Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad
Pravidla fóra
Re: Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad
no nechci to nejak obhajovat nicmene neodbytne novinarske duo nas odchytlo az nejakou tu chvili po koncerte kdy jsme nebyli uplne ve forme
puvodne jsem nechtel aby se to vubec nekde zverejnovalo, nakonec to sestrihal jeste velmi slusne vzhledem k tomu jak ten rozhovor vypadal
))
ale k tematu: tady je podle me slyset to co mark neumi. takovej ten surovej, saturovanej "odsekavajici" zvuk. neni to podle me moc na rychly sypacky (to by jeste chtelo dokopnout necim co basy sebere, nebo pouzit kytaru co ma min basu - treba neco lipoveho s EMG81), na riffy ale jinak super. navbic mi prijde ze paradoxne to mixem proleza lip nez ty marky (prijde mi ze recto ma ty korekce jednak uplne jinak posazeny a jednak tech "hrubych" stredu ma vic nez mark, ackoliv driv jsem byl presvedcen o opaku), neumi to tak hezky cisty zvuky (ty delam jen tim ze stahuju volume potak, prepinani kanalu nepouzivam) ani se to netahne a je to spinavy. ale to me momentalne hrozne bavi
ale k tematu: tady je podle me slyset to co mark neumi. takovej ten surovej, saturovanej "odsekavajici" zvuk. neni to podle me moc na rychly sypacky (to by jeste chtelo dokopnout necim co basy sebere, nebo pouzit kytaru co ma min basu - treba neco lipoveho s EMG81), na riffy ale jinak super. navbic mi prijde ze paradoxne to mixem proleza lip nez ty marky (prijde mi ze recto ma ty korekce jednak uplne jinak posazeny a jednak tech "hrubych" stredu ma vic nez mark, ackoliv driv jsem byl presvedcen o opaku), neumi to tak hezky cisty zvuky (ty delam jen tim ze stahuju volume potak, prepinani kanalu nepouzivam) ani se to netahne a je to spinavy. ale to me momentalne hrozne bavi
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem nepoužíval moc čistý kanál. Ať už jsem hrál akce na Rockwell nebo Rect-o-verb, tak jsem používal jen stáhnutý potenciometr. Několik let jsem to tak dělal. Tenhle "čistý" se mi líbí více než čistý těch dvou aparátů.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
no ja to takhle delam u vseho. me ten cisty neprijde blbej, je takovej bezcharakterni a vubec nekomprimuje
hlavne jsem linej na neco slapat a jsem zvykly hrat na jednokanaly 
- bazmekgrat
mal by si si ostrihat tie strunu na hlave 
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
ja je netriham, kdyz nejaka praskne a nemam nahradni tak je pak muzu navazat 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Totálně off-topic - ale to navazování strun jsem nikdy nechápal...Kinx píše:ja je netriham, kdyz nejaka praskne a nemam nahradni tak je pak muzu navazat
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsi nikdy nebyl chudým studentemNero píše:Totálně off-topic - ale to navazování strun jsem nikdy nechápal...Kinx píše:ja je netriham, kdyz nejaka praskne a nemam nahradni tak je pak muzu navazat
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
A co teprve pájení strun nebo spojování strun čokoládou? 
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
To jsou věci
až mám chuť na fialovou krávu... a asi přestanu vyhazovat staré struny, když vidím kolik mají využití i po smrti 
"Lots of people talk and few of them know..."
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
2 kinx : no nečekal bych, že tady budeš chválit recto
je jinde oproti markům, osobně ho beru jako to slabší od mesy a kdybych ho měl kupovat nový, tak bych si to dvakrát rozmyslel. Kvalitní aparát, ale někdy mi postupem času přišel jako one trick pony. Příjde mi, že jsem se teprv s pittbullem posunul zvukově, tam, kde jsem už pár let chtěl být
Ale za možnost si pořádně zahrát na mark IIc nebo IV bych byl vděčný 
na druhou stranu ktery zesilovac neni "one trick pony"? podle me umi skoro kazdej dobrej zesak dva tri dobry pouzitelny zvuky a konec. kdyz je dobre navrzeny ovladani tak mezi nima jde jeste na podiu prepinat
treba ty marky mi prijdou mozna jeste vic "one trick" nez recto. mark II umi bud uprdenej santana higain nebo klasickej (dobrej
), cisty zvuky nebo crunche mu podle me moc nejdou (cistej je moc gumovej, takovej ten sterilni 80s funk), umi jeden typ zkresleni a ten zvuk je takovy svuj, i kdyz teoreticke moznosti jsou velke.mark IV tech zvuku umi vic (a jde mezi nima prepinat, protoze podle me na mark II nejde nastavit zaroven dobrej cistej a dobrej zkreslenej. kdyz uz jsem cisty nastavil do podoby kdy se mi docela libil se mi zas rozhodil zkresleny kanal), ale taky to je porad stejna koncepce. mark V ma z jmenovanych nejlepsi cisty kanal, umi crunch jako mark I a do toho jeste nepouzitelny bonus v podobe extreme modu. a znamy ho myslim po pul roce reklamoval, protoze mu odesly usmernovaci lampy
podle me recto je na tom uplne stejne jako tyhle zesaky, nebo skoro kazdy jiny aparat (marshall, engl, diezel, ani to VHT mi neprislo nejak superzazracne univerzalni...). ma to svuj charakter a limitovane moznosti uziti. nejaky vintage rock asi s rectem hrat nepujdu, na valive riffy to zas tezko hleda k sobe rovneho konkurenta. podle me je ted nejaka moda na recto hrozne nadavat a pritom je to super aparat
jenom ho mozna moc zprofanovala vlna nickelback a podobnych kapel, navic jej lze potkat v kazde garazi v horni dolni. navic neni uplne jednoduche ten aparat nastavit + min komprimuje nez takovy mark, takze se na to dost veci i hur hraje
je pravda ze dost sezere charakter kytary, no ale to mark dela prece taky 
podle me recto je na tom uplne stejne jako tyhle zesaky, nebo skoro kazdy jiny aparat (marshall, engl, diezel, ani to VHT mi neprislo nejak superzazracne univerzalni...). ma to svuj charakter a limitovane moznosti uziti. nejaky vintage rock asi s rectem hrat nepujdu, na valive riffy to zas tezko hleda k sobe rovneho konkurenta. podle me je ted nejaka moda na recto hrozne nadavat a pritom je to super aparat
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jakože pod to se můžu podepsat. Nastavit si tam dobrý zvuk je těžká práce. Tohle hlavně podlě mě působí na lidi, kteří na Recto nadávají + jak říkáš ta komprimace. Jakože já osobně to považuju za jeden z nejuniverzálnějších aparátů. Má svůj ksicht, ale ten ksicht se může různě smát, brečet a mračit.
Skervesen 4AP Custom Shop
- bazmekgrat
z tych co som skusal tak mi minamalne ako one trick pony nepripadal VHT/Fryette SigX, Engl Invader ale aj trebars Bogner TwinJet ..... tam nakrutis vazne skoro hocico aj ked sa to na prvy pohlad nezdaKinx píše:na druhou stranu ktery zesilovac neni "one trick pony"? podle me umi skoro kazdej dobrej zesak dva tri dobry pouzitelny zvuky a konec. kdyz je dobre navrzeny ovladani tak mezi nima jde jeste na podiu prepinattreba ty marky mi prijdou mozna jeste vic "one trick" nez recto. mark II umi bud uprdenej santana higain nebo klasickej (dobrej
), cisty zvuky nebo crunche mu podle me moc nejdou (cistej je moc gumovej, takovej ten sterilni 80s funk), umi jeden typ zkresleni a ten zvuk je takovy svuj, i kdyz teoreticke moznosti jsou velke.mark IV tech zvuku umi vic (a jde mezi nima prepinat, protoze podle me na mark II nejde nastavit zaroven dobrej cistej a dobrej zkreslenej. kdyz uz jsem cisty nastavil do podoby kdy se mi docela libil se mi zas rozhodil zkresleny kanal), ale taky to je porad stejna koncepce. mark V ma z jmenovanych nejlepsi cisty kanal, umi crunch jako mark I a do toho jeste nepouzitelny bonus v podobe extreme modu. a znamy ho myslim po pul roce reklamoval, protoze mu odesly usmernovaci lampy
![]()
podle me recto je na tom uplne stejne jako tyhle zesaky, nebo skoro kazdy jiny aparat (marshall, engl, diezel, ani to VHT mi neprislo nejak superzazracne univerzalni...). ma to svuj charakter a limitovane moznosti uziti. nejaky vintage rock asi s rectem hrat nepujdu, na valive riffy to zas tezko hleda k sobe rovneho konkurenta. podle me je ted nejaka moda na recto hrozne nadavat a pritom je to super aparatjenom ho mozna moc zprofanovala vlna nickelback a podobnych kapel, navic jej lze potkat v kazde garazi v horni dolni. navic neni uplne jednoduche ten aparat nastavit + min komprimuje nez takovy mark, takze se na to dost veci i hur hraje
je pravda ze dost sezere charakter kytary, no ale to mark dela prece taky
samozrejme ze k tomu treba mat aj zodpovedajucu 'univerzalnu' gitaru a nie napriklad ibanez s blackoutami co uz je samo osebe dost determinujuce ako to asi moze cele hrat
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
tak zrovna ten invader mi prisel jako typicky engl. jediny cim to vybocovalo byl druhy kanal, kterej znel trochu vic neenglovsky (a ten me bavil nejvic)
bognera jsem nezkousel, na Sig:X jsem hral jenom s fixnim debilnim nastavenim ktere jsem nesmel zmenit, ale planuju si na to zahrat jeste v budoucnu. jinak na nic takovyho jako jsou blackouty nehraju
vetsinou pouzivam PRS custom 24 nebo straty.
- bazmekgrat
prs je vpohodeKinx píše:tak zrovna ten invader mi prisel jako typicky engl. jediny cim to vybocovalo byl druhy kanal, kterej znel trochu vic neenglovsky (a ten me bavil nejvic)bognera jsem nezkousel, na Sig:X jsem hral jenom s fixnim debilnim nastavenim ktere jsem nesmel zmenit, ale planuju si na to zahrat jeste v budoucnu. jinak na nic takovyho jako jsou blackouty nehraju
vetsinou pouzivam PRS custom 24 nebo straty.
ten sigX je fakt kruty tam nakrutis naozaj vsetko na mna tam bolo toho az priliz. normalne som ani nevedel ze co tam dat furt to hralo dobre len trochu inak. skoda ze az tak nemusim ten vht voicing
no a ten engl jasne vzdy bude mat amp svojsky charakter ale na invadery natocis podla mna slusny clean crunch aj lead .... ale jasne vzdy je to vec pohladu
asi uz jste to videli, ale prece jenom to sem hodim:
sakra dobre mu to hraje
sakra dobre mu to hraje
Jemu hraje dobre vsechno 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mě to taky tak příjde, ať hraje na cokoliv, vždycky to zní pomalu líp něž ze studia...
jak jsem to vcera slysel, tak me lehce rozesmalo, jak to kdysi nekdo psal, ze mark V neni hi-gain zesik