lampový efekt podobný rectifieru
Pravidla fóra
Re: lampový efekt podobný rectifieru
Jako neni problém si to sestavět sám přístup ke všemu mám plošnák si vyrobim chodil jsem asi 6 let do radiotechnickýho kroužku
Možná bych to i skusil letovat umim dost slušně bych řekl.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Směle do toho! Bude to nejlevnější a nejzábavnější řešenímlíko píše:Jako neni problém si to sestavět sám přístup ke všemu mám plošnák si vyrobim chodil jsem asi 6 let do radiotechnickýho kroužkuMožná bych to i skusil letovat umim dost slušně bych řekl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
a náký schéma seženu kde? 
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
zkus google 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no mohl bych ale neznáš mojí lenostNero píše:
Tak včera jsem byl v Praze skusit náký kytary a podívat se co je novího atd. V music-city jsem hrál na ENGLA powerball-2 přez korejskýho schcectera s origo floydem rozepínacíma EMG za 17k (perfektní nástroj pro mě lepší než náký jacksony, ibanezy atd. ale to je ted jedno
) A uplně mě odrovnal zvuk toho aparátu je to 4 kanál takže by to vyřešilo moje starosti s lampovou karabkou, ALE nemám 41k+ ještě nákej box, ALE(zase
) našel jsem toto http://kytary.cz/engl-e-530-tube-preamp/HN099507/ myslíte že to bude mít nákej podobnej charakter jako ten powerball? Protože ty peníze jsou skvělí a kdyby to trochu hrálo jak ta hlava tak bych se asi posral 
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
OT: mlíko: zrovna včera jsem postavil preamp podle toho preampu e530, dneska jsem to byl zkouset a zvuk fakt luxusní, tyhle preampy hrajou pěkně 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
no to věřim ale přecejom se chci přesvědčit
kdyby si slyšel ten powerball no to bylo něco úžasnýho, ale težký je to jako kráva
ten e530 hraje engloidne (ten charakter tam je). Ale bez poradneho konce a bedny to jako powerball hrat nebude.
No tak mám peaveye lampovího z 80-90 let made in USA tak si myslim že ten konec bude poměrně kvalitní.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To už Engl PB stojí jenom 41? Já jsem dával před pár lety 35 za ojetý, pravda v té době moc lidí ani nevědělo co že to Engl jemlíko píše:Tak včera jsem byl v Praze skusit náký kytary a podívat se co je novího atd. V music-city jsem hrál na ENGLA powerball-2 přez korejskýho schcectera s origo floydem rozepínacíma EMG za 17k (perfektní nástroj pro mě lepší než náký jacksony, ibanezy atd. ale to je ted jedno) A uplně mě odrovnal zvuk toho aparátu je to 4 kanál takže by to vyřešilo moje starosti s lampovou karabkou, ALE nemám 41k+ ještě nákej box, ALE(zase
) našel jsem toto http://kytary.cz/engl-e-530-tube-preamp/HN099507/ myslíte že to bude mít nákej podobnej charakter jako ten powerball? Protože ty peníze jsou skvělí a kdyby to trochu hrálo jak ta hlava tak bych se asi posral
Známý má E530 s Marshall koncem + 1960B box a leze z toho takový klasický rockový zvuk, ale zase nic moc průrazný tak nevím, moc mě nenadchnul.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Já se třeba racku bojím
Nevěřím, že kdybych koupil preamp + mulťák + konec, tak by mi to stačilo a zůstal bych jen u toho.
Na ten preamp od Englu bych si ale rád zahrál.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
OT: proto uz ted mam 2 preampy a planuju stavet dalsi 
St.Anley Tube Amps
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty si to postavíš za pár kaček a jediný rozdíl je třeba absence MIDI, ale já, kterému dělá problém napájet snímače jsem v prdeli 
Skervesen 4AP Custom Shop
Ne. Protože PB je něco jiného ("odpověd" Engla na Recto).mlíko píše:E530- myslíte že to bude mít nákej podobnej charakter jako ten powerball?
klasické ENGL zapojení (a zvuk) je E530 - FB - RB - Savage. Vsechny mají ten základní signature engl sound, (liší se jenom fičurama) tj. výborný na rychlé higainové riffy, imho v této disciplíně nejlepší aparat. Samozřejmě buldozer jak Recto to příliš neumí.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Buldozer je fakt to slovo co charakterizuje zvuk rectahyenik píše:Ne. Protože PB je něco jiného ("odpověd" Engla na Recto).mlíko píše:E530- myslíte že to bude mít nákej podobnej charakter jako ten powerball?
klasické ENGL zapojení (a zvuk) je E530 - FB - RB - Savage. Vsechny mají ten základní signature engl sound, (liší se jenom fičurama) tj. výborný na rychlé higainové riffy, imho v této disciplíně nejlepší aparat. Samozřejmě buldozer jak Recto to příliš neumí.
jj, ja casto pouzivam engl = laser cannon, recto = bulldozer.
Pro zakladni orientaci je to dostatecne vymluvne (samozrejme to neni striktni, jsou i presahy, ale tohle jsou nejsilnejsi discipliny techto aparatu)
Pro zakladni orientaci je to dostatecne vymluvne (samozrejme to neni striktni, jsou i presahy, ale tohle jsou nejsilnejsi discipliny techto aparatu)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Tak já si ho nejspíš vyzkoušim za 7-14 dní v thomannu tak se pak rozhodnu co a jak
jinak dík moc za vše