GROVER 106G - Original Locking Rotomatics

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Snil

GROVER 106G - Original Locking Rotomatics

Příspěvek od Snil »

Zdravím.
Má tu někdo zkušenosti s GROVER 106G. Dnes sem je nainstaloval svojí Arii Pe Dlx. A nepochopil jsem systém toho uzamknutí struny:( Používá jí tady někdo?
Zatím to zkouším se starých strunách ale nevím, nevím. Mám za to že strunu pouze provleču a při dotahování se uzamkne sama. Je to tak ? Nebo je uzamknutí potřeba něco dotáhnout např šroubovákem?
Naposledy upravil(a) Snil dne 26.02.2011 11:33, celkem upraveno 1 x.
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
woro90-1

Re: GROVER 106G - Original Locking Rotomatics

Příspěvek od woro90-1 »

Protáhneš a ona se sama zamkne tahem navíjené struny.
Snil

Příspěvek od Snil »

woro90-1: No tak že je to až takhle jednoduché. No ale mě se ta kejtra pořád rozladujě při hraní grover mě úplně 100% nespasil:( Hraju holt razatně a pořád vytahuji struny. Zkusím ten grafit z tužky na nultej pražec a uvidím pomuže li to trochu. POužívám ernie ball 11 a ladím klasicky, příp o pul ton n
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hlavně bych doporučil navinout ty struny poctivěji - nechat tam závit, dva.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Snil

Příspěvek od Snil »

Nero: Zkusím ty struny namotat poctiveji s nějakým očkem navíc. Ted sem to jen zkusil na starých strunách abych zjistil jak to funguje. Nový sem natahovat zatím nechtěl páč se budou měnit snímače na Alnico pro 2 a nerad bych je zas sundával kvuli pájení. Taky potřebuji trochu srovnat krček a tak si to nechám vše udělat v hudebninách a to jak to pájení tak výměnu strun a seřízení celé kytary a krku. Pak se uvidí jak bude držet ladění. Pak snad jen kdyby nedejboha ladění nedrželo bych premýšlel nad výměnou kobylky a struníku.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Výměnou kobylky a struníku stabilitu ladění nezlepšíš. Nicméně podle mě bude stačit, když se pořádně natáhnou struny na ty Grovery, to už musí držet fest. A teda samozřejmě to chce mít pořádný nulťák.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Snil

Příspěvek od Snil »

Nero: A já nemám pořádnej nulťák? Ják poznám jeli k ničemu nebo jeli vyhovující? POzná se to třeba s fotky? Klidně ho bliknu v detailu:)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já netuším, jaký máš nultý pražec a z fotky to asi taky nebude poznat. Protože jde o to, aby jím struny volně procházely, nezadrhávaly se (proto se promazává třeba tím grafitem) a samozřejmě o to, aby struny byly správně opřené - viz thread vedle a sitar-effect.

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:Hlavně bych doporučil navinout ty struny poctivěji - nechat tam závit, dva.
Já ti nevím, zamykací bych právě držel zkrátka, zvlášť pokud se zamykají tahem struny. Ale nemám a moc jich ozkoušených nemám, tak neznám triky.

Nultý pražec dělá hodně, podstatně víc než mechaniky. Na své Žluté mám stock Behringer Ultrašmejd mechaniky a pořádný nultý pražec, a opotřeboval jsem tremolo k smrti, aniž bych musel běžně ladit. Stačilo zakvedlat kvedlačkou a ladilo to perfektně.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mně se osvědčilo u těch mechanik, co fungujou stejně jako tyhle grovery, tam přece jen ten závit nechat. Ale neberte to jako nějaké dogma, jen osobní postřeh. U PRS to nedělám, ale ty Phase II fungují trochu jinak.

