Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Hegrik »

real_dead_one píše:wow.. dokázal si se naučit 4 akordy. a jeden navíc do refrénu.. na basáka je to dobrý xD ale prosím zůstaň u basy... tohle dokáže každý kdo má kytaru na týden doma..
pozor mám ji doma dva dny :D radši zůstanu u té basy :D
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

real_dead_one píše:wow.. dokázal si se naučit 4 akordy. a jeden navíc do refrénu.. na basáka je to dobrý xD ale prosím zůstaň u basy... tohle dokáže každý kdo má kytaru na týden doma..
No a? Topic je "zhodnotte nase nahravky", ne "zhodnotte nase onanie".. Hegriku dal se uc, na nejaky kecy typu "radsi zustan u basy" se muzes vykaslat.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

:lol: to mě pobavilo od člověka co hraje defacto na 2 struny do 160 bpm :lol: (dovolil sem si pustit tvuj bandzone)

Hegrik: jen hraj, je fajn kdyz basak vi co a jak s kytarou, jedine ti to muze pomoct, rozhodne ne uskodit ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
TheRendy

Příspěvek od TheRendy »

Nechci tu rozšiřovat OT, ale tohle mě nedá :D

Se mi zdá, že tu někdo trucuje :) Ba ne, bez urážky. Chtěl bych tě vidět jak takhle hraješ po 1 týdnu s kytarou v ruce :P

Každopádně to, že je něco jednoduchý neznamená, že je to špatný. Riff Smoke on the Water se dá naučit za 5 min, přesto je milionkrát chytlavější, než ta rychlostní onanie, o kterou se tu někteří pokouší. 8)

KISS = Keep it simple, Stupid!
filo01

Příspěvek od filo01 »

Po Hegrikovi bych se přihlásil jako další zájemce na ukřižování :)
Nic velkého, je už to krapet staršího data, pamatuju si akorát, že jsem měl takovou divnou náladu http://www.box.net/shared/445szqmh7r
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pánové, už jsem tu dnes jednou musel nějaký off-topic promazávat a velmi nerad bych to dělal znovu. Takže klid.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

filo01: to je jen tvuj vlastni vytvor nebo necim inspirovano? Minimalne to echo-chorusovany ci co to je za efekt pozadi jsem v necem slysel. Jako jo, jistym zpusobem se mi to libi. Ted uz to jen rozvist do nejakyho silenyho depresivniho instrumentalniho songu a parada ;) (tipuju ale, ze s nazorem ze to neni spatny tu budu sam?)
Hodně budem někde...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Suk: Vlastní, měl jsem zrovna emocionální krizi (ženská :D). Ovlivňuje mě kde kdo, takže je docela možné, že jsem nevědomky někoho úspěšně vykradl ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Zajímal by mě váš názor na tuhle vyhrávku

Jestli ta melodie má nějakou ''duši'' nebo jestli to je jen chladné ne-názvu vhodné.
Jo bylo tu upozornění, že je kytara rozladěná - není (i když možná jo, protože ladím podle sluchu a mobilu), jen už má nějaký věk, je to Tenson a chce nové pražce
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Zni to akorat jako par rozlozenejch akordu. Jinak - takhle zni amplug? Jestli jo, tak pak nechapu, za co si uctujou litra... :-!
Hodně budem někde...
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Dakujem za doterajsie komentare. :)

Atkins: Dik. Co sa tyka lavej ruky, tak s tym s tebou suhlasim. Mal by som zacat cvicit a skusat pouzivat aj malicek.
Dark Axel píše:Tubular: wow, připadá mi, že se vážně s každým videem zlepšuješ :)
mimochodem například vibrato ti můžu jen závidět
Dik, to som rad, aspon viem, ze to hranie ma nejaky zmysel. :)
Co sa tyka vibrata, snazil som sa ho zahrat podobne ako Adam Lee, kedze som od neho bral inspiraciu, tak dufam ze sa mi to aspon ciastocne podarilo.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Spído? Musíš se naučit v ladění dělat kompromisy, takhle Ti jeden akord trochu ladí a další vůbec a věř tomu, že to lze i u kytary Tenson. :lol: Obzvlášť když hraješ v základní poloze. V tomto konkrétním případě bych "a" strunu naladil malounko výš a "g" strunu malounko níž.
Ke skladbičce samotné - dost hrubě jsi zpomalil.

filo01: Líbí a to líbí moc, hlavně nápad s vedením hlasů pro jednotlivý kytary - pokračuj, podle mne jsi bezpečně na správný cestě.
Naposledy upravil(a) Atkins dne 16.01.2011 22:05, celkem upraveno 1 x.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Uncle

Příspěvek od Uncle »

SUK píše:Zni to akorat jako par rozlozenejch akordu. Jinak - takhle zni amplug? Jestli jo, tak pak nechapu, za co si uctujou litra... :-!
Mi se ten čistý zvuk náhodou líbí ...

