Bedna na zpěv - chrčí

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
haens

Bedna na zpěv - chrčí

Příspěvek od haens »

Máme ve zkušebně aktivní bednu na zpěv (nějakou 200w krávu). ze začátku je vše ok, ale zhruba tak po hodině se ke zpěvu přidá takové divné "chrčení" nebo "šramocení". chystáme se ji někam zavést, ale stejně bych se chtěl zeptat, jestli se s tím někdo nesetkal, nebo jestli někdo neví, čím by to mohlo být? tipl bych, že repro asi ne, když to zezačátku funguje v pohodě, takže spíš něco se zesilovačem?
bass: PJ4 + Genz Benz STM600 + Hocke 12
guitar: Fender Pawn Shop 51
ondra.koler

Re: Bedna na zpěv - chrčí

Příspěvek od ondra.koler »

200w bedna, která je veliká jako kráva nepatří do studia ... pokud je to jako bouda od psa a umí to 200w, tak to asi bude pěknej dáreček. Určitě by bylo dobrý omrknout, zda si bedna s tím zesilovačem alespoň trochu rozumí co se týče odpovídajícího výkonu. Ale to nebude asi ten problém.....myslím, že ani ten zesilovač by to neměl dělat ( navíc píšeš, že vše nějakou dobu funguje jak má....takže nelze příčinu uvalit na zesík) Nebude ten problém spíš v momentě, kdy zapnete třeba nějakej další nástroj - příčina by byla nedokonalé uzemnění onoho nástroje..... určitě stojí za to zkontrolovat i kabely, třeba je to jen náhoda, že se to stává až třeba po hodině. Tenhle příspěvek ti určitě nepomůže, ale mě se ten blábol chtělo napsat, tak se omlouvám 8)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nemá to ve studiu, ale ve zkušebně. Nemá zesík + box, ale aktivní bednu, takže o nepatřičném výkonu to nebude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ondra.koler

Nero píše:Nemá to ve studiu, ale ve zkušebně. Nemá zesík + box, ale aktivní bednu, takže o nepatřičném výkonu to nebude.

dyť vim....proto je nakonci to o tom blábolu, taky jsem to zjistil, když jsem si potom znovu ten příspěvek přečetl, ale už se mi to nechtělo mazat (blbá výmluva - prostě jsem to přečetl napůl). Nemění to nic na tom, že ta bedna bude stejně dáreček. Docela jsem se nad tím zastavil - aktivní bedna jak kráva a nějakých 200w ...ještě by to mohlo bejt na 4/Ohm a je z toho kategorie omnitronic, skytec, citronic a podobných delikates.

A co teda to uzemnění? Popřípadě rušení jiným nástrojem či kabelem.....zemní smyčka...to by být nemohlo?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ne, nemohlo, protože to by se projevovalo od začátku a ne až po nějaké době hraní... Bude tam nějaký technický problém s zesíkem nebo reprem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
haens

Příspěvek od haens »

no, značku nevím, ale stála něco přes deset nová, takže je určitá naděje, že to úplná šitka nebude. a tou krávou jsem nemyslel velikost, ta je tak nějak normální, prostě klasická aktivní bedna :-)

njn, asi to budeme muset zase někam zanést, ať se na to někdo podívá. jsme to nesli do správky už na podzim, jenže to nám ještě nedošlo, že se to může projevovat až tak po hodině, takže ve správce samozřejmě nic nezjistili, protože to zkoušeli jen zběžně, ach jo...
bass: PJ4 + Genz Benz STM600 + Hocke 12
guitar: Fender Pawn Shop 51
ondra.koler

haens píše:no, značku nevím, ale stála něco přes deset nová, takže je určitá naděje, že to úplná šitka nebude. a tou krávou jsem nemyslel velikost, ta je tak nějak normální, prostě klasická aktivní bedna :-)

njn, asi to budeme muset zase někam zanést, ať se na to někdo podívá. jsme to nesli do správky už na podzim, jenže to nám ještě nedošlo, že se to může projevovat až tak po hodině, takže ve správce samozřejmě nic nezjistili, protože to zkoušeli jen zběžně, ach jo...

Držim palec, ať to dobře funguje...já sám bych z toho byl asi na nerva - představa, že by mi bedna začala stávkovat, tak jsem z toho marod.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“