Laney Cub8 .. WOW :)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nessino

Re: Laney Cub8 .. WOW :)

Příspěvek od Nessino »

Už jsem se díval, a vypadá to velice slušně :!: bych ani neřekl že je to homemade :mrgreen: Já s tím stejně teď nepočítám, až tak za půl roku nějaká vetší investice (bude brigáda) a jinak díky za rady
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Máte ho někdo doma?
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nessino píše:Máte ho někdo doma?
Přečetl sis první post tohoto tématu? :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Jo, omlouvám se. :oops:
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Tak uz mi prislo :D Musim rict ze cistej a lehce zkreslenej zvuk co z toho leze se mi libi moc, akorat mi trochu leze krkem ze kdykoliv vytahnu tone nad 3 nebo jedu s volume nad 8 (humbuckery, oba vstupy) tak to v tom zkresleni zacne produkovat takovy dost neprijemny kousavy vejsky, ktery to do onoho momentu postradalo (coz bylo super :lol: )... Docela by me zajimalo jak se toho zbavit (lampy, externi box) :?:
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Jeste me napadlo, kdybych to prebiasoval, sla by do toho strcit klasicka 6L6GC? Resp. by me zajimalo jestli to s sebou nese nejaky vyrazny potencialni rizika (jako napr. to ze by na silnejsi vykonovou lampu to kombo nemuseli bejt staveny)... Nakonec budu tak jako tak porizovat ten box, takze by mi neco malo vykonu navic nevadilo, nedavno jsem videl jeden topic kde tohle chlapek udelal s Fender Champem...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

no pokud tam teď máš 6V6 a chceš tam dát 6L6, nevim nevim, nechci ti brát iluze, ale u záměny elektronek je spousta parametrů, který by se měly dodržet (od impedance primáru výstupního transformátoru, jeho převodový poměr, jeho možné výkonové zatížení a spoustu dalších hodnot), nevím přesné rozdíly mezi těma lampama, zkus je porovnat, ale radši bych to nechal jak to je... pokud je to dělaný na 6V6 tak tam patří 6V6 :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

6L6 to podle mě neutáhne. To je flaška na podstatně větší výkony a potřebuje patřičně krmit. Vždyť jen žhavení má dvakrát takový příkon co žhavení 6V6.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Tak iluze mi to nezkazi, akorat ten kutil ve me porad vymejsli co by se vsechno dalo provest :lol:

Jeste jsem nasel tohle
To quote Aspen Pittman (p.200 The tube amp book) " Some players even substitute the 6L6 for 6V6 in their Champs and Deluxe amps. Although this is technically possible without elaborate modification, the amp will not put out any more power than the supply transformer and balance of the circuit provides for. In other words, in most cases the amp will put out the same power with either tube. However, the higher rated 6L6 will allow for more dynamic range (headroom before clipping) and perhaps more high and low frequency response at lower levels".
Tak nevim, nejspis radsi zkusim 6V6tky od jinejch vyrobcu nez ty Ruby z vyroby...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Zkus třeba od Tungsolu, je to asi jediná 6V6 lapma současné produkce, která se chová jako 6V6 a nebo já mix 6V6 a 6L6 (JJ), popř. jako totální zmetek (ten Ruby).
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Stanley06 píše:no pokud tam teď máš 6V6 a chceš tam dát 6L6, nevim nevim, nechci ti brát iluze, ale u záměny elektronek je spousta parametrů, který by se měly dodržet (od impedance primáru výstupního transformátoru, jeho převodový poměr, jeho možné výkonové zatížení a spoustu dalších hodnot), nevím přesné rozdíly mezi těma lampama, zkus je porovnat, ale radši bych to nechal jak to je... pokud je to dělaný na 6V6 tak tam patří 6V6 :wink:
jo přesně - obvod i výstupák na to musí být dimenzované - mě jede kombo i s 2x6l6 s výstupem cca 20w s 6v6 má rovných 18w a víc kreslí...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Vím, že tohle je diskuse čistě jen o 8W verzi, ale nemáte někdo zkušenosti s tou 15w hlavou? :oops:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Mjkl píše:Vím, že tohle je diskuse čistě jen o 8W verzi, ale nemáte někdo zkušenosti s tou 15w hlavou? :oops:
Pozor - 5W verzi s 8" reprakem (jen pro upresneni), nemam zkusenosti..
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Fakt nikdo? :(
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“