náhrada za tranz. J201
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
náhrada za tranz. J201
Zdravim, nevíte někdo o spolehlivé náhradě tranzistorů J201 ? Díky předem
Re: náhrada za tranz. J201
J201> MPF102 > BF244 > BF245. jen si musíš dát bacha jak ty trandáky maj poskládaný packy . ale mam pocit že se tu už něco takovýho řešilo.Rocky_MK píše:Zdravim, nevíte někdo o spolehlivé náhradě tranzistorů J201 ? Díky předem
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Řešilo,ale už nevím kde, nicmoc jsem nenašel. Jistota je jistota, vždycky se mě vyplatilo se radši informovat víckrát a z různých zdrojů
Díky moc 
jestli si pamatuju správně tak se to debatilo ve vel vlákně RUBY
Naposledy upravil(a) core88 dne 24.03.2011 0:19, celkem upraveno 1 x.

-
woro90-1
Hele MPF102 bych místo něj necpal, ta J201 se používá tam, kde nemá MPF102 dostatečné zesílení. Mám dojem že 2SK117 by mohla být vhodnější náhrada.
nechci tady vypouštět nějaký bludy ale na tady sem se dočet přesnej opak
runoffgroove.com píše: An MPF102 FET is specified for the buffer, though a 2N5457 will offer similar results. A J201 will work, but produces a slightly lower output. Also, Ruby was developed using a JRC386D (available from Small Bear Electronics), but any 386 can be used, including the type sold at RadioShack.

- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A nebylo by prostě jednodušší si ten J201 koupit?
Protože tohle jsou vždycky ty problémy ekvivalentů.
Protože tohle jsou vždycky ty problémy ekvivalentů.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
tak to je vždicky ta nejlepší možnost dát tam to co tam patří . Ale ten J201 je v čr nesehnatelnej .

- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
už mám šest BF245
čtyři céčka a dvě áčka...radil jsem se s učitelem,který mi je dal,ale prý existuje i lepší náhrada...
lepší náhrada . jaká ?
EDIT: Když by si chtěl možná by sem doma nějakej ten j201 našel
EDIT: Když by si chtěl možná by sem doma nějakej ten j201 našel

- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Konkrétně ještě nevím,jaká lepší. Říkal,že se mi po něčem podívá ... asi měl na mysli něco s totožným proudovým zesilovacím činitelem. Ale skutečně ještě nevím.
jasný . no já jen tak ze zvědavosti 

- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak se to dá taky koupit jinde než v ČRcore88 píše:tak to je vždicky ta nejlepší možnost dát tam to co tam patří . Ale ten J201 je v čr nesehnatelnej .
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
svatá pravda. já to kupuju tady musikding.de má je tam za ted nevym 30 nebo 60 centu na naše je to cca 6kč což je bezva cena . ale když připočtu bankovní poplatky a postu tak je to cca 150 kč (podle velikosti zasilky) . Třeba já stim problém nemam ale X dalších lidí buď nechce nakupovat v zahraničí nebo nechce vyhazovat prachy když si může koupit nějakou náhradu která ti udělá "stejnou" službu.Smrťokvítek píše:Tak se to dá taky koupit jinde než v ČRcore88 píše:tak to je vždicky ta nejlepší možnost dát tam to co tam patří . Ale ten J201 je v čr nesehnatelnej .A zase tak drahé to není. Spíš naopak když zvážím, že to dojde člověku až do schránky.

- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Ja teda pouzivam taky BF245 (C). Nicmene, kdybyste nekdo objednaval tak kdyztak napiste a koupime toho vic najednou at se to vic vyplati. A woro snad taky nejaky takovy chtel - ci aspon o nich mluvil...
Hodně budem někde...
neni problém já semtam něco kupuju v německu . až budu něco zas brát tak se ozvu .

-
woro90-1
Pokud by se nás sešlo dost se zájmem o J201, aby se to vyplatilo, určitě bych si také pár kousků vzal.SUK píše:Ja teda pouzivam taky BF245 (C). Nicmene, kdybyste nekdo objednaval tak kdyztak napiste a koupime toho vic najednou at se to vic vyplati. A woro snad taky nejaky takovy chtel - ci aspon o nich mluvil...
Stavěl jsem BSIAB s BF245C a A, oboje nějak naprd, časem slábly a odešly. 2SK117 mi tehdy někdo doporučil jako mnohem lepší, ale už jsem to nezkusil.
-
woro90-1
Tak to bude ono... Já jsem si říkal, co se mi podělalo v kombu...kmensik píše:Stavěl jsem BSIAB s BF245C a A, oboje nějak naprd, časem slábly a odešly.
Mají je v GESu, není tu někdo z Prahy, kdo by měl něco, do čeho by se hodily, a v tom pranďáky v paticích? Já se k nim teď půl roku nedostanu, jinak bych je zkusil ve svém kytarovém kočkoplašiči.kmensik píše:2SK117 mi tehdy někdo doporučil jako mnohem lepší, ale už jsem to nezkusil.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, já teď mam doma asi 30ks J201, možná bych jich pár prodal, plánoval jsem s nima zkoušet nějaký preampy, ale zatim to nevychází, tak kdyby byl zájem 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo