Zvedák basového bubnu 18"/16"

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Joe86

Zvedák basového bubnu 18"/16"

Příspěvek od Joe86 »

Ahoj, plánuju předělat svůj 16" kotel na kopák a potřeboval bych radu. Při zvedání kotle u šlapky řeším dilema, jestli zvolit mechanismus, který zvedá kotel za ráfek ( něco takovéhoto : http://www.gretsch.cz/images/soupravy/C ... l-lift.jpg ) nebo zda zvolit zvednutí/podepření bubnu v úchytu na rameno ( něco jako zde: http://www.drumcenter.cz/eshop/drzak-pe ... 58358.html ). Jde mi o to, která z těchto variant bude mít menší vliv na rezonanci nebo celkový zvuk bubnu.

Jen pro upřesnění, jedná se o starý kotel Amati (verze zelená perleť), úchyt na rameno sice nemá, ale s tím bych si poradil. Původně jsem měl v plánu využít díry po dusítkách, jenže ty nejsou symetrické s úchyty nohou, takže bych potřeboval vědět, jestli má cenu dál uvažovat tímto směrem nebo jestli je úchyt za ráfek bubnu natolik "rezonanci neomezující", že se nemá cenu tímto vůbec v případě Amati zabývat a mám to tudíš zvednout za ráfek.

Díky za vaše rady a názory.
Monty22

Re: Zvedák basového bubnu 18"/16"

Příspěvek od Monty22 »

Řešil jsem podobný problém jak vyřešit kopák když je málo místa, potom jsem viděl někde v shopu že dělají kotle se šlapkou. Kotel stojí v běžné poloze(na nožkách) a šlapka je otočená a bije do bubnu ze spoda. otočil jsem šlapku tak aby při sešlápnutí šla směrem nahoru, na hožky jsem si udělal pásovinu a přiděla jsem ji aby mi kotel neskákal. Super věc a navíc máš o přechod víc! Pozor na obou stranách musí být blána hrací ne resonanční!
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Monty: Měl bys fotku? To bych rád viděl.
Monty22

Příspěvek od Monty22 »

Bohužel v PC ji nemám ale vyfotím! Podívám se po netu na originál!
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Monty, prosím, využij tlačítko vpravo nahoře v poli svého příspěvku a ZRUŠ své nadbytečné příspěvky....jednou to napsat stačí, víckrát to sem (by´t asi omylem) dávat je jako spam!! zrušit to může admin a nebo ty, jako autor. Díky za pochopení nepsaných pravidel diskuzí :wink:
A co se týče tématu....taky ráda uvidím to foto, i když nějakou představu asi mám. Už jsem to někde viděla, tedy není to zase tak originální! :!: :roll:

JOE86: nebála bych se ani jednoho z těch držáků. Dokonce bych se přikláněla k tomu prvnímu řešení od Gibraltar. je to pro tebe méně pracné, a zvukově to nepoškodí ani o moc lepší buben, než ne zrovna kvalitní překližky Amátkového kousku. Navíc je to i mechanicky odolnější a pro tvé penize přívětivější!! :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Na fotce je to přidělané k dřevěnému ráfku ale. Půjde to přidělat i k normálnímu - kovovému?
Monty22

Příspěvek od Monty22 »

Moni: Nevídím tam nic na smazání. Požádám admina. Promiňte mám špatné připojení! Nemyslel jsem to tak že je to můj výmysl ale že jsem to okopíroval tak jak jsem to někde viděl! Ale bohužel si nemůžu vzpomenout kde! Pokud to někdo najdete budu rád! Domů se totiž dostanu až za 14 dní!

Nevím jak by to šlo upevnit na obruč kovovou! Ale myslím že to moc nepůjde!!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Monty22 píše:Moni: Nevídím tam nic na smazání.
Vedle tlačítka s nápisem "Upravit" je další tlačítko s křížkem... Každý uživatel po sobě může příspěvky smazat, nemusí kvůli tomu zasahovat admin.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Monty22 píše:Nevím jak by to šlo upevnit na obruč kovovou! Ale myslím že to moc nepůjde!!
Takže k tomu nějak doděláš dřevěnou obruč jak je klasicky na kopáku?

JInak tady nějaký homemade výmysl. Třeba z toho něco vyčteš. Je to v angličtině.

Kód: Vybrat vše

http://www.keithcronin.com/drumkits/microkit.html
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

ošťa píše:
Monty22 píše:....tady nějaký homemade výmysl. Třeba z toho něco vyčteš. Je to v angličtině.

Kód: Vybrat vše

http://www.keithcronin.com/drumkits/microkit.html
To je docela fajnový nápad! A tu věc s připevněním pedálu ke "kopáku" s tomovým kovovým ohýbaným ráfkem, má vykoumanou dost dobře!!! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Díky za link...je velmi inspirativní... :D
K tomu upevnění pedálu: Jak už jsem psal, chtěl jsem využít díry po dusítkách, ale ty nejsou symetrické s úchyty nohou, takže se mi na to nehodí. Jinak jsem si taky řekl, že to zkusím nějak vymyslet bez toho, aniž bych do bubnu vrtal nebo na něj přidával víc "železa" ( jako je to na tom odkazu s tomholdrem a úchytem na činel). Dva úchyty na nožky kotle chci využít na nohy kopákové a třetí úchyt na činel, podobně jak na odkazu ( podobný "udělátor" býval i na Amati kopácích, ale taky ho nejspíš odněkud odkoukali...)..takže abych to udělal tak, jak je to na tom odkazu, na to už nemám volný úchyt...i kdybych se vzdal úchytu na činel, tak ho díky nesymetrickému rozložení nohou nebudu schopný kvalitně využít...

Už jednou jsem kotel na kopák předělával, tehdy to byla taky Amatka, ale novější model a 18". Nelámal jsem si hlavu s kovovým ráfkem a z plechu jsem udělal zvedák, který jsem jednoduše přišrouboval pod dva ladící šrouby. Bylo to na míru a nebylo to asi úplně nejideálnější, ale fungovalo to. Teď jsem si ale řekl, že to zkusím udělat univerzálněji. Taky pod ty staré ráfky je někdy kumšt nacpat blánu, tak jsem si řekl, že zkusím udělat i obruče. Možná jsem si vzal trochu velké sousto ale myslím, že to nějak dopadne.
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

ošťa píše:Monty: Měl bys fotku? To bych rád viděl.
a není to tohle...?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Joe86 píše:
a není to tohle...?
:shock: :shock: nerozumím.... :oops:
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Monikad píše:
Joe86 píše:
a není to tohle...?
:shock: :shock: nerozumím.... :oops:

omlouvám se, zapomněl jsem přiložit odkaz http://www.keithcronin.com/drumkits/cocktail.html z již výše uvedených stránek ohledně toho kopáku/kotle
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JÓ! To je to co jsem už viděla. Díky že si to našel a dal sem. Já ten link zaboha nemohla znovu najít u ebe v kompu:))

Docela mě zajímá, jak zní ten "kotel" který je ze spodu kopákem a svrchu snarem?! :roll:
taky mě zajímá, jestli to celé nemá tendenci "skákat" po podlaze, když tomu dá beater pedálu pořádnou šlehu :shock: :D
Monty22

Příspěvek od Monty22 »

Jo to je ono taky jsem to nemohl najít!

Moni: skáe to jak koza když šlápneš víc, proto jsem na ty nohy přidělal pásovinu a mám ji pod šlapkou aby to neskákalo!
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“