Aktivní bedna na hraní s multiefektem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
D.Risler

Aktivní bedna na hraní s multiefektem

Příspěvek od D.Risler »

Ahoj, poradí mi někdo jaký kombo by bylo vhodný? Chtěl bych pokud možno malý kombo s dostatečným výkonem. Hraju na F.Stratocastera přes multiefekt se zabudovanou lampou - Digitech RP7, kompletně vytvořený zvuky pouštím do komba. Sehnal jsem po poradě starý kytarový mrňavý kombo Gallien Krueger 206ML - 2x50W, který se už nevyrábí, vyměmil jsem tam repro (2x8") a hraje fakt dobře (i dobře basuje), ale pouze čisté zvuky.
Hrajeme s bicíma různý styly (i na větších akcích) a když jdeme do bigbítu a když dám zkreslení už to nezvládá a chrčí. Odpálit ho nemůžu protože repro jsou 150W, ale je to přebuzený.
Sháním tedy kombo, který by zvládlo obojí?
jastud

Re: Tranzistorové kombo na čisté i zkreslené zvuky

Příspěvek od jastud »

Co koupit jen nějakou aktivní bednu? Speaker simulator ten tvůj multiefekt má tak by to snad šlo. Pokud ti jde jen o to zesílit zvuk z toho mulťáku tak je to asi nejjednodušší.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
D.Risler

Příspěvek od D.Risler »

Ahoj, no o tom jsem taky uvažoval, ale nemám představu jakou bednu, aby to všechno zvládla a nebyla moc veliká.

Dík za odpověď
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Zrovna prodávám skoro netčené kombo, síla je jeden z hlavních důvodů proč prodávám :D na doma je to moc, do zkušebny ideál. Hraje velice dobře a i zkreslení má grády ;)

trziste/p-kombo-crate-gt212-t23671.html

Kdyžtak dej vědet po SZ ať to tady nezakydáváme ;)
D.Risler

Příspěvek od D.Risler »

Díky za nabídku Crate, ale chtěl bych jít radši cestou tý aktivní bedny. Nepotřebuju 3 okruhy. Všechno mám napáskovaný v procesoru i simulace, teď jen přes co to pustit.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Neříkám to teď s vidinout prodaného komba, ale do beden se hraje ve zkušebně u nás na intru, takže vím jak se to chová a zní a není to nic co by se mi líbilo a určitě ani tobě. Leze z toho bordel, každý to krmí krabičkou a zvuk je popravdě hroznej. Něco jinýho je, když je kombo snímaný a jde to do boxu, ale hrát přímo nedoporučuju, to jsou pro mě vyhozený peníze ;)

Od toho jsou komba, která jsou pro hraní na kytaru dělaný a taky to jinak zní. Jestli už máš krabičku tak můžeš hrát stejně tak do komba přes ni, jenže to co z toho poleze už bude jinde. Nic ti nevnucuju ( ikdyž se ho potřebuju zbavit ) ale ještě bych se zamyslel.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

D.Risler píše:Hrajeme s bicíma různý styly (i na větších akcích) a když jdeme do bigbítu a když dám zkreslení už to nezvládá a chrčí. Odpálit ho nemůžu protože repro jsou 150W, ale je to přebuzený.
Sháním tedy kombo, který by zvládlo obojí?
Podle příznaků máš jen přebuzený vstup, prostě na mulťáku uber hlasitost a víc to otav na kombu, a uvidíš. Je dost možné že to pomůže.
D.Risler

Příspěvek od D.Risler »

Kombům se nebráním proto mám taky 2, jsem ale takovej minimalista, už takhle taháme velkej aparát, tak proto jsem sehnal toho GK. Zkusím to ubrat na mulťáku a pustit víc kombo. Ono hraje fakt silně na to jak je malý a jak malý jsou repro i dobře basuje, možná u toho zkreslení byl moc silnej signál ,tak to pak bylo přeřvaný. Dobrá rady díky.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nikde jsem si nevšiml, jaká je cenová hranice...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
D.Risler

Re: Aktivní bedna na hraní s multiefektem

Příspěvek od D.Risler »

Toho GK 206ML jsem sehnal na inzerát z Německa, za necelých 9tis.Kč po přepočtu. Bohužel byly pryč repráky, tak jsem musel koupit nový - co mi doporučil kámoš, kterej tomu rozumí. Ty byly celkem za 3tis. Zesilovač v kombu je 2x50W a repráky každej 150W - takže je to v pohodě.
Taky jsem to už zkusil pustit podle rady, ubrat mulťák, volume u clean kanálu taky málo a volume output přidám podle potřeby. Doma to funguje v pohodě (je to ale panelák, takže to nešlo tavit), teď jen počkám do soboty, kdy hrajeme komplet i s bicíma a tam se uvidí.

D.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“