Ladící mechaniky PRS
Pravidla fóra
Ladící mechaniky PRS
Odděleno od co-se-nikam-jinam-neveslo/prave-jsem-hr ... ml#p404063
_______
Klidne to muze byt tuhost mechanik a pripadne "spatnej" prevodni pomer.
Ja sam si pro svy PRSko brousim zuby na 14:1 Low Mass Locking Tuners od PRS/Schalleru (Phase II), protoze ladeni s tim je uplne neco jinyho nez u beznych mechanik.
_______
Klidne to muze byt tuhost mechanik a pripadne "spatnej" prevodni pomer.
Ja sam si pro svy PRSko brousim zuby na 14:1 Low Mass Locking Tuners od PRS/Schalleru (Phase II), protoze ladeni s tim je uplne neco jinyho nez u beznych mechanik.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Právě jsem hrál na ______ !!!
To ti přijdou o tolik lepší než Phase I? Mě přišly jako dobré mechaniky... Phase II má z hlediska zamykání lépe řešený systém, ale přesností ladění a jemností převodu mi nepřijdou zas tak zásadně odlišné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No co jsem zkousel na Jesterove kytare, tak mi to pripadlo jako nebe a dudy 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
Když jsem měl doma CE s Phase I, tak mě to jako zas takový rozdíl nepřišlo... Teda - pominu-li user-friendly "obsluhu", která je u Phase II o dost lepší. Tak nevím 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Neřekl bych, že je to problém jenom nultého pražce, spíš nevhodný (strmý) poměr převodu 14:1 - Grover V97C. Ladění bylo plynulé, bez nějakého zadrhávání nebo přeskakování. Ono se na to asi dá zvyknout, chce to jen čas....EDGE... píše:To co popisujes nebude problem mechanik, ale spis nulteho prazce.
Naposledy upravil(a) CzechJoker dne 2.02.2011 16:35, celkem upraveno 1 x.
- ...EDGE...
Jo takhle...ja to totiz spatne pochopil. Myslel jsem, ze mas na mysli takove to skubnuti s malym skripnutim, co struna udela, kdyz se zasekne v nultem prazci a pak poskoci.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Napsal jsem to blbě, Mae Maxima Culpa...
Já bych jenom dodal, že absolutně netuším, co je tam za ladicí mechaniky, protože jsou bez zámků. A to jsem myslel, že ani PRS nedělaj.Wohma píše:No co jsem zkousel na Jesterove kytare, tak mi to pripadlo jako nebe a dudy
- Nero
- Rádce
Na Wohmově CE by měly být Phase I

Na tvém Customu nejsou Phase II ?

Nebo tam máš snad ty podivný nezamykatelný mechaniky, co běžně dávají na singlecuty?

Na tvém Customu nejsou Phase II ?

Nebo tam máš snad ty podivný nezamykatelný mechaniky, co běžně dávají na singlecuty?

PetrPeter 1975 - 2008
No vypadá to jako Phase I bez zámků.
- Nero
- Rádce
Co to je za ročník?
PetrPeter 1975 - 2008
Jestere, ted jsi me nastval
Ja si rikal, ze tam bude nekde chyba, pac jsem u Phase II necetl o ruznych prevodnich pomerech pro jednotlivy struny, ktery ale ty tvoje IMHO maji.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
2001 (jedničku jsem na fotce nezačernilNero píše:Co to je za ročník?
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak máme stejné mechaniky, jenom ty moje jsou prostě lepší. Dle vzoru "sousedovic prase je vždy to tlustší".Wohma píše:Jestere, ted jsi me nastvalJa si rikal, ze tam bude nekde chyba, pac jsem u Phase II necetl o ruznych prevodnich pomerech pro jednotlivy struny, ktery ale ty tvoje IMHO maji.
Nene, ja mam zamykaci (winged), ale prave z te tve kytary si pamatuju, ze i kdyz jsem ladil dolni E, tak to slo krasne plynule, ne ze clovek otoci o jeden stupen a hned je o 10 centu jinde. Myslel jsem, ze je to vlastnost tech Phase II 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Máš zamykací Phase I a já nezamykací Phase I. Chápu to dobře?
- Nero
- Rádce
Dostals měJester píše:2001 (jedničku jsem na fotce nezačernilNero píše:Co to je za ročník?)
Mimochodem, PRS letos začalo dávat na ktary mechaniky Phase III. Nechápu, co na tom ještě chtějí vylepšit...
PetrPeter 1975 - 2008
Nikde jsem nic o zadnych Phase I mechanikach nenasel (i PRS ty moje oznacuje jako winged), ty tvoje jsou navic docela raritka - podle stranek PRS se davaly jen do stoptail modelu v odobi brezen 2001 az srpen 2002. Podle me s tema myma nemaji moc spolecnyho...Jester píše:Máš zamykací Phase I a já nezamykací Phase I. Chápu to dobře?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Díky za vysvětlení.
- Nero
- Rádce
Ty winged se označují jako Phase I - třeba zde http://www.paulreedsmith.org/6-paul-ree ... ony-prs-3/ Navíc jsem to viděl i v oficiálním papíru, co dali k jednomu PRS CE, co jsem měl v ruce.Wohma píše:Nikde jsem nic o zadnych Phase I mechanikach nenasel (i PRS ty moje oznacuje jako winged), ty tvoje jsou navic docela raritka - podle stranek PRS se davaly jen do stoptail modelu v odobi brezen 2001 az srpen 2002. Podle me s tema myma nemaji moc spolecnyho...Jester píše:Máš zamykací Phase I a já nezamykací Phase I. Chápu to dobře?
Phase II se pro změnu často označují jako Low Mass Locking Tuners...
PetrPeter 1975 - 2008
Toto mi tiez dost vadi na mojich Winged Locking Tuners.Wohma píše: clovek otoci o jeden stupen a hned je o 10 centu jinde
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :