Zánět šlach
Pravidla fóra
Re: Zánět šlach
Nebo když hraješ moc dlouho a nebo se předtím pořádně nerozhejbeš a neprotáhneš.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Zvláštní já nikdy neprotahoval,hraju v podstatě jenom downstrokama a to víc jak rok,a přesto,krom jistýho pocitu "opotřebení" zápěstí,v pohodě.Ale jak se znam,když tohle napíšu tak čekam že se to týdne nějakej zánětek objeví 
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
mám k tomu malou otázku, nepomůže třeba, když si dám na ruce potítka přes zápěstí? (ale tak, aby mě to neomezovalo při hraní)
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
-
woro90-1
Pokud už máš zápěstí v tahu, pomůže jen klid. Tohle se musí zahojit, a kolikrát to trvá dlouho. Teplo samozřejmě pomáhá, ale jen v klidu. Pokud potřebuješ s namoženým čímkoli hýbat, chce to spíš chladit, aby to nebylo oteklé. Což je zrovna u zánětu šlach asi to nejhorší, co můžeš udělat, horší je jen to namáhat za tepla, s otokem, nebo to nechat prochladnout i když s tím zrovna nepotřebuješ nic dělat. Zánět a obecně jakékoli zranění se po počátečním chlazení kvůli zmírnění otoku v první fázi hojení lépe hojí zatepla. Chladit jen pokud hrozí větší otok v důsledku samotného zranění (ať už na začátku, když si to uženeš, nebo když s tím potřebuješ hýbat a tím si to zhoršíš). Je to úraz a jako úraz se to léčí. Napuchne = zchladit, neotravuje = nehýbat s tím a držet to v teple.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Všechno je jednou poprvýTrey píše:Zvláštní já nikdy neprotahoval,hraju v podstatě jenom downstrokama a to víc jak rok,a přesto,krom jistýho pocitu "opotřebení" zápěstí,v pohodě.Ale jak se znam,když tohle napíšu tak čekam že se to týdne nějakej zánětek objeví
A jak si myslíš, že by ti to mohlo pomoci?Kuliman píše:mám k tomu malou otázku, nepomůže třeba, když si dám na ruce potítka přes zápěstí? (ale tak, aby mě to neomezovalo při hraní)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nevím, jen mě to tak napadlo, třeba aby se nějak to zápěstí zahřívalo nebo tak, prostě jako prevence před zánětemNero píše:A jak si myslíš, že by ti to mohlo pomoci?
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
To bys to potítko musel mít od zápěstí až po loket. Ty šlachy nejsou jen v zápěstí a když bolí, tak bolí celý předloktí z vrchu i zespoda a nejvíc to bolí hned u lokte. Teda aspoň mě, ale myslím, že je to u všech dost podobný.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Mě pomáhají.. Sem na klouby nějakej náchylnej - ať už držím kytaru, raketu nebo hůl, bez potítek kloub po větší námaze cítím, s potítky je to výrazně lepší... Netuším proč, to zpevnění mi přijde minimální, ale dělá to svoje..Nero píše:A jak si myslíš, že by ti to mohlo pomoci?
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
- Nero
- Rádce
Placebo.Jimmy2 píše:Mě pomáhají.. Sem na klouby nějakej náchylnej - ať už držím kytaru, raketu nebo hůl, bez potítek kloub po větší námaze cítím, s potítky je to výrazně lepší... Netuším proč, to zpevnění mi přijde minimální, ale dělá to svoje..Nero píše:A jak si myslíš, že by ti to mohlo pomoci?
Viz co psal J.J.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
S těma potítkama to neni nesmysl. Na šlachy to vliv nemá, ale pokud je kloub zahřátej a teplota zakonzervovaná, míň se namáhá...
