Engl gigmaster 15

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Engl gigmaster 15

Příspěvek od Fade »

Záleží podle toho, kolik máš doma místa ;) Obecně bych ale bral domů kombo a na zkušebnu hlavu + box.

Wohmič: Mesa box dělá dost hodně, ale víš jak to s ním je. Už tam testoval i komba a byla to paráda - ruce a jeho zvukařské schopnosti :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Reshi: něco mimo: a co engl E530ka preamp pokud chces hrat hlavne doma? (ma to 2x1,5W IO konec, vystup na sluchatka se speaker simulaci) do zkusebny by byl potom treba nejaky koncak. na bazaru se tusim da sehnat kolem 8-9t Kč :?:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Fade píše:Wohmič: Mesa box dělá dost hodně, ale víš jak to s ním je. Už tam testoval i komba a byla to paráda - ruce a jeho zvukařské schopnosti :)
Jo, ale to byly vetsinou velky komba, tj. vyssim vykonem, on ten objem spodku dela z velke casti vykon (presneji pouzity trafa). To je ten hlavni duvod, proc se metalovy masiny delaji ve vykonech, ktery v podstate nikdo nevyuzije. Ale uz jsme to tady nekolikrat psali - ruce a jeho zkusenosti delaji hrozne moc :)

Tu E530ku muzu doporucit taky, kdysi jsem to chtel na hrani doma a orientacni nahravky, ale nakonec z toho z financnich duvodu seslo :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Dík za upřesnění. Věděl jsem, proč se dělají tak velké výkony jako třeba Triple Recto, ale nevěděl jsem, jestli ty pevnější spodky a headroom jsou lampami, nebo trafy.
Je pravda, že Mesa box má spodky opravdu pěkně pevné. Tedy alespoň 412, na který jsem hrál. 212 se mi do rukou ještě nedostala, ale řekl bych, že to bude podobné.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Právě proto mi příjde těch 15W u gigmastera takové naprd, nadoma moc, na zkušebnu tak na hraně a tam právě začnou chybět ty koule. Ideální by bylo 25W.
Jinak kvalitní trafo dělá kvalitní aparát, to je bez debat a tam se potom odráží cena aprarátu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Topster
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Topster »

Rád využiji tohoto vlákna k jedné otázce: dělají se i menší Engly v Německu, nebo to dopadlo jako u menších Marshallu a Orange, které se vyrábějí v Asii? Díky :)
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pořád je to Deutschland.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Topster
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Topster »

Děkuji za odpověď :)
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Pagi

Efektová smyčka vs. zkreslený kanál

Příspěvek od Pagi »

Omlouvám se,hledal jsem,ale nenašel.Mám hlavu Engl Gigmaster15.Nevím jak docílit toho,abych mohl používat efekty ve smyčce a pak jednoduše přepnout na zkreslený kanál s tím,že zapojené efekty ve smyčce nebudou hrát?Jde to vůbec?V manuálu jsem se nedočetl.Footswitch by měl u této hlavy fungovat jen pro přepínání kanálů a midboost.Díky.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.01.2014 17:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Já hledal a našel ;) Sloučeno.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Přiřadit smyčku k jednomu z kanálů neumí většinou ani dražší aparáty, natož tenhle englík. Smyčku nemá ani vypínatelnou, jede pořád. Jediné řešení je vypínat si efekty, pokud ale budeš chtít vypnout najednou několik efektů a ještě k tomu přepnout kanály na hlavě, bude z toho pěkná tancovačka pokud teda nejsi chobotnice... Trošku by to řešilo dát všechny efekty do TB smyčky a tu pak přepínat společně s kanály = dvě šlápnutí
St.Anley Tube Amps
Pagi

Příspěvek od Pagi »

Přesně to je ten problém.Tncovačka je ten správný výraz.Co je TB smyčka?Dvě šlápnutí bych přežil,většinou hraju chorus a delay spolu,potřebuju je oba vypnout a kreslit.Jde to?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

http://www.widara.cz/produkt/stbb-true- ... ypass-928/

do té smyčky na pedálu bys zapojil oba efekty, signál by pak šel buď přes ně nebo přímo skrz (v případě kdy bys hrál na zkreslený kanál)
St.Anley Tube Amps
Pagi

