Soundcraft EPM 12 propojení

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Soundcraft EPM 12 propojení

Příspěvek od Dave245 »

Čau
Mám dotaz. Koupil jsem si http://kytary.cz/soundcraft-epm12/HN089512/ a protože začínám, tak bych jse chtěl zeptat, jak to mám propojit a jaké kabely použit, aby mě šel signál z pc do mixážniho pultu a odtud do zesilovače a do beden. A zároveň, když tam potom připojím mikrofon nebo kytaru, tak aby mi to šlo přes ten mixážní pult do počítače a mohl jsem nahrávat. Zatím to mám tak že z pc (zvukové karty - integrovaná) mě vede 3,5mm jack/ cinch kabel do Stereo inputs(1/4 Jack) a z Mix Outputs mi to jde do zesilovače a následně do beden, takže s tím nemám problém. Ale nevím jak mám vyřešit zbilý problém, když připojím mikrofon do Mic Input (XLR) (a budu zpívat), tak aby mi to z tama šlo do pc a já to mohl zachytit v nějakém programu jako zvukovou stopu. :?: Děkuji moc za Rady..
Paris
Rádce

Re: Soundcraft EPM 12 propojení

Příspěvek od Paris »

mohlo by to fungovat takto:

do PC z RECORD OUT
a z PC do 2 TRACK

do monitoru (reprobeden) z MONITOR OUT
a podle potreby zmacknout 2 TRACK - Monitor

(u toho posledniho 2 Track - Monitor je problem, ze zrejme jen prepina. to bude chtit neco navic - musis si v pocitaci provizorne nastavit neco jako input monitor (v mixeru), kdyz budes chtit poslouchat zaroven co hraje z PC a co nahravas...)
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Díky.. Jak jsi psal,, do monitoru (reprobeden) z MONITOR OUT
a podle potreby zmacknout 2 TRACK - Monitor'' Tak to budu muset asi nechat z Mix Outputs XLR, protože na zesilovači mam Audio Inputs pouze v podobě cinch. Takže to mám udělané že z toho Mixu vede kabel XLR do zesilovače tam mam danou redukci z 1/4 jacku na 3,5mm a na tom ještě redukci na cinch a mám to vlastně zapojené že jedna vede z MIX - R do červeného cinch a druhý vede do bílého cinch, takže nvm jak bych to měl udělat přes MONITOR OUT. Jesli mám koupit ještě nějaké jinší kabely, nebo jak by jsi to udělal ty. Díky moc

PS: Posílám detailni obrázky zesilovače. Když si sjedeš na spodní stranu stránky, můžeš vidět vstupy. http://www.wejotrade.de/ebay/Fotos/A02x ... el%203.jpg
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Paris píše:mohlo by to fungovat takto:

do PC z RECORD OUT
a z PC do 2 TRACK

do monitoru (reprobeden) z MONITOR OUT
a podle potreby zmacknout 2 TRACK - Monitor

(u toho posledniho 2 Track - Monitor je problem, ze zrejme jen prepina. to bude chtit neco navic - musis si v pocitaci provizorne nastavit neco jako input monitor (v mixeru), kdyz budes chtit poslouchat zaroven co hraje z PC a co nahravas...)
Díky. Když přehrávám písnickčy, tak to funguje, jenže když chci nahrát přes mikrofon do pc nějaký zvuk, tak mi to ten pc nebere. Nic nezaznamenává. Nevím co s tím. Není potřeba stáhnou nějaký program aby mě to jak kdyby nainstalovalo ten mixážní pult do pc a ten mikrofon mě to bralo? Mám program Realtek HD Definiton audio, a tam mam nastavené správně vstup a výstup. Mě to připadá, že by tam měla byt nějaké ovladače, aby se ten mixak když ho zapnu, automaticky načetl. Díky
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ne, nic tam byt nemusi ... pokud mas spravne kabely a mixem ti to leze, melo by to nahravat.

