LES PAUL STANDARD vs. LES PAUL GOTHIC STUDIO

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět

LP Standard nebo LP gothic studio?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

MAXXX

LES PAUL STANDARD vs. LES PAUL GOTHIC STUDIO

Příspěvek od MAXXX »

Po dlouhém dumání jsem zúžil výběr, takže otázka zní takto:

Kterou? + výhody a nevýhody každé z nich?

http://www.kytary.cz/karta.php?010203:0:0:1:0&ID=5175

nebo

http://www.kytary.cz/karta.php?010203:0:0:1:0&ID=73610
hedfild007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hedfild007 »

muj hlas pro Gotic studio je pouze z duvodu ze se mi libi ,nemel jsem moznost ani jeden z techto kousku vyzkouset,ale po gotic studio hodnepremislim ze bych si ho koupil.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Dávám hlas pro epi LP Standart a určitě nejen pro to že ho vlastním :lol: ...je to nádherný kousek...a už zdaleka z něj vyzařuje klasická LP elegance...ten Gothic se mi zdá tak trošku odbočení, takovej pokus o udělání něčeho zajímavýho a ojedinělýho-nevim nevim-?tremolo na les paulovi??? těžko říct, viděl sem ho a musim říct že (aspoň pro mě) se zdá std. lepší 8)
Jesper Strömblad

Příspěvek od Jesper Strömblad »

dělá se verze s i bez tremola.... jinak, je pravda, že standart vypadá víc LPovitě... zase Goth má do sebe taky dost... já odobně si chci kupovat Goth Explorer a Flying V - LP taky, ale Custom
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Standard bude urcite lepsi nez Goth.....jen co se tyce aspon podoby Les Paul soundu....Goth je tenci...z jinyho dreva a myslim ze tim tremolem i trochu zabijes sustain. Obecne na Lp tremolo proste nepatri...pokud chces kytaru na dovadeni s pakou....poohledni se po nejakym superstratu....
lucy.stike

Příspěvek od lucy.stike »

No tremola na Les Paulkach ma treba Fripp a ze by to ubral9 na sustainu spis zalezi na hardware a ten v pripade gothica nijak extra nebude ... jinak ja hlasovala pro standard, dle myho soudu bude lepsi nez gothic ... avsak je treba to vykouset primo na miste, rozhodne nekupovt pres net ...
Mondy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mondy »

Záleží to na hardwaru. A co je tremolo? Můj hlas je určitě pro standard, prostě nevěřim dřevu na gothiku a ani tomu tremolu, znamená to jen problémy s laděním a zvuku LP se to bude dost vzdalovat. Je to jen o kompromisech. Hrál sem teda jenom na Gibson LP Ghotic, ale bez tremola, prostě kytara dělaná na větší zkreslení, ale i to není úplně pravda. Nejideálnější je, si to vyzkoušet se zavázanýma očima:).90% hráčů má tremolo na kytaře jen jako frajeřinu, nikdo s ním neumí pořádně zacházet, já taky ne. Záleží na tom, co od toho očekáváme a jestli vůbec nutně potřebujeme tremolo, podle mě to zvuku nástroje jenom škodí.
Paja

Příspěvek od Paja »

Tak možná by nebylo od věci přečíst si tohle : http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... rpen~2002/

Jako nevim ale mě se LP s Floydem vůbec nelíbí ale je to jen můj názor :idea:
Život bez kytary a hudby neexistuje.........
Epiphone LP Special II,Ibanez GRX 70,VanHorn 40W, Boss DS-1, Jim Dunlop 0,88 , Georg Dennis sharp 0,88
Mondy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mondy »

Autor článku pravděpodobně nikdy neviděl, natož v ruce držel Gibson Les Paul. Měl jsem doma v jednu chvíli modely LP Standard Gibson a Epiphone, takže srovnání bylo nasnadě. Co se týče designu, tak hlava Epi je o dost menší než Gibson a hlavně má jiný tvar. Mechaniky zepředu vypadají shodně s originálem, ale při pohledu zezadu je na každé orig. rytina Gibson. Ve funkci, držení ladění a vlastnostech se opravdu nedají srovnávat. Tělo má Epiphone mírně větší, jakoby více klenuté do stran opět při pohledu zepředu. Tloušťka je téměř shodná. Úhly krku vůči tělu a hlavy vůči krku jsou u Epi větší, důsledek je větší vzdálenost strun od těla. Elektronika je u Epi naprosto nesrovnatelná s Gibsonem. Zásadním rozdílem je taky vrstva laku, která je u Epi 2x-3x větší, ale přesně jsem to neměřil. Epi má zvuk poněkud ostřejší, možná trochu postrádá basy, oproti Gibson, který je bohatší, plnější, barevnější. Další rozdíly v konstrukci už jsem tu někde rozebíral. Tímhle ale nechci vychvalovat Gibson a kritizovat Epiphone. Myslím, že ve své cenové relaci nemají Epiphone konkurenci, ale berme v potaz modely od Studio a výše.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“