Je možné aby levák hrál normálně na basovku pro praváka?
Pravidla fóra
vsechno jde, kdyz se chce
vsechno jde, kdyz se chce... videl jsem na vlastni bulvy basaka s basou napravo, ale s puvodnima strunama, takze mel tlusty Ecko dole... Mazec! A hraje na to jak bozan! Takhle hral v nedavno rozpadly kapele K.O.666...
Re: Je možné aby levák hrál normálně na basovku pro praváka?
Já v tom problém mám... Koupil jsem si levnou praváckou basu, předělal jsem si řemen na jiný roh, a začal jsem přendavat struny... no a teď to přišlorianonn píše:já tek nějak nevím, jak jsi to myslel...soogun píše:Je to možné bez větších problémů?
jestli jsi myslel obrácením strun a pak nástroj jenom přetočit, tak samozřejmě, že ano, není v tom žádný rozdíl, snad jen v tom, že to není tolik pohodlné.
Už je to nějakou dobu co jsem měnil struny, ale myslím že Ečko je kratší vždycky...opravte mě kdyžtak...Idnar píše:Já v tom problém mám... Koupil jsem si levnou praváckou basu, předělal jsem si řemen na jiný roh, a začal jsem přendavat struny... no a teď to přišloTlustý Ečko je moc krátky, nemůžu ho natáhnout... možná je to tim že jsou to blbý struny od DIMAVERY... Když koupim nový struny bude to Ečko dost dlouhý?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
a je až tak krátký že absolutně není šance natáhnout Ečko místo Gčka? Jak to teda vyřešil ten basák co to tak měl? :p Viděl jsem i fotku, měl obráceně kytaru i struny... to byl asi nějakej šikula :p... doufám že mi někdo něco dobrýho poradíte protože jinak jsem si koupil basu zbytečně a vrátit jí nemůžu po tom co jsem do ni vyvrtal dírku abych mohl přendat řemen, a po tom co jsem zvětšil drážky na struny u nultého pražce
Nekupoval jsem samozřejmě novou, ale stejně.... :p
levá nebo pravá?
Zdarec, naučil jsem se hrát jak na levou stranu tak na pravou stranu. A to na přehozené i nepřehozené struny. Pokud jste masochisti a si chcete způsobit problémy hoďte toto téma za hlavu...
Kytara je převážně rytmický doprovodný nástroj, kde dominantní ruka musí hrát rytmus jinak neadekvátně přetěžujete nervovou soustavu, vše vám půjde pomaleji, nebudete přesní, nepůjde vám čistě při hraní zpívat, běžný beglajt bude věda.
Basa je dost odlišná, rozeberete-li si různé baskytarové techniky zjistíte, že basista by stejně jako bubeník měl ovládat ruce rovnoměrně a vyváženě.
Být kytarysou hrajícím rytmus nedominantní, dětskou rukou je pro většinu neurotizující stresující situace. Mnoho lidí tvrdí, že nikoliv, že na tom nezáleží, ale já ještě neviděl kytaristu leváka hrajícího na pravo, který by skutečně hrál rytmus přirozeně a uvolněně (a o to jde!!!) - a to si tohoto tématu všímám.
Basisté byť budou mít problém malinko menší musí tuto otázku vyřešit taky, chyba volby omezí sebevětší talent. A je rozdíl něco cvičit hodinu nebo 100 hodin.
Různé vlastnosti našich obou polovin jsou přirozené a správně určit dominantní stranu je pro muzikanta bod č.1. Kterou rukou píšete, hážete, která hraje snáze první když cvičíte paradidly to je pravděpodobně dominantní ruka ta má hrát rytmus.
Kytara je převážně rytmický doprovodný nástroj, kde dominantní ruka musí hrát rytmus jinak neadekvátně přetěžujete nervovou soustavu, vše vám půjde pomaleji, nebudete přesní, nepůjde vám čistě při hraní zpívat, běžný beglajt bude věda.
Basa je dost odlišná, rozeberete-li si různé baskytarové techniky zjistíte, že basista by stejně jako bubeník měl ovládat ruce rovnoměrně a vyváženě.
