halfstack Crate FW

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: halfstack Crate FW

Příspěvek od Stanley06 »

OT: osobně si myslim, že v dnešní době se dá za 1200Kč koupit na bazaru slušný lampový aparát, počet Wattů je subjektivní věc a záleží na mnoha okolnostech, jestli to stačí... vhodnost aparátu na určitý styl tak, žádný aparát v téhle ceně nebude univerzální...
Víc OT: na druhou stranu vím, co tahám ze svýho aparátu doma (kopie jcm800 + 50W 2xEL34) do 4x12 bedny osazené 2x12, kterej mě vyšel asi na 3000Kč...

ještě víc OT: stavim si teď hi gain preamp na základu engla e530, časem k němu přibude asi i 50W 6L6 konec, jsem zvědavej, kde budu s nákladama, ale 10000 to asi určitě nebude

EDIT: helge jak to vypadá ještě pořádně neví, co chce kupovat tady hledá aparát tak za 12000Kč za rok a vedle v threadu hledá kombo do 4500Kč teď :roll:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Stanley06 píše:OT: osobně si myslim, že v dnešní době se dá za 1200Kč koupit na bazaru slušný lampový aparát, počet Wattů je subjektivní věc a záleží na mnoha okolnostech, jestli to stačí... vhodnost aparátu na určitý styl tak, žádný aparát v téhle ceně nebude univerzální...:
Obrázek
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Disasterpiece píše:
60'Rock_N'_Roll píše:
Disasterpiece píše:This is a bullshit.
FW je o dost lepsi nez V18+Kreslitko na metalek.A watty zvuk nedelaji, to Fwcko mam a tech 120W vubec neni extra hlasitych na tri ctvrte hlasitosti me krev z usi netece.
di se vycpat. bullshit je, ze má 12000 a schválíte mu tranzistorovej halfstack... :roll:
a navíc nikdo neríkal, ze chce hrát metal
Hele brnkalisto, celej tvuj prispevek je jedna velka srajda.Watty delaji zvuk?Urcite.120W je moc? ...
Tyvole, di se bodnout, slyšels to už někdy ? :roll:
Já mam doma už dva roky V18 + DS1čku a omg ! Sem s tim naprosto šťastnej, můžu hrát prakticky cokoliv a zní to skvěle, jak v pokojových podmínkách, tak ve zkušebně nebo na stagi... Za pár korun...
Hrál sem s tim vedle halfstacku Mesy Stiletto a přesto sem se naprosto krásně dokázal prosadit a ne že ne...
Nemluvě o tom, že on si za 12 tisíc může klidně pořídit crate 33V, kterej je charakterem zvuku o něco tvrdší..
Jinak taky zastávám názor že 120W je čunácky moc i na tranďák... :lol:

btw, že tohle neni metal ?! :D
http://www.youtube.com/watch?v=Q-z_qNNcVz8
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Jo slysel, na koncertech, jednou ve zkusebne.A ne, nehazej me sem youtube, ten me nezajima, ja rikam svoji vlastni zkusenost, a jestli se ti libi zvuk ala cirkularka tak prosim ale kazdemu to necpi jo.
BTW:Na tom youtubu je V50 to je neco jineho, zkus otevrit oci a potom ten zvuk teda na metal fakt neni, to je takovej rokec.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Disasterpiece píše:Jo slysel, na koncertech, jednou ve zkusebne.A ne, nehazej me sem youtube, ten me nezajima, ja rikam svoji vlastni zkusenost, a jestli se ti libi zvuk ala cirkularka tak prosim ale kazdemu to necpi jo.
BTW:Na tom youtubu je V50 to je neco jineho, zkus otevrit oci a potom ten zvuk teda na metal fakt neni, to je takovej rokec.
jenže to nikdo netvrdí, že je to na metal samo o sobě... Když před to dáš slušnou krabku, tak z toho dostaneš skoro cokoliv, děláš ze mě pěknýho ko**ta teda :lol:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Nechci se hadat, rikam jen svoji zkusenost s timhle, zazil jsem to moc krat a nikdy to nedopadlo dobre, aspon ne pro moje usi.
helge

Příspěvek od helge »

