Hitparáda: 2. kolo

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...

2. kolo Hitparády (můžete hlasovat pro 2 kapely a měnit svou volbu)

Anketa končí za 15.05.2011 19:15

Cayman
12
10%
Fragmenty
4
3%
Kursk
2
2%
Sexuální totalita
11
9%
Sistrum
11
9%
Tajfun
33
26%
Tau
41
33%
Trinity
11
9%

Celkem hlasů: 125

DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitparáda: 2. kolo

Příspěvek od DJmanasek »

Nero píše:
155petr píše:Každopádně je z obou kol slyšet dost nápadů, které by po propracování mohly být základem super songů.
Nepřijde ti jaksi, že už ty nápady zpracované do skladeb jsou a proto je kapely poslaly ke své prezentaci? :roll:
Palec nahoru, Nero :D
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
155petr

Příspěvek od 155petr »

Nero píše:
155petr píše:Každopádně je z obou kol slyšet dost nápadů, které by po propracování mohly být základem super songů.
Nepřijde ti jaksi, že už ty nápady zpracované do skladeb jsou a proto je kapely poslaly ke své prezentaci? :roll:
:lol: Myslel jsem odstup od horké novinky. Když poslouchám své věci, které jsem dělal v 70´ letech, tak tam z toho původního zůstala jen silná témata a vata dostala nový obličej (většinou to prospělo) :roll:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Se obávám, že za 30 let si autoři této hudby budou dost pravděpodobně zabývat něčím zcela jiným (ať už to bude hudba nebo ne) a na tohle si vůbec nevzpomenou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
155petr

Příspěvek od 155petr »

Nero píše:Se obávám, že za 30 let si autoři této hudby budou dost pravděpodobně zabývat něčím zcela jiným (ať už to bude hudba nebo ne) a na tohle si vůbec nevzpomenou.
:D Tenhle soud bych si nedovolil.... Možná mám kliku, lidi kolem mě jsou držáci :lol: Děcka , která učím po mě chtěj pořád dělat rockové pecky z dob mých 15 let, a to už je dokonce 40 let zpátky :idea: Každopádně je dobře, že maj lidi invenci. Mám je rád.
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Nero píše:Se obávám, že za 30 let si autoři této hudby budou dost pravděpodobně zabývat něčím zcela jiným (ať už to bude hudba nebo ne) a na tohle si vůbec nevzpomenou.
Co bude nikdo neví (třeba se upiju). Přece jenom je to ale kus nás, kus naší práce a mám pocit, že to budou nezapomenutelné časy a skladby, alespoň v nás autorech nezemřou (konkrétně u mne) s mládím.
PS: navíc já se nikam nechystám, nehodlám se nějak měnit. Jediné co chystám je další deska :) (a GK)
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bylo tím myšleno spíš to, že se autoři nebudou zaobírat předěláváním starých skladeb, protože se budou věnovat buď hudbě jiné (ať už žánrově nebo prostě jiným skladbám stejného žánru) nebo něčemu zcela jinému, rozhodně ne tak, že by na to zapomněli :wink:

Celá tahle debata vznikla z toho, že mi přišlo poměrně neuctivé vůči kapelám, které něco daly dohromady a odhodlaly se tím prezentovat, prohlašovat věci typu, že se tu najde pár dobrých nápadů, které když se propracují, tak by mohly být dobré. Hlavně když už teď se tu najdou skvělé skladby, kterým ty kapely jistě věnovaly dost času a energie. O to tu šlo především.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Nero píše:Bylo tím myšleno spíš to, že se autoři nebudou zaobírat předěláváním starých skladeb, protože se budou věnovat buď hudbě jiné (ať už žánrově nebo prostě jiným skladbám stejného žánru) nebo něčemu zcela jinému, rozhodně ne tak, že by na to zapomněli :wink:

Celá tahle debata vznikla z toho, že mi přišlo poměrně neuctivé vůči kapelám, které něco daly dohromady a odhodlaly se tím prezentovat, prohlašovat věci typu, že se tu najde pár dobrých nápadů, které když se propracují, tak by mohly být dobré. Hlavně když už teď se tu najdou skvělé skladby, kterým ty kapely jistě věnovaly dost času a energie. O to tu šlo především.
Thumbs up!
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak hezky shora dolů:

Cayman - sloky se mi zdají utahané, ale to je věc názoru protože je tam výrazná snaha o text, což se mi líbí - refrény jsou dobré. Když si pustím v autě Beat, tak přesně takovýhle český hard rock bych tam rád občas slyšel.

Fragmenty - neoslovilo

Kursk - neoslovilo

Sexuální totalita - palec nahoru za instrumentální skladbu i zvuk

Sistrum - a tady někomu šlápnu na kuří oko, nechápu co na tom vidíte, tam není přebasovaný pouze úvodní mluvené slovo, tam je přebasaované úplně všechno. Přišlo mi to nudné a nevýrazné. Taková snaha o moderní progresiv, nebo něco podobného, a to mě upřímně nebere.

Tajfun - výborně vlezlá písnička, na letní fesťáky, majálesy super. Fakt mě to pobavilo.

