tak mě je to jedno, jak hlasitý to bude, dělám to jen pro radost, že jsem něco stvořil
já na tohle žádnej expert nejsem, jen jsem na youtube viděl jak si nějakej chlápek tvoří repráky tak jsem to zkusil. ale sám jsem zvědavej jak to bude hrát
počkej to je to blbost s tou magnetickou hlavou z kazeťáku nebo chceš napíchnout efekt rovnou na nějakej reprák ?
ta první varianta bude jen kreslit a když tam pustíš něco silnějšího než kytarovej signál tak se to bude hltit . a ta druhá varianta nebode hrát vůbec leda by si měl nějaký super citlivý repra........
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
myslíš tím že to nebude hrát vůbec ? mě to bude stejně uplně jedno, jen si vyměnim kabel se samice na samce a dám si to třeba do mp3. která nemá repráky zabudovaný
core88 píše:počkej to je to blbost s tou magnetickou hlavou z kazeťáku nebo chceš napíchnout efekt rovnou na nějakej reprák ?
ta první varianta bude jen kreslit a když tam pustíš něco silnějšího než kytarovej signál tak se to bude hltit . a ta druhá varianta nebode hrát vůbec leda by si měl nějaký super citlivý repra........
rádio už bylo napůl rozebrané(asi táta) tak jsem prostě sehnal kabel, rozstříh zapojil do něj kabely a ty zapojil do 3 repráků,
no hele každý repro aby hrálo tak potřebuje nějakou úroveň signálu , když bude moc malá tak to hrát nebude a když bude moc velká tak ten reprák usmažíš . a když je to to uplně jedno tak proč s něčim takovým marníš čas ? To s tou MP3 to sem nějak nepobral jako kytaru > MP3 > a Dál ?
EDIT: používej EDITACI Postů už ti to myslim někdo psal .... kdo se pak má v tom vyznat ..
jo takle . No vono kdejaká MP3 má několikrát silnější výstup než kytara . katara má cca 0,5V a MP3 může dát třeba 5V a k tomu může poskytnout víc proudu než snímač z kytary .
jako jestli po tom tak toužíš tak to klidně vyzkoušej .
Asi takhle..
Když dám mobil naplno a strčím tam sluchátka, tak ty sluchátka hrajou dost nahlas
Když dám sluchátka přímo do kytary, tak v nich neslyším (téměř) nic
Zkus si z toho udělat obrázek o tom, jak podobně to bude s repráky
Na druhou stranu pokud tě tvoření nadchne, tak si v budoucnu zbastlíš třeba malý 1W zesilovač nebo něco a posuneš se dál..
proto chci právě ten efekt použít jako zesilovač. mám marshalla ms 4, a není moc nahlas a když si dám svůj danelectro fab metal naplno je dost hlasitej už jen když je hlasitost komba na stupni 2
jenže tam ti dochází k "zesílení" celkového zvuku tím, že ten efekt dodává do komba silnější signál, kombo zesiluje pořád stejně jen ty do něj pouštíš silnější signál, pokud napíchneš efekt rovnou na pasivní repro bude to hrát o něco víc než je hlasitost ticha (což je dáno výstupním odporem efektu a sílou výstupního signálu) ale třeba máš efekt co bude hrát přímo do repro a supercitlivá repra tak možná něco uslyšíš... každopádně tohle není řešení... (minimalne existují lepší)
no napřed by to asi chtělo si vo tom něco nastudovat než naslepo střílet vod boku a doufat že by to mohlo hrát. pokud to sou věci na baterky tak je to jedno ale jak se začneš vrtat do věcí kde je 100V a víc tak je to dost vo hubu.