PetrPeter 1975 - 2008
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Taky se mi to navynutí na těch fotkách nějak nepozdává a myslím, že u zamykatelnejch mechanik by mělo být lepší spíš míň otáček. Ta struna pak nemá možnost se při bendech dotahovat na kolíku. Tady bych si ale tipnul, že problém bude v tom nultým přažci. Nepoužíváš třeba tvrdší (silnější) struny než se tam používaly dřív?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Snil

Příspěvek od Snil »

No budu muset zkusit obě varianty ale samozřejmě s novýma strunama a ne s těma co jsou na fotkách ty jsou starý minimálně rok a pul :-( Nero dospěl tak ke svému poznání tím že to zkoušel. Domluvil jsem se s kytarářem na výmeně snímaču, seřízení krku a výměne nultaku natažení strun a celkovému seřízení. Jen se s ním porádím zda grafit nebo kost. Mě by spíše barvou ladila ta slonovina než černoušek z grafitu. Struny budou 11 ernie ball. Už jen čekám až dojdou snímače at mu to tam mohu odvést.Má někdo zkušenosti s panem Zdenkem Machem ?Jo ještě se misím trochu pochlubit :oops: Koupil jsem Alnico pro 2 Slashuv model a krkovej a kobylkovej mě vyšli na ebay 3500kč)
shmootik

Příspěvek od shmootik »

http://www.grotro.com/Mainlockingroto.html
protáhnout, napnout rukou, začít ladit, nedřív se bude točit jenom zamykací část. až se to zamkne začne se ten strojek chovat normálně. doporučujou míň než jednou otáčku struny na strojku.

teď už jenom doufej že jsem to nepřeložil blbě.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Snile, jestli tam máš rok a půl staré struny, tak se nedivím, že máš problémy s laděním. To bys měl pravděpodobně s jakýmikoli mechanikami, nulťáky, kobylkami nebo zámky :D

K tomu nulťáku - nevím, co přesně máš na mysli tou kostí. Ale jestli myslíš opravdovou kost, tak zkus popřemýšlet spíš o TusQ. Mohl bys tak dosáhnout lepších výsledků.

PetrPeter 1975 - 2008
Snil

Příspěvek od Snil »

shmootik: No ano tak to je. Ovšem i když tu strunu protáhnu a napnu a zahájím navýjení určitě tam minímálně otáčka namotám než li strunu doladím do žádaného tonu. Ale jináč vynikající překlad díky.

Nero: S tím rozladováním sem měl problém i dřív, kdyžb struny byli nové. Jo stím nultakem jsem tady někde četl že nejlepší je grafitovej a pak nějakej ze sloní kosti. Nebo z sloního klu? Včil si s toho mamunt :?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, nulťáky z pravé kosti, která je většinou klem, se shání blbě. Většinou se právě používá ten TusQ, což je simulace kosti, ale navíc se lépe lubrikuje, podobně jako graphtech / grafit.

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

A já nemám pořádnej nulťák? Ják poznám jeli k ničemu nebo jeli vyhovující? POzná se to třeba s fotky?
Kup tohle:
Obrázek
Roller nut, chodí to bezvadně.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

S tak starými strunami je jedno, jak je namotáš. Nultý pražec - radši černouška nebo roller nut; kostěný se dává kvůli zvuku, ne kvůli tření.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Atkins píše:
A já nemám pořádnej nulťák? Ják poznám jeli k ničemu nebo jeli vyhovující? POzná se to třeba s fotky?
Kup tohle:
Obrázek
Roller nut, chodí to bezvadně.
ja ho mam na stratu, chodi fakt dobre. ale dneska bych si do kytary spis dal graphtek, ktery imho chodi stejne dobre a nemusi se rezat do kytary.

jinak doporucuju i na zamikacich mechanikach nechat alespon jeden zavit (lepsi stabilita ladeni, dokonce to i mene praska).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:S tak starými strunami je jedno, jak je namotáš. Nultý pražec - radši černouška nebo roller nut; kostěný se dává kvůli zvuku, ne kvůli tření.
Což by měl řešit ten zmíněný TusQ, ne?

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“