Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukulele

Příspěvek od SUK »

Objednavat stagga pres net? To uz bych se bal :)
Hodně budem někde...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Já už ne :lol: Jejich ukulele může být tak za tři stovky, ne?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
LordOfHoovers

Příspěvek od LordOfHoovers »

Máte někdou zkušenosti s výrobcem Ashton?
http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/hu ... shton.html

popřípadě ješte toto uke.
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ ... le_set.htm

ktere z nich by bylo na zacatek lepsi? Uz dlouho něco shanim, ale všude všecko vyprodaný.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ashton je něco velmi podobného Staggu - bohužel
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

Atkins píše:Ashton je něco velmi podobného Staggu - bohužel
Já mám naopak se Staggem dobrou zkušenost. Ale chce to nejdříve vyzkoušet, když narazíte na dobrý kus, tak je to prostě štěstím.
LordOfHoovers píše:Máte někdou zkušenosti s výrobcem Ashton?
http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/hu ... shton.html

popřípadě ješte toto uke.
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ ... le_set.htm

ktere z nich by bylo na zacatek lepsi? Uz dlouho něco shanim, ale všude všecko vyprodaný.
Já bych nebrala ani jedno. Za cenu toho Harley Bentona můžeš mít Lanikai LU 11 nebo ještě lépe LU 21. Za tu cenu je to o moc lepší koupě. I když.. no nemusel by být špatný, ale kupovat ukulele téhle značky, to je docela riskantní. Snad to pomohlo. :)

Kristýna
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Souhlasil bych s Kristinou.
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
apple

Příspěvek od apple »

Zdravím, nedávno jsem dostal ukulele, zkouším na něj hrát, ale nikdynejde pořádně naladit, vždycky se mi tam něco nelíbí, zkoušel sem i online tunery a videana youtube. myslím že problém je v levném ukulele
mam toto :
http://hudebninyjack.cz/hudebni-nastroj ... 13718.html
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Ukulele máš sopránové takže ladit můžeš v g'c'e'a' nebo a'd'f#'h' třeba já osobně ladím v a'd'f#'h' a nezapomeň že to acko (struna nejblíž k tobě) má být naladěná o oktávu výš, než by kytarista čekal :)
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Souhlasím s tím levným ukulele, že nejde pořádně naladit. Ať už je to konstrukcí, nebo levnými ladícími kolíky.
Ono pastelové barvy a výzdoba není všechno. to mají opravdu dětské hračky. A po kolikáté opakuji větu odkudsi z internetu že by ani začátečník neměl mít nástroj jevnější než 35$ :roll:
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dá se to vyřešit. Pokud jsou to jednoduché kolíky houslového typu, pomáhá nakřídovat je a pořádně je domáčknout (někdy ani to nepomůže a je potřeba se v tom trochu víc pohrabat nebo je vyměnit za mechaniky. Pokud jsou to mechaniky, nemůže se to samo rozlaďovat, pokud jsou struny dobře navinuté a nultý pražec nedrhne.
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Nemáš tam náhodou ještě přepravní "struny"?
apple

Příspěvek od apple »

ano, mám tam stále původní, černé, nilonové struny, když se ptáš, tak očekávám že nebudou kvalitní.
Víte, já se v hudbě moc nevyznam, tohle semdostal darem, tak sem si řekl že to zkusím, jednoduché věci na to zahraju, ale jakmile dojde na akordy, nebo něco složitějšího,zní to strašlivě
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Tak struny vyměň za nové. :idea:
Trochu si nějaký čas budou sedat až se přestanou rozlaďovat. Ale měl bys mít struny na ladění, které budeš používat. To znamená struny pro ladění "C" (g'c'e'a') nebo pro "D" (a'd'f#'h'). :shock:
Krist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krist »

Zdarec lidi, jak se tak vláčím s kajtrou na zádech, nějak ve mě škublo, a řek jsem si, že zkusím něco nového-menšího-lehčího-neokoukanýho. Takže ukulele. Tady jsem v rychlosti vyčetl, že Lanikai je dobrá volba a že tenor má delší menzuru, což by na mou tlapu bylo asi lepší. A jak jsem obvykle váhavý střelec, tak jsem zbrkle vyaukřil toto:
http://aukro.cz/tenorove-ukulele-i1540192042.html
Snad to není špatná volba. Čekám pochvalné mručení :mrgreen:

1. Teď mě zajímá jestli to bude vůbec slyšet ve skupině s kytarama (někdy i s basou).
2. jestli se dají natáhnout ocelový struny, který si myslím, že by byly slyšet víc. (nejměkčí, mandolínový ...?)
3. Jak je nejlepší ladit pro hraní s kytarama a jaký struny-výrobce (tuším, že pro různý ladění jsou i různý struny ?)
4. Zároveň jsem zakoupil i školu hry od Šárka. Bude mě to k něčemu ? Znám zběžně hru na kytaru - folk, tramp
5. Nějaký další fígle a rady pro ukulmena-začátečníka ... ? jako čeho se vyvarovat, co se vyplatí ještě pořídit apod., takový ty věci abych je nemusel dlouho hledat po netu, a trápit se moc otázkama "proboha proč?" Přecejen není čas ztrácet čas.
Díkec předem.
Naposledy upravil(a) Krist dne 14.04.2011 15:38, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

1) Poměrně těžko.
2) Pokud chceš riskovat urvání kobylky či vypoulení přední desky...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Krist píše:Přecejen není čas ztrácet čas.
Díkec předem.
Tak to teda ztrácíš čas už pobytem tady, protože když se o něco doopravdy zajímám chci to, tak :
1.na čas nehledím
2.co nejvíce najdu a udělám sám a potom jsem teprve schopen se ptát, když na něco narazím, že to nevím
a potom tomu také lépe rozumím

Když něco člověk chce tak, se na to připraví a potom teprve hledá rozumy u ostatních. Když už má člověk
vše "předkousané", tak si toho méně váží (a i někdy sebe) a snáze to potom zavrhne že ho to vlastně nebaví.