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
- Nero
- Rádce
Ale tenhle thread je o zánětu šlach - těm to nepomůže (přemýšleli jste vůbec, odkud kam ty šlachy vedou?). A teda nevím jak vy, ale já bych si potítko dal za zápěstí, ne na zápěstí (vadilo by mi v pohybu), takže ani kloubu to nepomůže.
PetrPeter 1975 - 2008
Já o tom celkem dost přemýšlel, když jsem ho měl a ještě teď mám následky. Je to celé předloktí zeshora i zezdola. A potítko bych si na ruku nikdy nedal, protože by moc stahovalo, ale potítko na zápěstí by omezovalo pohyb, takže by se ruka moc neohýbala a nekřivila, a v mém případě by to pomohlo, takže možná by to k něčemu bylo.
Ale pokud má někdo problémy s klouby, tak to možná pomůže.
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
Byli ste s tím na elektroléčbě ? Slyšel sem že to může pomoct
Ano tam jsem chodil. Absolvoval jsem několik sérií elektroléčby a k tomu hlavně klid, konopný masti, kostivalový masti a bandáže obou předloktí. Po čase to tak nějak přešlo, ale do dneška to není ještě úplně v pořádku a nevím, jestli ještě někdy bude. Ale jak moc ke zhojení přispěla elektroléčba jako taková, to nejsem schopen odhadnout.dalabo píše:Byli ste s tím na elektroléčbě ? Slyšel sem že to může pomoct
Nikoli. Nevím, jestli původní tazatel řešil přímo zánět šlach. Ten snad nemám a nikdy mít nebudu. Ale obecně zdravotně pomáhají neoddiskutovatelně (vlastní zkušenost k nezaplacení). Ještě doplním, nekupovat povolné šmejdy, Kennex (krátké) se mi poměrně hodně dobře osvědčily..Nero píše:Placebo.Viz co psal J.J.
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
- Nero
- Rádce
Celou dobu se zde řeší zánět šlach... Je vidět, že si ho neměl, jinak bys věděl, že na to fakt nepomůžou
Osobně nevěřím, že by objektivně pomáhaly jakkoli jinak. Klidně mě ale pouč...
Osobně nevěřím, že by objektivně pomáhaly jakkoli jinak. Klidně mě ale pouč...
PetrPeter 1975 - 2008
Nejen tak, jsou i jiný způsoby jak k tomu pravá ruka může přijít. Viz např. od 1:14 http://www.youtube.com/watch?v=aD_IfSG7-8k Mě to začlo, když jsem začal cvičit vybrnkávání malíčkem, ale jak to, že mě to chytlo na obou rukách najednou, to je mi záhadou.petr123 píše:Na pravé se mi udělá, když to přeženu d downstrickama. A na levé?
Jimmy2 píše: Nevím, jestli původní tazatel řešil přímo zánět šlach. Ten snad nemám a nikdy mít nebudu.
Ale, vždyť už jsem to napsal výše.. Nikdy jsem to nevztahoval na zánět šlach, ale na tvoje tvrzení, že jsou potítka k ničemu.. Pokud s klouby problémy nemáš, jen dobře pro tebe.Nero píše:Osobně nevěřím, že by objektivně pomáhaly jakkoli jinak. Klidně mě ale pouč...
- Nero
- Rádce
Ty si napsal, že se s nimi cítíš lépe, já se ptám proč - v čem a jak pomáhají.
Jinak je to tvrzení na té úrovni, že mně pomáhá modrá obloha a zpěv slavíků...
Osobně si teda neumím představit, že bych potítka měl při hře přes zápěstí, aby na ty klouby mohly nějak působit - překážely by.
Osobně si teda neumím představit, že bych potítka měl při hře přes zápěstí, aby na ty klouby mohly nějak působit - překážely by.
PetrPeter 1975 - 2008
zkoušel jsem teď hrát s potítkem a mám pak takovej příjemnej pocit v zápěstí, ony jak hřejou tak je to dobrý pro ten namáhanej kloub, jinak mi vůbec nevadijou ani nepřekážijou při hře