Ja bych to nevidel tak cerne, pokud se to trafo da rozebrat, tak ho rozeber, odmotej sekundar (repro vinuti), neni ho tam tolik a je to motane hrubym dratem, tak aby si se dostal k primaru, odmotas z neho jeden zavit, kterym ten drat nadstavis. Pokud jsi to vsem urval na strane bliz k jadru trafa, tak to je v pr...li a to uz bys pak musel premotat cele.Pikus píše:
sem vůl![]()
až teď mě to napadlo... vede z toho takovej pofidérní vodič, takže jsem ho trošku očistil šmirglem a pocínoval, ale vývod upadnul, což je v háji... asi ho budu muset nechat převinout, protože ani kousek nekouká...![]()
Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
To už jsem udělal... bohužel to bylo tak, jak říkáš... nebyla možnost to nastavit... buď si to navinu sám na navíječce nebo si holt objednám nový, popř. počkám až se objeví něco na aukru.dako píše:Ja bych to nevidel tak cerne, pokud se to trafo da rozebrat, tak ho rozeber, odmotej sekundar (repro vinuti), neni ho tam tolik a je to motane hrubym dratem, tak aby si se dostal k primaru, odmotas z neho jeden zavit, kterym ten drat nadstavis. Pokud jsi to vsem urval na strane bliz k jadru trafa, tak to je v pr...li a to uz bys pak musel premotat cele.Pikus píše:
sem vůl![]()
až teď mě to napadlo... vede z toho takovej pofidérní vodič, takže jsem ho trošku očistil šmirglem a pocínoval, ale vývod upadnul, což je v háji... asi ho budu muset nechat převinout, protože ani kousek nekouká...![]()
Pokud to mas na 2xEL34 tak v GESu na to koupis trafo od 800 - 1100,- podle vykonu. Pokud nejsi vylozene lampovy fajnsmekr tak to uplne staci, zvlast pokud to mas na kytaru. Ale to trafo nevyhazuj, trafoplechy jsou dnes uz nedostatkove zbozi.Pikus píše:
To už jsem udělal... bohužel to bylo tak, jak říkáš... nebyla možnost to nastavit... buď si to navinu sám na navíječce nebo si holt objednám nový, popř. počkám až se objeví něco na aukru.
Trafoplechy jsem si nechal... mám tu nějaký pdf, kde je popsán návrh výstupáku, tak si ho asi zkusím i navinout. Ale měl bych pár otázek.dako píše:Pokud to mas na 2xEL34 tak v GESu na to koupis trafo od 800 - 1100,- podle vykonu. Pokud nejsi vylozene lampovy fajnsmekr tak to uplne staci, zvlast pokud to mas na kytaru. Ale to trafo nevyhazuj, trafoplechy jsou dnes uz nedostatkove zbozi.Pikus píše:
To už jsem udělal... bohužel to bylo tak, jak říkáš... nebyla možnost to nastavit... buď si to navinu sám na navíječce nebo si holt objednám nový, popř. počkám až se objeví něco na aukru.
1) Vinutí mám zalejt do nějakýho vosku?
2) Už si to nepamatuju , ale ty trafoplechy mají být od sebe izolované, nebo se nic nestane, když budou spojený?
Jinak to je výstupák pro EL84. Pak tu mám ještě jeden (ale nevím na co), tak na něm zkusím změřit ty poměry.
Vinuti se nicim nezaliva, u vystupnich traf se vetsinou kombinuji vrstvy s prolinanim primarniho a sekundarniho vinuti, kvuli parazitnim kapacitam, kombinuje se to i se stinenim vrstev apod. Neni to zas tak uplne trivialni. Tusim ze v nekterym Amaru byl kompletni podrobny predpis na vyrobu vystupniho trafa, musel bych to pohledat, ale jinak na webu toho najdes spoustu.Pikus píše: 1) Vinutí mám zalejt do nějakýho vosku?
2) Už si to nepamatuju , ale ty trafoplechy mají být od sebe izolované, nebo se nic nestane, když budou spojený?
Jinak to je výstupák pro EL84. Pak tu mám ještě jeden (ale nevím na co), tak na něm zkusím změřit ty poměry.
