Potřeboval bych najít kytaru na kterou se dobře hraje klasicky v rytmech, vybrnkávání i v baréčkách. nejlépe s oblým krkem kvůli dohmatu v baréčkách.
předem dík za pomoc
Není škoda se hned na začátku omezovat výběrem jedné jediné značky? Proč zrovna jen a pouze Yamaha???Jde mi o to že jsem si vymezil přibližně 8 000 na kytaru značky Yamaha
Jestli pokládáš otázku takto, předpokládám, že elektroakustika není nutnost, a tedy raději investuj všechny peníze do slušný akustiky... Navíc podle toho využití, co popisuješ, není hra přes kombo nutná...nevím jestli se mi vyplatí více klasická akustika nebo elektroakustika
Na to existuje jediná rada - projdi obchody a zkus si, na jaké kytary se Ti dobře a pohodlně hraje... BTW - westernovky mají všechny oblý hmatník...tedy alespoň já zatím žádnou s rovným neviděl...Potřeboval bych najít kytaru na kterou se dobře hraje klasicky v rytmech, vybrnkávání i v baréčkách. nejlépe s oblým krkem kvůli dohmatu v baréčkách
S tim souhlasim, jednou jsem jí měl v ruce a docela jsem uvažoval nad prodánim současný akustiky a nákupu toho, ale ustoupil sem protože mi nepřišla tak bytelná na události kde akustiku používám.golf33 píše:Super volba, ten Seagull, zvuk i zpracování perfektní. Pro mě osobně by byl asi problém vydýchat tu otřesnou palici, ale někomu se líbí, to je věc vkusu. Ale důvod nekoupit takový nástroj to asi není. V dané ceně super.
Souhlasím, pokud by F.H. byl ochotný jít do bazarového nástroje.džetro píše:Za ty peníze by se mi víc líbila tahle i s kufrem http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =50&order=
No proti mojí vypadá jako novárocky77 píše:Tak...zas na druhou stranu - ta kytara je použitá a je 9 let stará...takže ta cena mi přijde docela relevantní....
Taky svoji roli hraje to, že prodávající je ze Slovenska, takže pro Čechy, kromě možná nějakých příhraničních oblastí, ten obchod není zajímavej...leda by si ji někdo nechal poslat, ale to je velký risk, do kterého by většina z nás myslím nešla...džetro píše:No proti mojí vypadá jako novái tak si myslím že cena je hodně dobrá, jen ten kufr stojí "dvojku" divím se že ještě není prodaná asi jsou všichni (možná oprávněně) opatrní, o peníze už přišla spousta lidí.
To je nejlepší, co můžeš udělat... Jestli mohu poradit, nesoustřeď se jen na ty Yamahy...F.H. píše:ještě zkusim projít nějaké ty hudebniny a uvidíme jak to dopadne
Tak to potom ano... Já Tuzex ještě pamatuju, ale jako desetiletej sem tam lovil tak maximálně angličáky a limonády v plechovceJester píše:Ta Yamaha, to je dané historicky. Já jsem před třiceti lety taky snil o Yamaze. Prostě tehdy jiné slušné akustické kytary u nás nebyly. Pokaždé, když jsem jel do Prahy, udělal jsem si výlet do Tuzexu na Plzeňský, kde jsem je tiše obdivoval ...
Nutno ale uznat, že ty Yamahy hrají dobře... My máme doma dvanáctku, co je stará zhruba jako já, a je to skvělý nástroj.Jester píše:Ta Yamaha, to je dané historicky. Já jsem před třiceti lety taky snil o Yamaze. Prostě tehdy jiné slušné akustické kytary u nás nebyly. Pokaždé, když jsem jel do Prahy, udělal jsem si výlet do Tuzexu na Plzeňský, kde jsem je tiše obdivoval ...