Jackson RR3 tremolo
Pravidla fóra
Jackson RR3 tremolo
Čus lidi, mám úplně novou kytaru, dneska jsem si chtěl přendat struny, byly tam asi 9 a já si koupil 11-54, jenže nevim jak to mám naladit, dělal jsem to podle návodů na youtube, ale vždycky když vše mám a začnu ladit koilíkama, tak se mi to tremolo začne zvihat a tim pádem se struny nalazený předtim rozladí, poradili by jste mi jak na to?
Re: Jackson RR3 tremolo
Utáhnout pružiny. Tohle je normální jev.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Utahuješ pružiny a ladíš do té doby, dokud to nebude vyvážené a tremolo vodorovně s tělem kytary. Na poprvé to je pakárna, ale po nějaké době dostaneš cit.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
tady jde o to, když naladim jednu strunu a jdu na druhou tak se ta prvni po nalazení tý druhý rozladí, tak to prakticky nejde naladit
Jdeš na to blbě.
Povol struny, aby byly volný. Dotáhni trochu pružiny, a pod tremolo strč třeba nůž, nebo lžíci, prostě to co bude vyhovovat, aby bylo tremolo vodorovně. Přehoď struny, normálně nalaď a utáhni zámky na krku. Opatrně, aby ti nevypadl ten nůž začni zlehka povolovat pružiny do chvíle kdy nůž půjde lehce ven. Už máš naladěno a seřízené tremolo, pak jemně dolaď na kobylce, aby kytara ladila tip top a je hotovo.
Jestli jsi přecházel z devítek na jedenáctky, tak možná budou pružiny málo a budeš muset jednu dokoupit, ale docela o tom pochybuju.
Povol struny, aby byly volný. Dotáhni trochu pružiny, a pod tremolo strč třeba nůž, nebo lžíci, prostě to co bude vyhovovat, aby bylo tremolo vodorovně. Přehoď struny, normálně nalaď a utáhni zámky na krku. Opatrně, aby ti nevypadl ten nůž začni zlehka povolovat pružiny do chvíle kdy nůž půjde lehce ven. Už máš naladěno a seřízené tremolo, pak jemně dolaď na kobylce, aby kytara ladila tip top a je hotovo.
Jestli jsi přecházel z devítek na jedenáctky, tak možná budou pružiny málo a budeš muset jednu dokoupit, ale docela o tom pochybuju.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Nalaď tenké E, potom G, potom A, H, D, E a tak pořád dokola než to bude.
Fade: promiň, ale to co píšeš je pěkná blbárna 
To taky nejde, prostě jsem uvolnil struny, dotáhl pružiny, strčil jsem tam nůž, pak jsem to naladil a nůžu tím jak se tpo tremolo zvedlo vypadl sám...tak já nevim jestli to dělám špatně, nebo mám něco vadný
Tak to chce více nebo tvrdší pružiny. nebo je dotáhni nadoraz.
to taky a napadlo mě že bych je dal šikmě a tim by měly větší napětí, nepokazim tim nic?
Nic neděláš špatně,prostě musíš vyrovnat tah strun.Narvals tam dráty jak do betonu,tak se nediv.Kytara byla nastavená na devítky.Jak píší kolegové,někdy se musí přidat pružina a pak se ladí tak dlouho,až je to vyrovnané a naladěné.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
nejde to prostě naladit, když jsem to dotáhl, tak to nešlo naladit, naladil jsem jednu a druhá se rozladila a když už jsem to nějak ,,naladil", tak mi to rozladily ty zámky....
Máš utažené pružiny nadoraz a přesto se ti při ladění zvedá tremolo?
no, teď jsem jí podladil a když to zase ladim nahoru tak mi to bere dolů, mám je nadoraz, naladim jednu strunu a ostaní to rozladí
Naladíš nahoru jakože na standartní ladění a tremolo ti jde dolů?
když ladim na standart tak mi tremolo jde nahoru a když je mám nízko tak mi tremolo jde dolu, naladim jednu strunu a pak druhou a tam horní se podladí, tak to furt ladim výš a výš a tremolo mi stoupá
Takže si musíš koupit nějakou tu pružinu navíc.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Kolikrát jsi seřizoval tremolo v životě a kolik typů tremol, že tohle tak jednoznačně říkáš? Já měl tremolo zatím na každé kytaře, kterou jsem měl a každou jsem si seřizoval sám. Seřizuju kytary i známým a klukům, kteří za mnou chodí pro rady a tohle se mi osvědčilo nejvíce. Náš basák takhle ladí dokonce i basu, čehož jsem si za ty roky všiml teprve minulý čtvrtekFlajtr píše:Fade: promiň, ale to co píšeš je pěkná blbárna
asi to nevidim jinak, než tak, že to dám někomu, kdo tremolo má a umí to seřizovat
Hej čteš!?! Ty pružiny co tam máš ted ti tah strun neutáhnou, potřebuješ tam tak jednu pružinu navíc. Je to otázka dvacky a 10 minut práce (u začátečníka)