Weber Silver Bell
Pravidla fóra
Weber Silver Bell
Ahoj,
mam bednu Avatar 2x12 a v ni Weber reproduktory. Jeden je blue dog a druhej Silver bell. Kdyz jsem nahraval kytaru tak mi do zvuku lezl nejkej sramot. Bal jsem se, ze je nektery z reproduktoru odkourenej a tak jsem bednu rozebral. Problem je zrejme v nedotazenejch sroubech ktery pripevnujou reproduktory k bedne. Kdyz jsem je dotahoval tak jsem si hral se zadni casti Silver bellu a podarilo se mi ho nejak uvolnit. Vi nekdo na jakem principu to funguje a jde to znova zachytit zpatky?
Dekuju.
mam bednu Avatar 2x12 a v ni Weber reproduktory. Jeden je blue dog a druhej Silver bell. Kdyz jsem nahraval kytaru tak mi do zvuku lezl nejkej sramot. Bal jsem se, ze je nektery z reproduktoru odkourenej a tak jsem bednu rozebral. Problem je zrejme v nedotazenejch sroubech ktery pripevnujou reproduktory k bedne. Kdyz jsem je dotahoval tak jsem si hral se zadni casti Silver bellu a podarilo se mi ho nejak uvolnit. Vi nekdo na jakem principu to funguje a jde to znova zachytit zpatky?
Dekuju.
PRS Fatback CU 24; PRS Studio 22; Fender Stratocaster USA '83; Gibson Les Paul Standard '09; Epiphone LP Custom Black Beauty 3
Musicman Stingray 5; Martin D-28
Vox AC30CCH; Diezel Schmidt; Diezel 212 RC
Re: Weber Silver Bell
nějaký foto by pomohlo 

Takze ten kloboucek se proste volne pretaci porad do kola. Zrejme to neni sroubovaci protoze to nejde ani zasroubovat ani odsroubovat. Takze nemam poneti jak to zpatky upevnit.
PRS Fatback CU 24; PRS Studio 22; Fender Stratocaster USA '83; Gibson Les Paul Standard '09; Epiphone LP Custom Black Beauty 3
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
U starých reproduktorů to bylo upevněno šroubkem uprostřed klobouku a ten se pak schoval přelepením nálepky ( např. Jensen, Isophon, RFT...), nebo to bylo normálně přilepeno lepidlem ( Fane, Rolla... ). Ten klobouk tam má více méně okrasnou funkci. Když ho sundáš, nic se nestane. Pakliže to není nějaký vintage speciál s magnetem v trnu pólového nástavce a cívku vně. Sundej to úplně a mrkni dovnitř, jestli tam nečouhá šroubeček, když ne, kápni tam třeba chemoprému.
Jinak ten šelest mě zajímá. Tady v okolí už se dvěma lidem stalo, že si objednali z USA právě tyhle dražší modely Weber a měly stejný problém. A byla to prakticky neopravitelná výrobní závada. Byla použita cívka s velkým průměrem a drhla o magnet. Přes veškeré úsilí to nešlo vystředit. Dej vědět, jak jsi dopadl. Nepřeji Ti to.
Jinak ten šelest mě zajímá. Tady v okolí už se dvěma lidem stalo, že si objednali z USA právě tyhle dražší modely Weber a měly stejný problém. A byla to prakticky neopravitelná výrobní závada. Byla použita cívka s velkým průměrem a drhla o magnet. Přes veškeré úsilí to nešlo vystředit. Dej vědět, jak jsi dopadl. Nepřeji Ti to.
Tak s reprakem teda s tim klobouckem jsem nic neudelal a hraje to v pohode. Ja tuhle bednu koupil v USA a nechal si ji privest lodi. Cestou se uvolnily srouby a tak vznikala resonance. Aspon si to myslim, protoze byly povoleny u obou repraku. Ted to hraje bezchybne. Aspon zatim. A jeste k tomu s tim uvolnenym krytem.
Mate nekdo jeste nejaky tip, jen pro zaujimavost, na cisty a trochu crunch vintage zvuk ala british?
S tema weberama jsem spokojenej, ale obcasna zmena nezaskodi. 
