Extrení zvukovka nebo předzesilovač?
Pravidla fóra
Extrení zvukovka nebo předzesilovač?
Čau. Mám mikrofon Behringer XM 8500 a rád bych nahrával do pc. Přes redukce to dělat nebudu, tak sem zjistil, že potřebuju něco kam to zapojit(ten XLR). Našel jsem si BEHRINGER MIC100 (který jste i v předchozích tématech radili), ale zmátlo mě, že v jednom tématu jste doporučovali spíše externí zvukovku než toto. Mám nový PC(ne notebook) s obyčejnější vestavěnou zvukovkou. Můj limit je kolem 1400Kč(1500 max). Můžete mi tedy prosím poradit co z toho bude lepší a jaký přesně typ? Děkuji! 
Re: Extrení zvukovka nebo předzesilovač?
proc to nebudes delat pres redukce? a z predzesilovace to pak dostanes jak?
zvukovka je lepsi reseni, ano. ale do 1500 se tezko vejdes, pokud to ma mit aspon trochu kvalitni predzesilovac.
zvukovka je lepsi reseni, ano. ale do 1500 se tezko vejdes, pokud to ma mit aspon trochu kvalitni predzesilovac.
Jasně. Redukci třeba z předzesilovače jo, ale nechci to mít: XLR-6.xxmm a 6.xxmm- 3.5mm.. to prej jsou strašný stráty v kvalitě a bez předzesilovače to ani neni moc slyšet, a často to nefunguje. Takže asi nejlepší řešení bude ten MIC100, nebo nějakej nebo mix. pult? to by mohlo posloužit stejně, ale to zase asi málý cash..
jaky ztraty? kdo to rikal? tak si udelej rovnou kabel XLR --> 3.5mm Jack, bude to stat par korun a penize si odloz na zvukovku.
jeste se zeptam: chces se pri tom nahravani i poslouchat? (protoze to by predzesilavac neresil)
jeste se zeptam: chces se pri tom nahravani i poslouchat? (protoze to by predzesilavac neresil)
Rád bych nahrával to, co budu beatboxoval. ALe pravda je, že bych si někdy asi rád poslech jak to zní life. Jdu to najít do fórka s těma redukcema...
asi nejjednodussi by bylo to nejdriv zkusit s tim kabelem ... protoze kvalita predzesilovacu v integrovanych zvukovkach je ruzna. kdyz by to bylo nevyhovujici, posunul bych se teprve k reseni dalsiho.
zrovna to same bych videl u toho poslechu live. nektere ovladace umozni poslouchat vstup, co nahravas, na vystupu. a u nekterych by to mohl byt maly problem.
na zaklade zkusenosti s temahle dvema aspektama bych pak vybiral bud predzesilovac nebo zvukovku.
zrovna to same bych videl u toho poslechu live. nektere ovladace umozni poslouchat vstup, co nahravas, na vystupu. a u nekterych by to mohl byt maly problem.
na zaklade zkusenosti s temahle dvema aspektama bych pak vybiral bud predzesilovac nebo zvukovku.
Takže mi stačí koupit toto? jen sem někde četl, že u mikrofonu co chi taky žádný kabel není. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 5mm%2C+3+m
asi ano .... ale ja si netroufam tvrdit, ze to ma vyrobce zapojene tak, jak to zapojene ma byt. mozne to je, ale pokud u toho neni schema, tak to neni 100% jiste.