Být kytarysou hrajícím rytmus nedominantní, dětskou rukou je pro většinu neurotizující stresující situace. Mnoho lidí tvrdí, že nikoliv, že na tom nezáleží, ale já ještě neviděl kytaristu leváka hrajícího na pravo, který by skutečně hrál rytmus přirozeně a uvolněně (a o to jde!!!) - a to si tohoto tématu všímám.
Basisté byť budou mít problém malinko menší musí tuto otázku vyřešit taky, chyba volby omezí sebevětší talent. A je rozdíl něco cvičit hodinu nebo 100 hodin.
Různé vlastnosti našich obou polovin jsou přirozené a správně určit dominantní stranu je pro muzikanta bod č.1. Kterou rukou píšete, hážete, která hraje snáze první když cvičíte paradidly to je pravděpodobně dominantní ruka ta má hrát rytmus.
Re: levá nebo pravá?
tak k bodu č 1 jsem se nikdy nedokopalfilipb píše:... Různé vlastnosti našich obou polovin jsou přirozené a správně určit dominantní stranu je pro muzikanta bod č.1. Kterou rukou píšete, hážete, která hraje snáze první když cvičíte paradidly to je pravděpodobně dominantní ruka ta má hrát rytmus.
píšu pravou (po násilným přeučování v 1. třídě), hážu levou, na bicí jsem nalevo a paradidly dávám oběma stejně, na kejtry a banjo napravo, kladivem zatloukám oběma stejně jako jiný práce když se jedna ruka unaví tak to dám druhou..je to individuální, na to neexistuje návod...na to musí každej přijít sám
ČUMÍMpehve píše:tak k bodu č 1 jsem se nikdy nedokopalfilipb píše:... Různé vlastnosti našich obou polovin jsou přirozené a správně určit dominantní stranu je pro muzikanta bod č.1. Kterou rukou píšete, hážete, která hraje snáze první když cvičíte paradidly to je pravděpodobně dominantní ruka ta má hrát rytmus.![]()
píšu pravou (po násilným přeučování v 1. třídě), hážu levou, na bicí jsem nalevo a paradidly dávám oběma stejně, na kejtry a banjo napravo, kladivem zatloukám oběma stejně jako jiný práce když se jedna ruka unaví tak to dám druhou..je to individuální, na to neexistuje návod...na to musí každej přijít sám
hotovej Ferda mravenec
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
no moc výhoda to není, taky mě všichni zneužívajpavel68 píše:...ČUMÍM![]()
hotovej Ferda mravenec
Včetně mně viď,no jo no-nemáš bejt tak šikovnejpehve píše:no moc výhoda to není, taky mě všichni zneužívajpavel68 píše:...ČUMÍM![]()
hotovej Ferda mravenec
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
v poho.. z toho ruce nebolí... jde přece o tvoji muzikantskou šikovnost, ta se tady cení nejvícpavel68 píše:Včetně mně viď,no jo no-nemáš bejt tak šikovnej![]()
Hrál jsem na holku pro praváka (jsem levák) a nepřehodil jsem si struny (takže Éčko odspod) ale zjistil jsem, že zvládám zahrát vše ze svého repertoáru i na normální "nahození strun" - divím se, že ty prsty nejsou zmatený 
Basa není jako ženská - basu uctívej a věř jí - nezradí tě (max. odejde struna:-)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To mi ovšem nedá, abych se nerejpnul - je pak otázka, jestli jsou prsty tak šikovné nebo pouze repertoár tak jednoduchý
(Nic osobního
)
(Nic osobního
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Třeba tenhle song zvládám i s tím sólíčkem (tenhle song mě fascinuje
na normál. i převrácený struny:
http://www.youtube.com/watch?v=1bimNMiz250
Vypadá to možná složitě, ale je to hrozně jednoduchý - spíš se teď přeorientovávám na údernější linku, pomalu se začínám učit prsty a co nejvíc stylů
http://www.youtube.com/watch?v=1bimNMiz250
Vypadá to možná složitě, ale je to hrozně jednoduchý - spíš se teď přeorientovávám na údernější linku, pomalu se začínám učit prsty a co nejvíc stylů
Basa není jako ženská - basu uctívej a věř jí - nezradí tě (max. odejde struna:-)
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
James Root (Ten s tim telecastrem)filipb píše: já ještě neviděl kytaristu leváka hrajícího na pravo, který by skutečně hrál rytmus přirozeně a uvolněně (a o to jde!!!)