Příspěvek od Pagi »

Asi rozumím.Krabky zapojený do smyčky s tou widarou,která to vypne všechno naráz,pak přepnout kanál.Je to tak?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jo, přesně tak
St.Anley Tube Amps
Pagi

Příspěvek od Pagi »

Díky moc.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak jsem si to koupil.
Dojel jsem to dost skepticky zkusit, moc jsem nevěřil, že si to odnesu, ale za 6k bazar to hraje jako prase. Nechce se mi ani věřit, že to má pouze jednu lampu v preampu - každopádně je to fuk, protože englové ten svůj zvuk zase nějak něčím dokázali nahnat, hlava mi to nebere.
Brzda je fajn.
Nightrain nebo Tubemeister jsou menší, takže GM je mezi prcky trochu větší kousek, ale i tak je to pěkně nositelné (cca 8kg). Vcelku oceňuju, že se i tento englí "lowend" ještě dělá v Německu, sice to dneska už skoro nic neznamená, ale po přečtení na zadním panelu mi to jakožto středoevropanovi přece jen navozuje libější emoce než všudypřítomné PRC a blízké okolí.
Můj preamp E530 + koncák Fryette 2/50/2 samozřejmě hrajou líp, ale nemůžu říct, že by to bylo na stejném boxu nějak zásadní. Když jsem send z Gigmastera poslal do Fryetteho a naopak E530 do returnu Gigmastera, tak to byly ještě menší rozdíly.

Pokud něco o pod. výkonu hledáte, tak s GM15 to střízlivě vidím asi takhle:
Z druhé ruky se slevou doporučuju velmi.
Nový se zárukou by musel stát max. kolem 10k, což nyní po rozmilé devalvaci koruny hrozí leda se slevou.
A za oněch 12-13k, které si za to obchody teď účtují, už bych šel po něčem jiném a bazarovém.

Dodatek:
Doma jsem přes GM dodatečně prohnal víc kytar a zaujalo mě, že na změnu kytary/snímačů reaguje podstatně výrazněji než E530. Platí to i při nakopnutí vstupu krabičkou - zkoušel jsem cleanboost i kreslítko i kompresor a GM na všechny reaguje dost výrazně. Higainu prospěje sim. tubescreamera, udělá svoji obligátní službu ve středech.

A abych někoho omylem nemystifikoval nějakým chválením :), radši upozorňuju, že přes kvality GM15 a pod. minizesiků si nemyslím, že zvuk dospělých 50-100W zesiků můžou plnohodnotně nahradit. Jsou fajn, ale... :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

...a z čerstvé praxe:
Včera jsem GM15 konečně konfrontoval v kompletní kapele a s boxem 2x12" je naprosto dostačující k hlasitému bubeníkovi do nášupu. Samozřejmě na zkreslený zvuk, t.j. od crunche po higain - při pokusu o hlasitostní srovnání clean kanálu je pak těch 15W málo a zesik příliš kreslí i se singly - pak určitě doporučuju silnější zesik.
Higain je velmi dobře čitelný i při vysoké saturaci, v binčusu pěkně prolézá, palmmuting džadžuje, prostě typický engl-sound jak ho známe. Takovýhle zvuk s jednou lampou v preampu mi připadá jako nehoráznost. :) Koukali jsme na to jako telata a kolegové mě dokonce po první skladbě požádali, abych se ztlumil. :) Jak jsem už psal, tak teď se mi i v tom binčusu znovu potvrdilo, že GM velmi výrazně reaguje na krabky před vstupem, na jakékoli nakopnutí signálu, ať to je wahem, compressorem či clean boostem.

Edit:
Vybavil jsem si a kupodivu i našel :) tohle video Petra Štiky, ve kterém pěkně objasňuje jak GM funguje (či nefunguje).

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“