Behringer DR400
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Behringer DR400
Máte někdo zkušenosti s tady tou delay/reverb krabičkou? Chci ji použít do smyčky na sóla, takže mě netrápí, jestli žere signál nebo že je to plastová krabice. A to nejzásadnější : jde používat delay i reverb současně ?
Re: Behringer DR400
Teda Bubucci překvapuješ... Vždyť v tom kratičkým návodu jsou ty módy v tabulce a ono i z větší fotky je patrný, že prostřední část je vyhrazená pro kombinaci delay+ xxx reverb. Módy 4-7 se tak liší typem reverbu. Viz http://www.behringer.com/EN/downloads/p ... 4_M_EN.pdf
Co se kvality týče, tak mám dlouhou zkušenost s řadou Uliho krabiček, ale zrovna DR400 jsem tady neměl... Ale měl jsem tady dost dlouho třeba RV600 (=Verbzilla klon) jako samostatný reverb, tohle IMHO lepší nebude, je to taky RSM, akorát ořezaný na funkcích. Pro nenáročné použití u comba ve smyčce ok, jako náhrada pružiny ok, ale v porovnání s jakýmkoliv z mých rackových reverbů pochopitelně velký rozdíl. Zkoušel jsem to i v sendech na mixu, abych slyšel detaily...
Co se týče kombinace hall+delay, tak znám jiný krabičky od Uliho, ale i samotný jeho echa... Osobně preferuju možnost frekvenční korekce nebo "degradace" echovanýho signálu, aby se dal nastavit tak, že nebourá ten originál. Tohle umí dobře EM-600, tady ti chyběj ovládací prvky a režimy - čili je to "jen" velmi čistý dig. delay.
Moje resumé: vzhledem k tvé výbavě bych to bral jako nouzovku zejména kvůli možnostem, z ech Uliho řady mám docela rád tu EM600 na echo, protože ty čistý digitaly jsou moc čistý a nedá se to barevně stáhnout, u reverbu z týhle řady nemám favorita, jako obyčejný nevyhraněný reverb ve smyčce ok, ale samozřejmě nějací G-majoři2 nebo i uliho V-verb tohle tvrdě válcujou (zejména ten V-verb). Nicméně od řady testerů dostává třeba RV-600 10 bodů z deseti, možná jsem zbytečně náročnej
Použitelný to je.
Co se kvality týče, tak mám dlouhou zkušenost s řadou Uliho krabiček, ale zrovna DR400 jsem tady neměl... Ale měl jsem tady dost dlouho třeba RV600 (=Verbzilla klon) jako samostatný reverb, tohle IMHO lepší nebude, je to taky RSM, akorát ořezaný na funkcích. Pro nenáročné použití u comba ve smyčce ok, jako náhrada pružiny ok, ale v porovnání s jakýmkoliv z mých rackových reverbů pochopitelně velký rozdíl. Zkoušel jsem to i v sendech na mixu, abych slyšel detaily...
Co se týče kombinace hall+delay, tak znám jiný krabičky od Uliho, ale i samotný jeho echa... Osobně preferuju možnost frekvenční korekce nebo "degradace" echovanýho signálu, aby se dal nastavit tak, že nebourá ten originál. Tohle umí dobře EM-600, tady ti chyběj ovládací prvky a režimy - čili je to "jen" velmi čistý dig. delay.
Moje resumé: vzhledem k tvé výbavě bych to bral jako nouzovku zejména kvůli možnostem, z ech Uliho řady mám docela rád tu EM600 na echo, protože ty čistý digitaly jsou moc čistý a nedá se to barevně stáhnout, u reverbu z týhle řady nemám favorita, jako obyčejný nevyhraněný reverb ve smyčce ok, ale samozřejmě nějací G-majoři2 nebo i uliho V-verb tohle tvrdě válcujou (zejména ten V-verb). Nicméně od řady testerů dostává třeba RV-600 10 bodů z deseti, možná jsem zbytečně náročnej
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
mae culpa, mohl jsem to víc prozkoumat, ale v horečkách to člověku moc nemyslí
Tvůj názor má pro mě váhu, protože dovedeš hodnotit různé produkty bez předsudků vůči ceně či značce.
Jeden z důvodů pro pořízení, že u mě moc věcí dlouho nevyrží a už mě to stálo hodně peněz, takže pokud se ho naučím používat a bude mi sedět, pořídím potom nějaký osvědčený kousek od nějaké renomované značky
Jeden z důvodů pro pořízení, že u mě moc věcí dlouho nevyrží a už mě to stálo hodně peněz, takže pokud se ho naučím používat a bude mi sedět, pořídím potom nějaký osvědčený kousek od nějaké renomované značky
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec jsem na bazaru našel DD400 a vzal ho. Maximální jednoduchost, knoby nejsou vychozené, spokojenost. Dal jsem ho do smyčky a používám ho do sól.
jo jo dd400 neni spatny, jen me prijde, ze zni docela studene ... ja za par supu koupil jetej digitech digidelay, kterej me prijde zvukove (i teda konstrukcne) lepsi ...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak DigiDelay určitě je lepší, akorát stojí jednou tolik i ojetý. Já na něj nešlapu, mám ho položený na zesáku, abych nemusel tahat 2x5m kabelu z pedalboardu. A ještě je šílená ta modrá dioda, to aby se člověk bál o sítnici 
jo jo s tou diodou mas pravdu
. Ja ti nevim, proc tam dali nejakou ultra-bright... Jinak ja ten behringer koupil myslim za $30 a digidelay jsem na ebay splasil za $40 ...
- FPC
- last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
- Kontaktovat uživatele:
já mám na behringerech ty diody přelepený, nedá se na to vůbec dívat...jinak ta dd4OO už mě hrozně štve 
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
no to bude první ”upgrade” 
Počkej s tím až na podzim... na letních open-air se ti to bude hodit jasnější...bubucci píše:no to bude první ”upgrade”
Souhlas. Třeba u Ibaneze TS-9 ta LEDka není vidět ani za normálního světla, natož když zasvítí slunce.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mám ho ve smyčce pořád zapnutý, takže mě to tak netrápí