A mohl by ses mi po nějakeém kvalitním kouknout? Nevím kde to hledat 
ja bohuzel taky ne. tyhle veci si vyrabim sam.
jdu teda hledta něco s obrázkem 
kdybys mel pajku (nebo nejaky kamarad), tak se to da lehce spajet (pripadne opravit koupeny kabel) .... to nemas?
a hele ... ten kabel by asi fungovat mel, protoze se u nej pise, ze je k tomu ucelu (me stejne zrovna jiny ucel nenapada). ja si ale dokazu predstavit dva zpusoby zapojeni, a oba by fungovaly urcitym zpusobem.
a mozna by vyrobce odpovedel na dotaz emailem, pak by bylo jasno uplne.
a hele ... ten kabel by asi fungovat mel, protoze se u nej pise, ze je k tomu ucelu (me stejne zrovna jiny ucel nenapada). ja si ale dokazu predstavit dva zpusoby zapojeni, a oba by fungovaly urcitym zpusobem.
a mozna by vyrobce odpovedel na dotaz emailem, pak by bylo jasno uplne.
Pájku doma máme, ale když už bych do toho šel tak asi rači originál...Nebo jestli chceš můžeš mi nějakej vyrobit a poslat za určitý obnos 
ne to, nechci
(ale libilo by se mit na takovy veci cas)
cely to, proc o tom pisu, je kvuli tomu, abys sam nejakou zkouskou prisel na to, co vlastne potrebujes vyresit ... a vyhnul se pripadnym zbytecnym investicim (kdyz mas omezeny rozpocet) ... protoze od klavesnice se toho moc vyzkouset s tvym konkretnim vybavenim neda. a prvni vec, co lze jednoduse zkusit, je ten kabel...
cely to, proc o tom pisu, je kvuli tomu, abys sam nejakou zkouskou prisel na to, co vlastne potrebujes vyresit ... a vyhnul se pripadnym zbytecnym investicim (kdyz mas omezeny rozpocet) ... protoze od klavesnice se toho moc vyzkouset s tvym konkretnim vybavenim neda. a prvni vec, co lze jednoduse zkusit, je ten kabel...
Takže bys mi mohl poradit nějaký kabel a 2 koncovky a jenom to spojit pájkout?
Ten kabel (redukce) je dobrej, ale externí zvukovka bude lepší.
Ty integrovaný zvukovky za moc nestojej.
Ty integrovaný zvukovky za moc nestojej.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Četl jsi všechno? Tlačí mě limit asi 1500Kč a za to zvukárna asi nebude 
proto to proste nejdriv zkus.
bud si porid ten hotovej kabel .... nebo .... kdyz se podivam na to, jak je delanej ten kabel, cos na nej odkazoval .... tak vem jakejkoliv 3.5 jackovej kabel s necim na druhym konci (vetsinou tam sou 2 cinche), ucvakni ho a pripajej do XLR. bude to mozna trochu piplacka, ale 100,- do kasicky na zvukovku je doma.
kdybys chtel pomoct s propojenim, klidne napisu co s cim spojit.
edit: vlastne sem to psal nekde uz, tak to staci zkopirovat.
pin 2 z XLR ---> na "spicku" (tip) jacku a zaroven na ten "krouzek za spickou" (ring).
pin 1 a 3 z XLR ---> spojit spolu ---> a pripojit na "objimku" (sleeve) toho jacku.
(je to zapojeni, kdy jde signal z mikrofonu do obou kanalu (leveho i praveho))
bud si porid ten hotovej kabel .... nebo .... kdyz se podivam na to, jak je delanej ten kabel, cos na nej odkazoval .... tak vem jakejkoliv 3.5 jackovej kabel s necim na druhym konci (vetsinou tam sou 2 cinche), ucvakni ho a pripajej do XLR. bude to mozna trochu piplacka, ale 100,- do kasicky na zvukovku je doma.
kdybys chtel pomoct s propojenim, klidne napisu co s cim spojit.
edit: vlastne sem to psal nekde uz, tak to staci zkopirovat.
pin 2 z XLR ---> na "spicku" (tip) jacku a zaroven na ten "krouzek za spickou" (ring).
pin 1 a 3 z XLR ---> spojit spolu ---> a pripojit na "objimku" (sleeve) toho jacku.
(je to zapojeni, kdy jde signal z mikrofonu do obou kanalu (leveho i praveho))
Aha...No Můžu to nějak pokonzultovat s tatíkem
prozatím dík!