marshall JCM2000
Pravidla fóra
marshall JCM2000
chcem si kupit marshall JCM2000 100W a ktomu bednu custom 280W 4x12 repro je to dobra volba chcem hrat taky heavy rock 
-
beetle ramone
- Kontaktovat uživatele:
http://bandzone.cz/sro všechno nahráno přes JCM 2000... Mesto slobody celé přes JCM 2000 DSL 100, Choroba z povolania přes JCM 2000 DSL 100 a druhá kytara přes kombo JCM TSL 602, přes to jsou nahraný i ty první dvě, kde je druhá kytara přes hlavu Behringer... myslím, že ty kytary jsou občas dost HEAVY 
Fender Telecaster BTB MIM
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
- uncle sam: revival
Já ho měl jednou tu hlavu pučenou na koncertě, žádnej hi-gain to není, ale nehraje špatně.Dark Axel píše:já si zase myslím, že by to tu někdo neměl zamořovat svýma zaujatýma názorama
ten zvuk je hodně hezký, čekal jsem to horší, na 2000 jsem neslyšel moc chválu
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Já mám teď doma půjčenej zesik JCM 2000 TSL 100 a je to masakr... Odehrál sem s tim pár koncírtků a jako mazec.... Že to nejni Hi-gain ?!! Skoušels Lead channel ??? Gain mám na půlku a tak hutnej zvuk mi eště z žádnýho apce nelez... Ten zesik má tlačítko ma přepnutí výkonu na 25W takže pak můžeš pěkně vytavit lampy, volume mám tak na 6 
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
no vidíš...dostal si se někdy k jinejm zesilovačům než VK a JCM 2000???chmelda píše:Já mám teď doma půjčenej zesik JCM 2000 TSL 100 a je to masakr... Odehrál sem s tim pár koncírtků a jako mazec.... Že to nejni Hi-gain ?!! Skoušels Lead channel ??? Gain mám na půlku a tak hutnej zvuk mi eště z žádnýho apce nelez... Ten zesik má tlačítko ma přepnutí výkonu na 25W takže pak můžeš pěkně vytavit lampy, volume mám tak na 6
(jen mě dost překvapuje, že jsi takle nadšenej z Marschalla JCM 2000...)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Skoušel, ale žádnej neměl zvuk, kterej by mě vyloženě nadchnul, nebo se hodil do naší muziky...Maples píše: no vidíš...dostal si se někdy k jinejm zesilovačům než VK a JCM 2000???stále máš možná co oběvovat...to ale každej a já ti nic nevyčítám:D
(jen mě dost překvapuje, že jsi takle nadšenej z Marschalla JCM 2000...)
Von je docela rozdíl zesik na HC, ska apod... Každýmu se líbí něco jinýho a ten JCM 2000 mě prostě sednul....
Eště chci skusit Peavey 6505 a JCM 2000 TSL60, pže se možná blíží okamžik, že bych zas pořídil něco jinýho...
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Peavey 6505 určitě zkus, je to paráda, ale dal bych přednost starší 5150, který se dá sehnat už i kolem 20;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
TSL 100
TSL 100 je v soucasnosti asi jeden z nejlepsich zesilovacu ktery se da koupit, mel jsem moznost porovnat se Soldanem, Krankem, Mesou a Englem. Pro mne to bylo absolutne cislo 1(s Englem)!!! Zvuk bez jakychkoliv kompromisu, tlaci jak buldozer, miluje kvalitni nastroje proste bomba!!!
Ale umi naprosto genialne jednu vec co ostatni neumi - naprosto neuveritelnej crunch a kupodivu i cisty kanal byl opravdu cisty!
Som bol skusat nejake tie hlavy. Okrem AVT tam boli aj lampove napr. Marshall TSL 60, ktory som skusal na Marshall 4x12 1960 vintage akoze ten box ma bohovsky zvuk ale ta hlava mi moc nesedela bola taka suchsia, aj na LEADE vyssom skresleni to nerobilo zazraky. A okrem toho som skusal nejakeho shita pretoze mu siel reverb iba na cleane, takze tak.
Podla mna ten JCM 2000 nieje boh vie co zas, akoze ja by som si zvolil, pretoze davam doraz na zvuk soliciek, asi Peavey valvekinga, aj ked som nanho este nehral ale pocul som samu chvalu nanho aj nejake to AUDIO. A hlavne chem aparat, ktory by sa nemusel dokrmovat krabickou, proste origos zvuk. Takze by som este porozmyslal, za take prachy by som toho marshalla nebral az tak rychlo.
JCM 800 je podlmna lepsia a ked kupis nejaky dvojkanal, tak tam cisty moc nedostanes zvuk ale tebe asi o cisty aj tak nejde co??? takze skor JCM 800.
A ta kustom bedna, no co ja viem akoze cena nema chybu len ak nemas fakt na Marshall bednu za 20 000 tak toho kustoma urcite.
Podla mna ten JCM 2000 nieje boh vie co zas, akoze ja by som si zvolil, pretoze davam doraz na zvuk soliciek, asi Peavey valvekinga, aj ked som nanho este nehral ale pocul som samu chvalu nanho aj nejake to AUDIO. A hlavne chem aparat, ktory by sa nemusel dokrmovat krabickou, proste origos zvuk. Takze by som este porozmyslal, za take prachy by som toho marshalla nebral az tak rychlo.
JCM 800 je podlmna lepsia a ked kupis nejaky dvojkanal, tak tam cisty moc nedostanes zvuk ale tebe asi o cisty aj tak nejde co??? takze skor JCM 800.
A ta kustom bedna, no co ja viem akoze cena nema chybu len ak nemas fakt na Marshall bednu za 20 000 tak toho kustoma urcite.
ROCK ON
:)
No nekolikrat jsem tu na foru uz upozornoval ze Marshall (myslim celolampy) neni pro kazdeho!
Bohuzel, komu neni dano tomu Marshall nehraje, Marshall chce svoje a jenom reflektuje na vas styl hry (bohuzel kolikrat i nehry). Zapomente na to co znate z Engla, Mesiny nebo treba Valvekinga atd., Marshall vam neodpusti nic! Dokonce i proklynana DSL 401 umi hrat jak z praku ale chce to pouze jedinou vec - umet na to hrat. Typickej priklad velmi tvrde skoly je hra na plexinu (JTM 45) nebo JCM 800. Ve sve podstate je to dost drina, ale kdo umi staci mu i jednokanal a ty aparaty reflektuji na nejmensi nuance hracovi hry ale je to pouze opet o tom - umet!!!
A kdyz ten dotycny umi posadi vas to na zadek.
To je dost v P....I ked si chces kupit aparat JCM 2000 za 40 litrov pomaly a zapojit donho bassu. akoze na basu by mi stacil poriadny trandak. Naco predrazeny marshall. A ked uz tak tak si kup nieco lacnejsie, ved ty ten zvuk vobec nevyuzijes pritom, kokos akoze to ma strasne napaluje taketo vecivalla píše:ale mne ide skor o cisty kanalchcem hrat cez to na basu
ako to mal basak v tublatanke
a on do vstupu daval DI box a potom basu na co tam daval ten DI BOX
ROCK ON
Vies co AVT je uplne najhorsia seria od marshallu, by som povedal proste nemam rad hybridy. Takze AVT je grc ale zas JCM za take penaze a ches to na basu co ja viem. Neni ti luto vyhodit tolke peniaze na parat ktory je stavany na gitaru???? to si kup nieco lacnejsie. fakt a to este nezabudaj ze chces box. Skus porozmyslat a vyskusat nejake ine aparaty, uvidis ze ti nejake sadnu.valla píše:tak mam kupit jcm2000 alebo AVT50?
ROCK ON