Promiň, že jsem se nechal unést, ale ten výrok s tou ztrátou času mě docela nakrknul. :?
Krist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krist »

flame
Naposledy upravil(a) Krist dne 14.04.2011 20:34, celkem upraveno 1 x.
Ondrej

Příspěvek od Ondrej »

1) Kdyz budes hrát s hudebníky co do toho furt nerezou, tak jo.
2) Odpovedel uz Nero
3) Jake ladeni je jedno. Nejlepsi jsou struny Aquila.
4) Knizka od Sarka je to nelepsi co tu ted je s ceskyma pisnickama. ALe jeste lepsi je poridit si ucitele.
5) Rady. Kup si na ukulele obal a ladicku. A nejdulezitejsi rada. Jak se zacnes ucit hrat na Uke, hned u toho zpivej. Ukulele pro svou malickost se casto bere tam, kam ostatni nechtej vzit kytarou. A proto bude na tobe aby si zacal zpevem pisnicku.
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Sypu si popel a omlouvám se. Jsem v nějaké nenáladě. To by u hudebníků být nemělo. :oops:
ICQ odtud není možno. Více soukromá zpráva. :shock:
Krist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krist »

Děkuji za vyčerpávající odpovědi. Ten futrál...vida ho, určitě bych se plácnul do čela až těsně před odchodem :) Ondřej - palec nahoru.
kikimu nakonec taky velké díky a přikládám jeho rady z PM, můžou být užitečný i jiným. (ten předchozí flame mažu).
kiki napsal:
ad1. Slyšet s ostatními nástroji Tě bude samozřejmě podle velikosti ukulele a počtu těch nástrojů. S jednou kytarou a basou by to bylo ideální .Soprán je slyšet samozřejmě málo. Já mám ještě koncertku a to už je lepší. Ukulele-banjo to už je slyšet docela dost. Samozřejmě jsou nástroje se snímačem, ale tahat kombo to nejde pořád a všude.
ad 2. S těmi strunami má Nero velkou pravdu. Jde o zborcení kobylky a nástroje coby takového vůbec. Musel jsem se naučit hrát na nylon i když jsem na kytaru a mandolínu a na housle používal vždy jen kov. :( Prostě ukulele nemá kovovou osu v krku. Já vím, na nylon je třeba si zvykat. Mě s tím dost pomohl Ondra Šárek. K němu jsem asi rok chodil na výuku hrát, protože jsem do strunných nástrojů vždy jen bušil na akordy a chtěl jsem se na stará kolena naučit hrát prsty.
ad3. Ano pro ruzná ladění (D, C) jsou ruzné struny. S kytarou je prý lepší ladění v "D". Já používám "C" ladění - to je původní odvozené z braguiny a na interne tu je na to nejvíce tabulatur. Používám na soprán stuny GHS (Black Nylon) nebo DÁddario J53 (Black Nylon) na koncertku mám ještě z Německa přivezené havajské originál struny Hilo. Nejlepší struny prý jsou Aquila.
4. Škola hry od Šárka - bude Ti alespoň když nic, tak alespoň výborná na hraní techniky pravé ruky a přehled technik. Nelekej se že je v "D" (ADFisH) ladění, jsou tam samozřejmě noty, ale pod nimi je tabulatura a ta platí univerzálně i v"C" (GCEA) ladění
ad5. Hraju na ukulele 4. rokem a mohu Ti poslat, např. svou sbírku odkazů a mých poznámek. Můžeš se samozřejmě ptát. Když to budu vědět, rád se podělím.
To ukulele je tenor, viz. odkaz na aukro, tak snad bude hlasitější. Trápit to teda nebudu, a skupinově to ze začátku stejně nemá smysl, tahoun taky zrovna nejsem, tak uvidím. Nakonec se dá pořídit i pevný uke na kov. Ten nylon struny jsem zkusil v obchodě - nějakej sopran, jiný neměli, a moc to chytit nešlo natož aby znělo :D , to bude fakt zajímavý. Vůbec to držet, je jak vzít si nějakou dětskou hračku na rozbití. Snad si zvyknu. Struny koupím D i C a ještě rozmyslím, jestli to vzít podle knihy. V tom ladění mám totiž trochu zmatek, skoro všude se píše, že je to jak na kytaře ale to by pak mělo být EHGD - takže "G" ladění ?? pak by to chytání bylo celkem automatický (kytarový).
EDIT: jo, G se uvádí zde http://www.jindruj.estranky.cz/fotoalbu ... /o-ukulele , bez problémů píše o kovových strunách. Ale to si nástroj asi vyrábí sám? v textu není konkrétní, asi tomu pánovi později napíšu :)
Každopádně ješte jednou díkec za postřehy, zítra to prubnu (jestli sihnu termín v práci :D)
ad5) za odkazy a sbírky poznámek budou vděčni určitě všichni kdo zavítaji do tohoto vlákna :wink:
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“