Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Karas

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Karas »

Tak jako nejsu blbý abych na španělu dával drády... :?
elektrika: Cort EVL-X4, kombo - ROLAND Cube 30 X 30 W
akustika: LA PATRIE Etude
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

No to nerikam, ja jen ze zminujes desitky Elixiry, pak jakesi devitky...to jsou vsetko kovove struny ;)
A rozdil mezi fosfor bronzovyma strunama a bronzovyma strunama je, kupodivu, v materialu omotavky. Tudiz i ve zvuku. Uz jsem se tu o tom kdesi vypisoval. Jinak fosfor bronz a bronz se pouziva hlavne na ocelove jadro. U nylonovych strun maji basove struny obvykle omotavku z postribrene medi, ale najdou se i bronzove.
Karas

Příspěvek od Karas »

elektrika: Cort EVL-X4, kombo - ROLAND Cube 30 X 30 W
akustika: LA PATRIE Etude
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Mohl by někdo porovnat Elixíry a Cleartone? Jaké jsou rozdíly ve zvuku, omaku, životnosti?
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

zivotnost urcite elixiry, jinak zvukove asi zas tak velky rozdil nebude

ja osobne pouzivam na "desitky" Ernie Bally, na hrubsi DRka, zatim se mi osvedcila tahle kombinace, nehodlam v dohledne dobe nejak menit znacky, vice mene si myslim ze k mojemu stylu hrani sedi dokonale a jsem plne spokojeny
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Předem se omlouvam, jestli napíšu dotaz, na který už tu padla odpověď..

Přemýšlím o vyzkoušení strun dalších strun - Martin Acoustic SP a na kytarách jsem narazil na 2 velice podobné "verze", které se neliší velikostí, ale nečím jiným, co neumím srovnat. Viz zde:

http://kytary.cz/martin-sp-bronze-80-20/HN080420/
http://kytary.cz/martin-sp-phosphor-bronze/HN080425/

Zajímalo by mně, jaký je mezi nimi pro mně rozdíl? Nebo je to zčásti zanedbatelná a nepodstatná věc?
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

John M. William píše:Předem se omlouvam, jestli napíšu dotaz, na který už tu padla odpověď..

Přemýšlím o vyzkoušení strun dalších strun - Martin Acoustic SP a na kytarách jsem narazil na 2 velice podobné "verze", které se neliší velikostí, ale nečím jiným, co neumím srovnat. Viz zde:

Zajímalo by mně, jaký je mezi nimi pro mně rozdíl? Nebo je to zčásti zanedbatelná a nepodstatná věc?
No jedny jsou Bronzové a druhé Phosphor Bronzové... Já používám ty Phosphor Bronzové, vydrží mi nejdéle ze všech co jsem vyzkoušel a mají asi tak nejlepší zvuk. Tedy spíš jde o ten poměr zvuku a výdrže no.

Ty bronzové mají obecně takový cinkavější a příjemnější zvuk, na druhou stranu se hodně rychle ohrají a svůj pěkný zvuk rychle ztratí.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
...EDGE...

Asi tak, ikdyz me je prijemnejsi zvuk fosfor bronzu. Ale bronzy mi taky nevadi. Na dobre kytare zni oboji dobre, na preklizce byvaji bronzove az moc rincive.
John M. William

jakub.kubaaa píše:
John M. William píše:Předem se omlouvam, jestli napíšu dotaz, na který už tu padla odpověď..

No jedny jsou Bronzové a druhé Phosphor Bronzové... Já používám ty Phosphor Bronzové, vydrží mi nejdéle ze všech co jsem vyzkoušel a mají asi tak nejlepší zvuk. Tedy spíš jde o ten poměr zvuku a výdrže no.

Ty bronzové mají obecně takový cinkavější a příjemnější zvuk, na druhou stranu se hodně rychle ohrají a svůj pěkný zvuk rychle ztratí.
Tak to mi došlo, ale nedokážu si představit podle názvu, jak hraje fosfor bronzové a bronzové :D Právě nevím které. O tu výdrž mi ani tolik nejde, nemyslim si, že mezi nimi bude veliký rozdíl.. Když se ohrají, tak 130 - 150 Kč zase tak velká investice není. Asi zkusim ty bronzové.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Je sice fajn, že na to máš názor, ale tady ti lidé, kteří s tím mají zkušenosti, píšou, že ten rozdíl je výrazný, jak ve zvuku tak ve výdrži. A vzhledem k tomu, že se se svou akustikou nechlubíš, víc by jí asi sedly fosforky.
...EDGE...

