Fast Fret

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Fast Fret

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Zdravim, fast fret snad už používala nebo používá většina z vás, co ste s nim dělali když se ta vrchní část už zašpinila a natrhala? PRostě ste s tim jeli dál dokud se to neobrousilo nebo ste ten kousek odřízli a mazali opět s čistym spodkem ? :
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Fast Fret

Příspěvek od Ivan.ps »

No keď to už bolo zničené, tak som z toho pár milimetrov odrezal a mal som to vlastne znova ako nové. Ale pravdu povediac, viac ako Fast Fret sa mi osvedčil Dunlop: http://kytary.cz/dunlop-cistic-strun-6582/HN021333/
eMko

Příspěvek od eMko »

No, jestli to používá většina lidí ... nevím, jak v komunitě zdejšího fóra, ale z mého okolí je to většinou FastFret vs Dunlop vs Denaturák vs Špína. :-D

Když už je FastFret hodně sedřený, tak ty cáry, co z něj trčí, můžeš odstříhat nebo ten špalek mírně seřezat bez obav, že by mu to ublížilo.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No hlavně si myslím (+ zkušenost už se dvouma FastFretama), že když už je ta houbička na cáry, tak tam už ovšem není ten olejík, takže nějaké seřezání moc nepomůže ;)
Ale záleží jakým stylem to aplikujete. Jestli to dřete jak levnou holku, tak se nedivte. Musí se na to s citem! :lol:
A jdu zkusit to seřezat, stejnak to nepomůže, bo to mám suché jak troud... Musím koupit nový..

EDIT: Jak krásně bílé po uřezání! :-) No a suché jak jsem říkal.. Tak jsem tam špricnlu trochu WDčka. Až to vytestuju, možná se podělím o zážitek...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
huxd

Příspěvek od huxd »

Taky, mám FastFreta vyschlýho, tak mě napadlo nechat lehce do něj vcucnout ten http://kytary.cz/dunlop-cistic-strun-6582/HN021333/ a pak s tím šmrdlat struny.
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Uplná hovadina, ten dunlop má svoji vlastní houbičku a není potřeba cpát na nějakou zapatlanou od něčeho jinýho (vpodstatě jsou to dva rozdílné prostředky; dunlop spíš struny čistí a fast fret zlepšuje kluznost :) )
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jakub.kubaaa píše:Zdravim, fast fret snad už používala nebo používá většina z vás, co ste s nim dělali když se ta vrchní část už zašpinila a natrhala? PRostě ste s tim jeli dál dokud se to neobrousilo nebo ste ten kousek odřízli a mazali opět s čistym spodkem ? :
Koupili novej... Když už to je tak jetý, tak to je stejně většinou už skoro úplně suchý.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

FastFreta vyschlýho
jo, jo, když je fastfred vyschlej, je to blbý. :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

tak fast freta sem koupil pred 14 dny a uz NIKDY vice. vzal sem ho na zkousku a vracim se ke Kyseru s hadříčkem . a fastfret de z domu .
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

Ahoj. Teď jsem si koupil fast fret když ho tu všichni tak vychvalujou, tak se chci zeptat, jak často s tím ty struny čistit a kdyz je tím natřete, tak jak dlouho to necháváte působit než to otřete tím hadříkem??? :wink:
shoooter

Příspěvek od shoooter »

arcilucifer píše:tak fast freta sem koupil pred 14 dny a uz NIKDY vice. vzal sem ho na zkousku a vracim se ke Kyseru s hadříčkem . a fastfret de z domu .
Co máš za problém, používám leta, čistím a konzervuji tím i hmatník, funguje dobře.
Co ti na něm vadí ???
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Noo fast fret mám taky, ale nezalíbilo se mi to... NA čištění mi to moc nepřijde, to je vážně zlatý ten Dunlop čistič ... A na mazání to možná je, ale za cenu za**** rukou...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

shoooter píše:
arcilucifer píše:tak fast freta sem koupil pred 14 dny a uz NIKDY vice. vzal sem ho na zkousku a vracim se ke Kyseru s hadříčkem . a fastfret de z domu .
Co máš za problém, používám leta, čistím a konzervuji tím i hmatník, funguje dobře.
Co ti na něm vadí ???
no ten kyser striknu na hadrik a protahnu strunu po strune, zeshora, zespoda najednou,pak zvrchu pretru po hmatniku.
tim fast fretem me to prislo takovy smrdlani.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ctibi píše:Ahoj. Teď jsem si koupil fast fret když ho tu všichni tak vychvalujou, tak se chci zeptat, jak často s tím ty struny čistit a kdyz je tím natřete, tak jak dlouho to necháváte působit než to otřete tím hadříkem??? :wink:
Chvilku :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cheste07

Příspěvek od cheste07 »

Fast fret je jedinej přípravek z asi šesti, které jsem postupně vyzkoušel, kterej oživí zvuk strun a myslím, že přispívá i životnosti. Např. Dunlop 65 zvuk strun devastuje i když si to třeba někdo nechce přiznat( taky jsem si zkraje říkal, že se mi to jen zdá, když ho používá tolik lidí)Problém Fast Fretu je jeho cena a trvanlivost První tři kusy mi vyschly do měsíce od té doby ho balím (před uložením do obalu) ještě do vzduchotěsné "šprcky" a trochu tím životnost prodloužím, ale pořád váhám, jestli není lepší si za tu cenu koupit jedny lepší nebo dvoje horší struny...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Dunlop rozhodne nedevastuje zvuk strun, jen pak tak treba hodinu zneji vic plechove.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“