Ad. ladění - mě se spíš zdá, jako by si tu strunu natahoval.. máš prsty kolmo? Nemůžu si pomoct ale mám pocit, že když držíš tu G strunu, tak se ti během tonu hýbe sem a tam
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Zvuk - je to nahráno přes amplug, ale byl pouze použit jako podklad. Nahrávka je upravená v audacity - nějak přes Guitar Rig no a následně hozeno do video přes Pinnacle. Ten clean se mi líbil, taková starší metallica.
Ke hraní. Držím to jakš takš kolmo, tak normálně. Nemůžu si pomoct, ale taky tam něco slyším - jakoby nahoru dolů. Hmm nevím, čím to je. Už si musím pořídit ladičku a nové struny.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Atkins píše:filo01: Líbí a to líbí moc, hlavně nápad s vedením hlasů pro jednotlivý kytary - pokračuj, podle mne jsi bezpečně na správný cestě.
Díky, akorát bych tě opravil, nikoliv jsem, ale možná jsem byl na správné cestě :-)
Je to cca 7-8 let staré, krásná doba, hrál jsem si kdy jsem chtěl, pak se oženil, přišly děti a kytara ležela víceméně v koutě ;) Letos jsem sice "objevil" tohle fórum, což mě nakoplo, abych se sebou něco dělal, ale volného času už není tolik a priority jsou jinde. Za deset let už to snad zase půjde :)
Dávám do placu ještě jeden kousek, opět homemade, ale cover, poznat to snad nebude problém - melancholii tentokrát nečekejte - doporučuju sluchátka ;)
http://www.box.net/shared/9j6imk3noh
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

speed8 píše:Zvuk - je to nahráno přes amplug, ale byl pouze použit jako podklad. Nahrávka je upravená v audacity - nějak přes Guitar Rig no a následně hozeno do video přes Pinnacle. Ten clean se mi líbil, taková starší metallica.
Ke hraní. Držím to jakš takš kolmo, tak normálně. Nemůžu si pomoct, ale taky tam něco slyším - jakoby nahoru dolů. Hmm nevím, čím to je. Už si musím pořídit ladičku a nové struny.
Kup s tvrdší nebo měkčí struny. Tvrdší tolik neromáčkneš, měkčí se naučíš nemačkat křečovitě, jinak ti totiž nebudou ladit. A sežeň si metronom, v tomhle tempu se nemůžeš takhle motat. Zkus to nějak oživit nějakými změnami, slož k tomu nějaký zvlhčovací zpěv a vyraž na lov :wink:
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

filo01: Ta prvá nahrávka sa mi veľmo páčila, takú hudbu mám rád. Ten cover neviem čo to je nepoznám originál ale páčilo sa mi to. A máš celkom dobrý sound.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Dávám do placu ještě jeden kousek, opět homemade, ale cover, poznat to snad nebude problém - melancholii tentokrát nečekejte - doporučuju sluchátka
http://www.box.net/shared/9j6imk3noh
Hezká práce s panoramou, přechod zpět z rychlé části do pomalé mi přišel trochu násilný, jinak celkem nemám co bych vytknul, i když - v tom sóle, když máš dlouhý tón, chtělo by to si s ním trošku pohrát (lehké vybráto, bendík, hlasitost...)

A neboj, až děti odrostou, budeš mít vnoučata a ty budeš mít jenom občas - pak bude spousta času na kytaru, pivo, milenku, brčko...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
filo01

Příspěvek od filo01 »

Atkins: Díky za optimistickou předpověď, těším se :-)
jastud

Příspěvek od jastud »

To file01: I cesta může být cíl? Docela zběsilá verze, aneb Janota by se možná divil :) Ale zahrané je to pěkně.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“