Ale pokud uz mas to vystupni trafo s prerusenym vinutim, neni nic lepsiho jak ho rozebrat a odvinout z neho drat, pocitat zavity a zjistovat strukturu jednotlivych vinuti, vse si peclive zapisovat a pak to zase cele previnout znovu tak jak to bylo predtim. Tim nic nezkazis.
no, závity jsem spočítal jenom u sekundáru... jinak ten primár byl prokládanej jen izolačním papírem... ale asi máš pravdu, zatím (pro začátek) bude lepší to trafo koupit...dako píše:Vinuti se nicim nezaliva, u vystupnich traf se vetsinou kombinuji vrstvy s prolinanim primarniho a sekundarniho vinuti, kvuli parazitnim kapacitam, kombinuje se to i se stinenim vrstev apod. Neni to zas tak uplne trivialni. Tusim ze v nekterym Amaru byl kompletni podrobny predpis na vyrobu vystupniho trafa, musel bych to pohledat, ale jinak na webu toho najdes spoustu.Pikus píše: 1) Vinutí mám zalejt do nějakýho vosku?
Ale pokud uz mas to vystupni trafo s prerusenym vinutim, neni nic lepsiho jak ho rozebrat a odvinout z neho drat, pocitat zavity a zjistovat strukturu jednotlivych vinuti, vse si peclive zapisovat a pak to zase cele previnout znovu tak jak to bylo predtim. Tim nic nezkazis.
Naposledy upravil(a) Pikus dne 9.03.2011 17:47, celkem upraveno 1 x.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
]
To bude nejrozumnější, zvláště když jsi během celého experimentování nepochopil, kde je primár a kde sekundár. 0,6R nemohl být primár, ale evidentně to byl sekundár. Možná je dobře, že to trafo je v řiti a nepoužiješ ho. Třeba Tě to zachránilo před úrazem el. proudem. Kup si přes SOS electronic něco z nabídky Hammond. Určitě to je lepší, než ten polský drek od Indelu prodávaný v GESu.
Pikus píše:no, závity jsem spočítal jenom u primáru... jinak ten sekundár byl prokládanej jen izolačním papírem... ale asi máš pravdu, zatím (pro začátek) bude lepší to trafo koupit...
To bude nejrozumnější, zvláště když jsi během celého experimentování nepochopil, kde je primár a kde sekundár. 0,6R nemohl být primár, ale evidentně to byl sekundár. Možná je dobře, že to trafo je v řiti a nepoužiješ ho. Třeba Tě to zachránilo před úrazem el. proudem. Kup si přes SOS electronic něco z nabídky Hammond. Určitě to je lepší, než ten polský drek od Indelu prodávaný v GESu.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Vinutí u VT se samozřejmě ošetřuje vakouvou impregnací. Ale u těchto nejslabších trafíček se to dá v nouzi provozovat i bez impregnace, páč na nich při provozu nebývá tak vysoké napětí.dako píše:Vinuti se nicim nezaliva, u vystupnich traf se vetsinou kombinuji vrstvy s prolinanim primarniho a sekundarniho vinuti, kvuli parazitnim kapacitam, kombinuje se to i se stinenim vrstev apod. Neni to zas tak uplne trivialni. Tusim ze v nekterym Amaru byl kompletni podrobny predpis na vyrobu vystupniho trafa, musel bych to pohledat, ale jinak na webu toho najdes spoustu.Pikus píše: 1) Vinutí mám zalejt do nějakýho vosku?
Tyhle rady jsou opravdu k vzteku. A co takhle nastavení vzduchové mezírky?
doplním mmjuze: Trafoplechy by měly být už z výroby izolované tenkou vrstvou oxidu nebo laku, takže pokud se to neoškrábe na kov, tak už izolované jsou. Skládají se éčky a íčky k sobě, takže na jedné straně vznikne jedno velké tlusté éčko, na které se přiloží velké tlusté íčko. Kvůli zamezení stejnosměrného magnetického přesycení, je nutno éčko a íčko od sebe oddělit tenkým papírem definované tloušťky, na výpočet existuje vzoreček. toto platí pouze pro jednočinný konec v A třídě, kde primárem trafa teče stenosměrný proud. Pro dvojčinné konce není nutno dělat vzduchovou mezeru, protože proudy v primáru jsou navzájem opačné a stejnosměrné magnetické pole prakticky nevzniká, tedy nemůže dojít ke stejnosměrnému magnetickému přesycení jádra. Takže u výstupáku pro dvojčinný konec je možné éčka a íčka skládat střídavě, tak jako u síťáku.
