC mně přijde že PC za 10 tisíc už bylo i tak dost peněz a zvukovka M-Audio Delta za 2000 která má hw asio ale nemá wavetable mi přijde dost drahej špás abych ještě musel kupovat edirol Hyper Canvas či něco takového.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Microsoft Synthesizer jako vsti

Příspěvek od pavlii »

Ale vždyť jsi to sám napsal :lol: je potřeba si vidět dál než na špičku vlastního nosu - "...koupím si nějakej hudební software třeba Reaper nainstaluju a rovnou mohu tvořit..." :arrow: a jak si myslíš, že to funguje ve Windows?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
honzik30

Příspěvek od honzik30 »

Setkal jsem se ale se spoustou vstček nebo i samotným roland vsc že byly dosti nekompatibilni třeba yamaha xg works vůbec s rolandem vsc standalone nefunguje a vsti či dxi vůbec nepodporuje a zrovna v tomhle prográmku se mi tak dobře dělá a má i autoaranger stejně se musí jednat o černotu neboď original xgworks funguje jenom na win98. ale hele už jsme u toho ms gs wavetable zpožďuje hodně a vsc málo je to proto že ms gs wavetable používá directsound a roland mme a když ho dám na directsound tak zpožďuje taky dost nevím na co ty directx vůbec jsou má to být directx a zatím jediné co vidím že je doopravdy direct je ASIO ale i u toho jsem se setkal že na zvukokvce asus xsonar asio fungovalo na nic a fungoval s ním jenom hudební software Sonar a žádný jiný. Já si myslím že kdyby M-Audio Delta mohla mít HW wavetable či aspon svojí vlastní softwarovou tak že nepotřebuju žádnej extra softík a bude mi stačit freeware midi sekvencér jako je jazz++. Sice jsem k m-audiu dostal ableton live ale bez zvukových bank na ty si musím prej sám dokoupit licenční číslo. Reaper je dobře řešenej neboď má sampler ale jak to udělat s bubnama tam nestačí dát sampl tam musí být soundfontík s celou sadou. ale po audio stránce je výbornej protože když by to samé měl umět Cubase tak bych si kromě licence LE za 3000 musel koupit Full za 15000. Taky nevidím jedinej důvod proč OpenSource nesmí používat ASIO a VST stejně tak i programy pro běžné nahrávání z kazet či z videokazet. Jednou jsem nahrál tele tele z novy a zvuk byl hroznej. Pokud se použije ASIO málo kdy zvuk bývá špatnej protože ASIO jde z aplikace rovnou na zvukovku. Teď jsem ale zjistil že spousta firem používá raději directsound než ASIO třeba Band in a Box 2005 používal directsound a neseděla synchronizace hudby a zpěvu. Nejvíc mně mrzí že jsem chtěl mít jeden počítač jenom na hudbu, ale stejně ho budu muset časem připojit i na internet protože už každej druhej hudební program vyžaduje aktivaci. Až jednou nebudu mít peníze na internet tak to bude teda šikana opsat kód odnýst ke kamarádovi u něj ho vložit a opsat si aktivační kód a donést domů. Slyšel jsem toho mnoho třeba že Windows nesmí mít directsound dobrej a bez latence kvůli konkurenci firmě Apple stejně tak freewary nesmí být tak dobré jako komerční soft ale je divné že jenom v branži hudby třeba Open Office je bombová kancelář a mohu říct že MS Office mi ani neschází. To samé GIMP také není špatný grafický editor
honzik30

Příspěvek od honzik30 »

FL Studio to je docela hustý nainstaluje se a jede a lze v tom tvořit i klasické midi to jsem nevěděl jen jedno je hrozné že se to dost dlouho instaluje
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Říká Ti něco INTERPUNKCE? Už jsi na to byl upozorněn ve vedlejším vlákně!
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“