fender frontman 212r - rezonuje

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
adiku

fender frontman 212r - rezonuje

Příspěvek od adiku »

Zdravím vespolek,
na kombu fender frontman 212r - mi rezonuje "chrčí" tón A /nejvíce na na strune A 12. pražec/ tak 3 sekundy že uplně potlačí přirozený ton. Chrčení leze z pod deklu zezadu u hlavního vypínače. Zkusil jsem i kombo kamoše a dělá to stejně byť trochu méně intenzivně. Také jsem to vyzkoušel na 3 kytarách a stejné.
Má s tím někdo zkušenost?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: fender frontman 212r - rezonuje

Příspěvek od Nero »

Nevím, co je na FM zezadu u hlavního vypínače, ale nerezonuje ti reverb tank?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
adiku

Příspěvek od adiku »

Ahoj,
nevim, je to zadeklovany, reverb je na tehle strane, muze to delat. Zajimave je ze to vybruje jen ton A a nejen na mem kombu ale i na pujcenem. Prave me zajima jestli to dela i jinemu uzivateli, protoze jsem kombo prave koupil a vybalil z krabice.
Elvis Pešlik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis Pešlik »

Kombo fm212r vlastním a všechny tony znějí v pořádku. Ale problémů s kombem mám kvanta... :lol: :twisted: :D
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak jsem na něj včera hrál ve zkušebně a přesně jak říká autor tématu - při tónu A to kombo kdesi vlevo (při pohledu zpředu) vážně lehce rezonuje. Není to tak, že by to úplně zničilo zvuk - to ne. Ale rezonuje slyšitelně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud se to děje u více kusů a jde to zhruba někde od reverbu, nejspíš to bude reverb :D
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 29.01.2011 21:47, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:Pokud se to děje u více kusů a jde to zhruba někde od reverbu, nejspíš tu bude reverb :D
Obrázek

:wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
adiku

Příspěvek od adiku »

Díky za reakce, vypadá to tedy na reverb a je to zřejmě vada u většiny kusů. Je fakt že od volume na 3 to už díky hlasitosti zanikne,ale při komornějším hraní je to zřetelně slyšitelné a vzhledem k tomu, že v bandu to musím držet na uzdě bylo by to velice nepříjemné. Navíc A je dost využívaný ton. A teď babo raď, budu ho muset bohužel vrátit, což mě mrzí, neboť má opravdu krásný čistý zvuk za solidní cenu a 2x12 repro.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Trochu brutální řešení - ale v nejhorším jde vyndat ten reverb tank. Nebo - mělo by jít.

PetrPeter 1975 - 2008
adiku

Příspěvek od adiku »

vyndat reverb se dá,ale "mercedes" mezi komby to není a koupil jsem ho jen kvůli čistému zvuku. Nechci ho znehodnotit, raději počkám, až se naskytne něco zajímavého /snad nějaká 1kanálová lampa s 2x12/.Jinak se svým aparátem jsem spokojený. Pořád ale hledám něco podobného /to bude ale velký ořech/ k FENDER ’65 Super Reverb, na co jsem hrál, ale potřebuju něco menšího na tahání po hraní.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jestli hledáš lampový 212, tak to nikdy nebude něco menšího k tahání po hraní...

PetrPeter 1975 - 2008
adiku

Příspěvek od adiku »

To máš pravdu, ale pořád lehčí nežli 4x10 a zvukově prostorově dostačující /teď hraju přes 1x12 - pěkný zvuk, ale standarně směrový - není to ono/ , takže kdyby byli nějaký tipy 2x12 /stačí i jednokanál/ po čem se má člověk pídit /nové i po bazarech/.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

adiku: pokud je ten reverb tank nějak jednoduše přístupný, nešlo by ho třeba dát dolů do komba a pružnejc (molitan) ho "uchytit" aby ho tak neovlivňovaly ty vibrace?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jestli je to problem vice kusů je to konstrukční věc: skus to reklamovat nebo zavést někomu schopnému. Mněl jsem Peavey Clasic kerý rezonoval na čistém zvuku a taky to dělaly všecky. Dneska vím že to jeden borec upravoval a bylo to pak dobré.
adiku

Příspěvek od adiku »

Díky moc za rady, ale už jsem ho poslal zpátky. Asi by to šlo mechanicky vyřešit, ale nechtělo se mi vrtat v nové věci, která má 3 roky záruku a reklamace nemá cenu, když je to obecný problém. Pokoukám po něčem jiném.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To kombo je open-back a reverb je volně přístupný - je přišroubovaný ke spodní stěně boxu. Myslím, že stálo za to ho zkusit alespoň odpojit.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Bummer píše:To kombo je open-back a reverb je volně přístupný - je přišroubovaný ke spodní stěně boxu. Myslím, že stálo za to ho zkusit alespoň odpojit.
Odpojit? Proč? Ony se struny na kytaře zastaví když vyndáš kabel? Tohle je mechanický problém.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

woro90-1 píše: od woro90-1 » 2.02.2011 17:40
Bummer píše:To kombo je open-back a reverb je volně přístupný - je přišroubovaný ke spodní stěně boxu. Myslím, že stálo za to ho zkusit alespoň odpojit.Odpojit? Proč? Ony se struny na kytaře zastaví když vyndáš kabel? Tohle je mechanický problém.
no takhle ted jde o to jestli to rozeznění bylo slyšet z repráku (pak by odpojení pomohlo) nebo bylo slyšet jen přímo z reverb tanku (pak by nepomohlo a je to mechanický problém)

OT: mě doma rezonuje celej pokoj kdyz hraju (to bude ta 50W lampa a 4x12 :lol: )
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

woro90-1 píše:
Bummer píše:To kombo je open-back a reverb je volně přístupný - je přišroubovaný ke spodní stěně boxu. Myslím, že stálo za to ho zkusit alespoň odpojit.
Odpojit? Proč? Ony se struny na kytaře zastaví když vyndáš kabel? Tohle je mechanický problém.
Odpojit, protože pokud to má ony devastující účinky na tón, tak to asi půjde z repráku a pružinový reverb, co zešílel (třeba - poskakuje v bedně sem a tam, protože ho někdo zapomněl přišroubovat) rozhodně má devastující účinky. :lol: A čekal bych, že když ho odpojím, zmlkne a pružinky si můžou brumlat někde jen tak pro sebe potichu.

pavlunapunk
Bandzone: www.bandzone.cz/pstrosisperma

Příspěvek od pavlunapunk »

Zdravim,
měl bych dotaz na tohle combo,je to trochu OT ale patří to taky do závad.
Koupil jsem si ho a přinesl domů..... doma hrál uplně do pohody žadnej problem nebyl.
Potom když jsme dodělali zkušebnu,tak sem ho tam dotahl a pár zkoušek bylo všechno v pohodě a
potom najednou když sem ho zapnul tak začalo vydávat silný rány typu bum bum bum bum....
Ale po chvilce to přestane a všechno šlape úplně v pohodě,vůbec si nestěžuju.
Prostě tomu nerozumim....jako jestli se to musi zahřát...ale to je blbost.
Za každou radu rád...díky,eště jednou sorry za OT.
Fender Squier , Frontman FM212R
Punk,Sex a Pivoo... !
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“