If ain't broken, don't fix it!
Ok, tak díky moc za vysvětlení... jinak, kde je primár a sekundár jsem pochopil...
Jen mě štve, že teď musím počkat na nějakou brigádu, až budou peníze... ale, tak udělám to alepoň tak, abych nešetřil na komponentech a aby to bylo udělaný tak, abych postavil kvalitní aparát.
EDIT: Už vím, jak jsi to myslel... nějak jsem se nahoře upsal
Jen mě štve, že teď musím počkat na nějakou brigádu, až budou peníze... ale, tak udělám to alepoň tak, abych nešetřil na komponentech a aby to bylo udělaný tak, abych postavil kvalitní aparát.
EDIT: Už vím, jak jsi to myslel... nějak jsem se nahoře upsal
Koupil jsem na aukru lampovou hlavu s boxem, no a max hlasitost co z toho vytáhnu je tak max nadoma
v konci jsou 2x el34 a preamp má ecc83 + podle vzhledu elektronky asi EF86 je to starej krám, ale ta hlasitost mě fakt zarazila...muže to být starýma elkama?
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
no jestli je to nějakej starej domabastl tak by to bylo klidně i možný jestli kolísá i hlasitost tak je to jasný. Nebo preamp nezesiluje jak by měl a nevybudí konc jak by měl.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

stálo 1500 kč.kdybych vedel že max hlasitost jakou to vyda je tak do panelaku vy*ral bych se na to, ale rozhodl jsem se že to vykuchám a postavím znova...
Požadavky:
Dvojčiný koncák s el34, ale chci aby to mělo co nejméně watů nejlépe mezi 20-35W nejraděi bych použil ty trafa co jsou uvnitř....zatím nevím co je to přesně zač, ale jsou to pěkně velké krávy
snad to bude ok. No a prozačátek bych se vůbec nebál jednokanálu. volume bass mid treb a gain.
je potřeba dělat sledovač? nejradši bych měl v preampu jednu ecc83 protože nejsem díky teto "skvělé" investici zrovna při penězích.
Požadavky:
Dvojčiný koncák s el34, ale chci aby to mělo co nejméně watů nejlépe mezi 20-35W nejraděi bych použil ty trafa co jsou uvnitř....zatím nevím co je to přesně zač, ale jsou to pěkně velké krávy
je potřeba dělat sledovač? nejradši bych měl v preampu jednu ecc83 protože nejsem díky teto "skvělé" investici zrovna při penězích.
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
rudie: a hraje ti aparát? nehraje ti jen trafo? 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
potenciometry nejsou popsanéStanley06 píše:rudie: a hraje ti aparát? nehraje ti jen trafo?
-
woro90-1
Není EF86 to, co mají v preampech některé Voxy AC30?
možné to je, jako neříkam že je to něco špatného, nemám s tou lampou žadnou zkušenost, a navíc se určitě blbě schání...ten zesilovač bude stejně asi potřebovat upravy... nebudu teď vubec zkoušet to nějak vylepšit nebo zprovoznit, tak jak to je mi to moc nevyhovuje, koupil jsem to jako levný krám s tím že i kdyby to hrálo bych to stejně o prázdninách předělal, tak aspon se s tim nemusím zdržovat, a mužu se do toho pustit už teď.woro90-1 píše:Není EF86 to, co mají v preampech některé Voxy AC30?
ta EF86 se dá koupt i v gesu tak by si jí moh použít.

to jo, ale i tak, nevím jsetli má cenu kupovat nové lampy, abych zjistil, že je to blbě nekde jinde...navíc je v tom plošnáku jeste jedna novalová patice prázdnácore88 píše:ta EF86 se dá koupt i v gesu tak by si jí moh použít.
no já to nemyslel abys opravoval to starý ale že když by si stavěl něco jinýho tak že by si jí tam moh dát že by si pak nemusel kupovat dvoutou triodu......