ze software muzes zkusit stahnout treba Audacity, to je pomerne slusny freeware audio editor, ma prepinani vstupu a indikator vybuzeni...
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Paris píše:ne, nic tam byt nemusi ... pokud mas spravne kabely a mixem ti to leze, melo by to nahravat.

ze software muzes zkusit stahnout treba Audacity, to je pomerne slusny freeware audio editor, ma prepinani vstupu a indikator vybuzeni...
Mám to nastavené jak jsi psal, ale kdyz mluvim do toho mikrofonu tak to slyším jen v bednách a v počítači to nic nezaznamenává. Už jsem to skoušel i přes audacity.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to je divny ... do Record OUT by mel jit cisty vystup mixu .... nejsou to Windows Vista nebo 7? tam se obcas musi zrusit zaskrtnuti u "Listen to this Device" (cesky nevim, jak to je) u toho vstupu co nahravas...
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Paris píše:to je divny ... do Record OUT by mel jit cisty vystup mixu .... nejsou to Windows Vista nebo 7? tam se obcas musi zrusit zaskrtnuti u "Listen to this Device" (cesky nevim, jak to je) u toho vstupu co nahravas...
Promiň jestli otravuju, ale jestli bys byl tak hodný a mohl by jses podívat, mám tam podrobně napsané jak to mám propojené + je tam obrázek viz. odkaz. Díky moc

http://www.uloz.to/7704752/zapojeni-doc
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to mas trochu jinak (vystup do beden) ... ale tim spis bys nemel mit s nahravanim problem, kdyz to slysis v bednach, protoze defacto pouchas to, co leze do pocitace. ze mas zamackly tlacitko 2TRACK TO MIX?
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Paris píše:to mas trochu jinak (vystup do beden) ... ale tim spis bys nemel mit s nahravanim problem, kdyz to slysis v bednach, protoze defacto pouchas to, co leze do pocitace. ze mas zamackly tlacitko 2TRACK TO MIX?
No abych slyšel ty pisničky co mi jdou z pc do beden tak musim mit zaply 2TRACK TO MIX, jinak to neslysim. a kdyz chci aby mi to šlo i bez toho tak misto do 2TRACK zapojím 1 cinch do stereo a zesilim si to a hraje to taky. ale nvm jak to udělat aby to šlo i do pc, jedině nějaké ovladače, nebo už nvm co.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tak se proste vrat na zacatek a precti jak sem to napsal poprvy.

zadne ovladace s tim nic neudelaji.
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Paris píše:tak se proste vrat na zacatek a precti jak sem to napsal poprvy.

zadne ovladace s tim nic neudelaji.

Tak jedině se nějak pohrát s nastavením toho rpogramu kde budu nahravat, jinak nvm no, ale to už jsem to zkoušel. Kdyžtak se ještě vklidu od znova na to podívám a když to nepude, tak kdyžtak skusím někomu říct ať se na to přijde podívat.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

hlavne bys mel mit monitory pripojeny jako monitory ... jinak si blokujes vystup tim, ze pres nej poslouchas vstup z pocitace.
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Paris píše:hlavne bys mel mit monitory pripojeny jako monitory ... jinak si blokujes vystup tim, ze pres nej poslouchas vstup z pocitace.
Ok. Mužu vlastně použít tenhle kabel na propojení http://www.audiotek.cz/product-13690-adam-hall-ki6s s tím že na druhý konec si dám redukci na 3.5mm JACK a z toho redukci na cinch, a to samé udělám ještě jednou, a zapojim to do zesilovače. Tim padedm to nebude blokovat vystup. Jak jsi říkal.
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Tak už je to ok. Propojil jsem to přes vystup MONITORY a pohral si nastavení v PC. Díky moc za rady. :wink:
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Nemáte náhodou někdo zkušenost s tímhle mixážním pultem..?
Díky za info 8)
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“