lexicon alpha - peak
Pravidla fóra
-
vousek.fousek
lexicon alpha - peak
ahoj
. mám lexion alpha a jsou tam dvě kontrolky "peak". a když do toho hraju moc hlasitě tak to zasvítí červeně a zkreslí se zvuk. chci se zeptat, jestli to je jenom varování, jakože ten zvuk nebude čistý a nebo se tím ta zvukovka i poškozuje(??) protože mě baví jet přes peak ten zvuk je cool, akorát si nechci zničit zvukovku..
Re: lexicon alpha - peak
pokud to neni dlouhodoby stav (to prebuzeni), tak neposkozuje...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nicméně nahrávat do clippingu není mco dobrý nápad. Pokud tím teda nechceš úmyslně simulovat zkreslení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
vousek.fousek
no to zkreslení se mi právě líbí. a ještě jedna věc. občas mi začne bzučet, třeba když něco nahraju v audacity a pak to chci přehrát tak to bzučí, takže to musím exportovat do mp3 a pustit si to v přehrávači. tady jsem to nahrál přes mikrofon: http://www.edisk.cz/stahni/87181/gr.wav_848.04KB.html
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale zkreslení má být ŘÍZENÉ, což clipping není
Obvyklé nastavení těchto LED by mělo být ještě před clippingem, ale nemusí to být pravidlem. Osobně nedoporučuji takto nahrávat.
P.
P.
-
vousek.fousek
tak použít se to dá. a jelikož dělám novou vlnu abych byl hodně slavný
, tak se mi originální metody hodí
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Fousku - sorry, ale originální metoda by měla splňovat jisté technické mantinely
já netvrdím, že se v určité míře clipping nepoužívá (myslím cíleně). Ale rozhodně tímto stylem nebudeš hodně slavný (možná ani trochu slavný)
Ale jinak držím palce.
P.
Ale jinak držím palce.
P.
krome toho tu nova vlna uz byla. pred 30 lety. 
-
vousek.fousek
tak jasně
, netvrdím že to celé postavím na clippingu, akorát se mu nechci bránit jenom proto že se to "tak nějak nedělá".. Paris: nová vlná možná byla před 30ti lety, ale teď už je to stará vlna
, nová teprve příjde
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale ono se to ndělá jen z důvodu "tak nějak". Clipping je prostě ztráta informace, takže je to prostě špatně.
P.
P.
-
vousek.fousek
tak to opravdu není. ale jinak pořád bádám co způsobuje to bzučení co sem psal v druhém příspěvku
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co není?
Jinat ten zvuk mi připomíná i prolejzání práce HDD do audiocesty nebo problém ve stínění/zemní smyčce - zkontroloval bych kabeláž a případně zapojení do jiné zásuvky - ale všeho!
P.
Jinat ten zvuk mi připomíná i prolejzání práce HDD do audiocesty nebo problém ve stínění/zemní smyčce - zkontroloval bych kabeláž a případně zapojení do jiné zásuvky - ale všeho!
P.
zhruba tohle mam ve sluchatkach (hodne v pozadi), kdyz je pichnu do predniho vystupu integrovany zvukovky. ale sem linej to resit, takze to ignoruju....