Já bych to asi viděl na FW120 (možná 65) lampu nechcu, lampu si možná pořídím, až budu vydělávat a měl bych peníze na výměny. Jinak to chci od rocku po metal a krabičku mám Digitech RP70, takže bych stejně asi hrál na čistej, doma na moje shitkombo hraju na čistej s krabičkou.
/,,/
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

helge píše:Já bych to asi viděl na FW120 (možná 65) lampu nechcu, lampu si možná pořídím, až budu vydělávat a měl bych peníze na výměny. Jinak to chci od rocku po metal a krabičku mám Digitech RP70, takže bych stejně asi hrál na čistej, doma na moje shitkombo hraju na čistej s krabičkou.
ano tak to jdi radši do tranzistoru, ta krabička jak ty řikáš by asi před lampou ten zvuk jen ku**ila :roll:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nbs: ale ty tu hazis YT na V50, to ma jine koncove lampy...mel jsem V18 a higain proste neleze!!! na zkusebnove podminky...proste ne vzdy je lampa epic win..
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

McKozias píše:nbs: ale ty tu hazis YT na V50, to ma jine koncove lampy...mel jsem V18 a higain proste neleze!!! na zkusebnove podminky...proste ne vzdy je lampa epic win..
tyvole, já to sem dal kvůli tomu že s tim házej po podlaze, jasně že to zní jinak, šak sem to i vejš psal :lol:
A celou dobu tvrdim že je nutný to přikrmit krabicí, dyť to mam doma... vnímejte mojí zprávu ! :x
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Než se tu poperete, tak jdu zpět k věci - za 12 000 bych si na bazaru vyčíhnul například nějakého Hughes Kettnera (optimálně Statesman) nebo koukal po Laney typu LC, VC, GH, VH (podle zvukových představ). Těch možností je samozřejmě víc...

Mimochodem, pořád na hudebnibazar.cz visí za 8000 IMG StageLine - podle mě dost solidní kauf.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nbs píše:
McKozias píše:nbs: ale ty tu hazis YT na V50, to ma jine koncove lampy...mel jsem V18 a higain proste neleze!!! na zkusebnove podminky...proste ne vzdy je lampa epic win..
tyvole, já to sem dal kvůli tomu že s tim házej po podlaze, jasně že to zní jinak, šak sem to i vejš psal :lol:
A celou dobu tvrdim že je nutný to přikrmit krabicí, dyť to mam doma... vnímejte mojí zprávu ! :x
ja to mel taky s krabici..V18..a navic hodne drahou krabici...na rock atd se to urcite da, ale nejaky death na to zni opravdu otresne..kdybych to nemel tka nepisu..nevim co za zvuk na tom pouzivas ty :)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Stejně koupí Crate FW15 a bude rád...
Nebo mám taky začít thread "Kombo do 15 tisíc - lampa" a někde tam dole napíšu "až budou peníze?"
Tohle je prostě o ničem.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

helge píše:lampu nechcu, lampu si možná pořídím, až budu vydělávat a měl bych peníze na výměny
Ono to s těma lampama není zase tak drastický :wink:.
Navíc dát přes deset tisíc za trand jsou podle mě vyhozený peníze. Koukej po těch aparátech, co ti sem hodil Nero, a uděláš líp.
A vůbec bych nebral do úvahy, že chceš nebo nechceš hrát metal. Za ty peníze ber lampu a nevymýšlej nějaký bláznivý halfstacky.

Pokud ovšem nechceš zvuk jako tank, to by byla jiná situace.
Potom je osvědčený recept Crate FW nebo Laney LX na zkreslený kanál a dokopnout to Metalzonem.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Metalzone is for fail... :) bzzzzz bzzzzzz
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
helge

Příspěvek od helge »

speed8 píše:Stejně koupí Crate FW15 a bude rád....
ne...
/,,/
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

kam tohle forum mírí...

lidi se hádaj, jestli je lepší tranzistor 12OW nebo lampa 18W.... :roll:

maplesi, maplesi vrat se k nám na jeden príspěvek sem!
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ty šašku, on chce mít za sebou něco většího a chce z toho dostat i prasečinu. Na nějaké jemnější věci nebo něco ve stylu ACDC pohoda, ale ne na zvěrstva, o kterých se ti ani nezdá. Ty jsi asi tak zabedněný ve svých názorech, že nepochopíš argumenty někoho jiného. Není jasně dáno, že lampa musí hrát skvěle a ne každý chce vintýč za každou cenu.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Fade: Co takhle používat citace? Teď nevím, jestli mám hudrovat nebo ne :|
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Na co bych používal citaci, když reaguji na příspěvek nade mnou? ;) Kdybych reagoval na jiný, tak ho samozřejmě cituji :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“