Mate nekdo jeste nejaky tip, jen pro zaujimavost, na cisty a trochu crunch vintage zvuk ala british?
mmjuz: Tuším, že jsem při svém pátrání po ideálním repru četl, že je tam ten zvon kvůli ochraně AlNiCo magnetu před vnějším elmag. zářením a částečně ho tak chrání před demagnetizací. To tady neplatí?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No, takhle. Občas bývaly a bývají železné, které naopak stíní magnetické pole, aby nerušilo v okolí. Např. studiové bedýnky v blízkosti monitoru PC, repra v TV. A pak bývali a bývají hliníkové, které jsou spíš pro zlost, to když se povolí šroubek, který dekl drží a ten začne drnčet. Stává se to často a tak se ty klobouky občas zahazují. Jinak Jensen je osazoval jak na AlNiCo, tak keramické magnety. Určitě to mělo smysl u těch původních AlNiCo verzí, kdy cívka běhala vně trnu, který byl zároveň magnetem, jak jsem se výše zmínil. Tam hrozilo mechanické poškození vinutí. Občas měla "podkova" pólového nástavce po stranách záslepky, u jednoho starého Peavey jsem viděl i plastový průhledný kryt, některé Eminence to řešili úplně prasácky gumovou ochranou, která časem zpuchřela. Úplně něco jiného bylo např. u JBL D120F, D130F osazovaných do Fenderů, tam ten klobouk byl z měkké oceli přišroubován skrz koš a sloužil jako pólový nástavec.
Ale že by tenký Al plíšek měl nějaký vliv na pomalejší demagnetizaci dost pochybuji. To by to tam dávali všichni výrobci, ne jen malá část.
Ale že by tenký Al plíšek měl nějaký vliv na pomalejší demagnetizaci dost pochybuji. To by to tam dávali všichni výrobci, ne jen malá část.
Tak tam jde podle mě hlavně o ten vzhled, každý si dnes totiž alnico repro alá Celestion Blue představuje v takovémhle "designu" a ten kryt by tak myslím každému po vizuální stránce dost chyběl. Sundat se ale samozřejmě může a na škodu to prý není, dost lidí jej sundává když se to repro nevejde na délku do komba (když v cestě překáží nějaká lampa.
Zajímalo by mě ale třeba Scumnico - to má prý krom velkého (50 nebo snad 75 oz???) alnico magnetu nějaký neodimový magnetek pro lepší výšky - jestli tenhle magnetek není schovaný třeba právě v té kopulce... (?).
Po Weberech jsem vždycky koukal, ale při srovnání s Celestion Blue prý nejsou až tak přesvědčivé, dokonce i nějaké americký magazín je ohodnotil hůže než ty Celestiony - nemají prý takové to "cosi", navíc je prý někdy problém v tom, že u nich není slyšet "e" struna, je málo výrazná v mixu... No kdoví jak to je, osobně jsem tu čest s těmito Webery neměl a nejspíš asi ani v budoucnu nebudu, kdoví, jak to u Weberů bude, jak dlouho budou přežívat s tím, co jejich guru vytvořil. R.I.P. Ted
Zajímalo by mě ale třeba Scumnico - to má prý krom velkého (50 nebo snad 75 oz???) alnico magnetu nějaký neodimový magnetek pro lepší výšky - jestli tenhle magnetek není schovaný třeba právě v té kopulce... (?).
Po Weberech jsem vždycky koukal, ale při srovnání s Celestion Blue prý nejsou až tak přesvědčivé, dokonce i nějaké americký magazín je ohodnotil hůže než ty Celestiony - nemají prý takové to "cosi", navíc je prý někdy problém v tom, že u nich není slyšet "e" struna, je málo výrazná v mixu... No kdoví jak to je, osobně jsem tu čest s těmito Webery neměl a nejspíš asi ani v budoucnu nebudu, kdoví, jak to u Weberů bude, jak dlouho budou přežívat s tím, co jejich guru vytvořil. R.I.P. Ted
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Před pár dny jsme s kamarádem tuhle otázku rozebírali a něco jsme zkoušeli. Nicméně výsledkem je, že levný 10´´ repro Weber ze signature serie ( cena kolem 1000,- Kč ) nám přišel příjemnější, než 12´´ C. Blue. Rozhodně zněl více vintage, kulatěji. Celestion je prostě pořád Celestion. Ty membrány jsou zřejmě ze stejné buničiny jako u verzí s feritovými magnety a zvuk je takový tvrdší, uřvanější a ostřejší. Teď tu nějaká Weber repra i Cel. Blue budu osazovat do komb ve stylu Fender Deluxe, tak to tu bude nějakou dobu ležet. Když si budeš chtít udělat výlet z Olomouce cca 50km k Boskovicím, můžeme to otestovat spolu.
A víš že v dubnu bych měl mít konečně trochu času?
Kdyžtak se ozvu