John M. William: Jde o zpusob vyroby strun. Bronzove struny jsou vyrobeny v temnem lese o pulnoci a diky pridani ovci krve do smesi kapalneho olova a 25ti karatoveho zlata ziskavaji svuj tipicky plechovy zvuk.
Zatimco u fosfor bronzovych strun se nejprve kapalne olovo smisi s krvi ne ovci, ale kravi, a za doprovodu samanskych perkusistu se potom zlato prileva z zaru odolne misy z lebky Amazonskeho buvola... Proto maji charakteristicky kulatejsi zvuk, min plechovy.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

...EDGE... píše:John M. William: Jde o zpusob vyroby strun. Bronzove struny jsou vyrobeny v temnem lese o pulnoci a diky pridani ovci krve do smesi kapalneho olova a 25ti karatoveho zlata ziskavaji svuj tipicky plechovy zvuk.
Zatimco u fosfor bronzovych strun se nejprve kapalne olovo smisi s krvi ne ovci, ale kravi, a za doprovodu samanskych perkusistu se potom zlato prileva z zaru odolne misy z lebky Amazonskeho buvola... Proto maji charakteristicky kulatejsi zvuk, min plechovy.
A Elixiry jsou olíznuty papežem, proto vydrží hrát tak dlouho.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
John M. William

woro90-1 píše:Je sice fajn, že na to máš názor, ale tady ti lidé, kteří s tím mají zkušenosti, píšou, že ten rozdíl je výrazný, jak ve zvuku tak ve výdrži. A vzhledem k tomu, že se se svou akustikou nechlubíš, víc by jí asi sedly fosforky.
Mám obyčejnou elektroakustiku jumbo za cca 4000, takže nic extra :) Oki, zkusim, díky.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Jelikož mám těch nástrojů víc a nechci se zruinovat, tak používám na 6 strunné kytary a rezofoniku tohle http://www.audiotek.cz/product-15987-darco-9100 jsou sice na elektrickou kytaru ale mají opředené géčko, hodně vydrží, prsty kloužou lépe a jsou výborné na slide hru. Zvuk je kapku jiný než třeba u fosfor bronzů ale hraju hlavně s ozvučenou kytarou a už jsem si zvykl. Na 12 strunce mám Darco tl.010 ale teď jsem našel http://www.muzikant.cz/kytary-6/struny- ... -64069.php tak chci vyzkoušet (Darco ani Martin 11ky nedělá a 10ky jsou trochu tenké a 12ky už jsou moc) Jestli máte někdo zkušenost s řadou vintage bronze, budu rád za názor. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Co prosím? Za sedm pětek? :shock: O těch jsem nevěděl... Jinak na slide zkus struny Rekord (.012) nebo Resonet (.011, jsou motané postříbřenou mědí, vyrábí to Gorčík jako reissue strun používaných za totáče. Mají krásně jasný zvuk se zdůrazněnou druhou harmonickou, teď zrovna blbnu s bottleneckem na staré cremoně, na které mám natažené Alfy, což je to samé, jen .010, a ta kytara pláče.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja zkusil darco nylonky a uz je nevemu. ale mozny je, ze kovovy na tom budou jinak...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

woro90-1 píše:Co prosím? Za sedm pětek? :shock: O těch jsem nevěděl... Jinak na slide zkus struny Rekord (.012) nebo Resonet (.011, jsou motané postříbřenou mědí, vyrábí to Gorčík jako reissue strun používaných za totáče. Mají krásně jasný zvuk se zdůrazněnou druhou harmonickou, teď zrovna blbnu s bottleneckem na staré cremoně, na které mám natažené Alfy, což je to samé, jen .010, a ta kytara pláče.
Strun resonet a Alfa jsem si užil za totáče dost, a co jsem měl od Gorčíka tak mi absolutně nesedělo (například ucvaknout strunu štípačkama už před natažením se u Gorčíka rovná vyhození sady, u jiných se mi to nikdy nestalo) Jinak ty Darca používám já i kolega asi dva roky (celkem koncertujeme) a fakt vydrží. Co zkušenosti s Dean Markley vintage bronze, má někdo?
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jo, to sklouzávání omotávky je hrůza, Gorčík celkově za moc nestojí. Ale ty alfy mi na slide fakt sedí. Na normální hraní je můžu jen na jedné kytaře, jinak nic moc, ale ten jasný tón s výrazným attackem má něco do sebe.

DM Vintage Bronze by mě také zajímaly, ale nevím kde je sehnat. Být u 85/15 odkázaný na prohnilé D'Addario mě docela štve.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Španělky:
Obrázek

Yamaha APX-4:
Obrázek

Akustika Otmin 1946
Obrázek
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Luki

Příspěvek od Luki »

Martin MSP4100, SP Phosphor Bronze

Drive D´Addario EXP 11, ale po velmi kratke dobe ten krasny zvuk odesel.
A stejne jsou za 340Kc, Martin za 140Kc.
Luki
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“