Tau - absolutní vítěz pro mě tohoto kola, výborný zvuk, předehra sedí jako "p*del na hrnec". Líbí se mi zpěvákův hlas i vyváženost, že vokál neční giganticky nad kapelou. Má to šťávu a je to pro mě jasná hlasovací volba.

Trinity - technicky se mi to líbí, plus podle mého zpěv až na ukvákaný začátek jsou i kytary v pořádku, ale velmi tenký zvuk, když jsem poslouchal Tau a potom Trinity, tak je to velký rozdíl. Ale v tomto kole rozhodně patří do té lepší půlky.

Já mam jasno první hlas jde Tau a u druhého se rozhoduji mezi Cayman, Tajfun a i Trinity mi nezní zle.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
bobrmetalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobrmetalista »

Red Bull píše:Tak hezky shora dolů:

Cayman - sloky se mi zdají utahané, ale to je věc názoru protože je tam výrazná snaha o text, což se mi líbí - refrény jsou dobré. Když si pustím v autě Beat, tak přesně takovýhle český hard rock bych tam rád občas slyšel.

Fragmenty - neoslovilo

Kursk - neoslovilo

Sexuální totalita - palec nahoru za instrumentální skladbu i zvuk

Sistrum - a tady někomu šlápnu na kuří oko, nechápu co na tom vidíte, tam není přebasovaný pouze úvodní mluvené slovo, tam je přebasaované úplně všechno. Přišlo mi to nudné a nevýrazné. Taková snaha o moderní progresiv, nebo něco podobného, a to mě upřímně nebere.

Tajfun - výborně vlezlá písnička, na letní fesťáky, majálesy super. Fakt mě to pobavilo.

Tau - absolutní vítěz pro mě tohoto kola, výborný zvuk, předehra sedí jako "p*del na hrnec". Líbí se mi zpěvákův hlas i vyváženost, že vokál neční giganticky nad kapelou. Má to šťávu a je to pro mě jasná hlasovací volba.

Trinity - technicky se mi to líbí, plus podle mého zpěv až na ukvákaný začátek jsou i kytary v pořádku, ale velmi tenký zvuk, když jsem poslouchal Tau a potom Trinity, tak je to velký rozdíl. Ale v tomto kole rozhodně patří do té lepší půlky.

Já mam jasno první hlas jde Tau a u druhého se rozhoduji mezi Cayman, Tajfun a i Trinity mi nezní zle.

+1 :D přesně takhle bych to taky z hodnotil
Carvin CT6(M22s pickups) Fokus-H LP standart 2(R.M. F4 Neck and Bridge), No name Telecaster, Cort MR 710F ; ADA MP-1 3Tube Mod preamp, Rockwell Red Trip, Harley Benton 2x12 V30, Boss-ME33, Digitech Bad Monkey; Audix OM-11
skupina: Lucifer http://bandzone.cz/lucifer
http://theluciferblack.bandcamp.com/alb ... horos-demo
skupina: Hoody's Goons http://bandzone.cz/_75512
https://hoodysgoons.bandcamp.com/
155petr

Příspěvek od 155petr »

Nero píše:Bylo tím myšleno spíš to, že se autoři nebudou zaobírat předěláváním starých skladeb, protože se budou věnovat buď hudbě jiné (ať už žánrově nebo prostě jiným skladbám stejného žánru) nebo něčemu zcela jinému, rozhodně ne tak, že by na to zapomněli :wink:

:lol: No, když připustíš mírný odstup, uděláš skladby v podobě pro hitparády a rádia, jiné pro nosiče a dost jiné pro koncertní činnost. Tím pádem se zamýšlíš nad hudební formou a tématy, respektive nad improvizacemi. Už jen z takové práce Ti vzniknou možná dost odlišné verze (někdy se dopustíš i předělávky, to třeba abys vyhověl vkusu, který se mění, a podobně....).
Tohle určitě nebyla kritika, ale spíš zamyšlení. Pořadí stejně určí hlasování, které je dané vkusem hlasujících
155petr

Příspěvek od 155petr »

Jsem obrovským fandou tohoto projektu a držím ti palce Nero. Určitě stojí zato popularizovat hitparádu kapel, protože jinak je to všude jen o zpěvácích. Takže přeji dlouhověkost tomuto projektu tak, aby si ho museli všimnout i média :) Skládejte co se do Vás vejde. Jen z toho velkého množství pak zůstanou v dějinách hudby ty nejlepší kusy (teď jsem dělal s jedním chlapcem práci na téma blues - mega skladeb, autorů, interpretů, ale známých a zaznamenaných je o moc méně, v 60´jsme se s klukama zúčastnili big beatové soutěže v Praze v domě Barikádníků, v porotě seděl Viktor Sodoma, všichni to brali vážně, nevím jestli někdo zná co se tam tehdy hrálo). Kdyby se tenhle velký kus práce neudělal, kdoví co by se dnes hrálo a poslouchalo (možná jen Karel Got) :D
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Já si nemůžu pomoct, ale asi tenhle týden hlasovat nebudu. Ne že by tady nebyly dobré kusy, ale ani jeden není pro mě TEN. Buď to kazí strašná kvalita nahrávek, nebo otálně špatně položené zpěvy, nebo dokonce falešné dvojhlasy. A je to strašná škoda. Protože třeba u Caymanů nechápu, proč jste celý vál nedali o tón níž. Takhle to v refrénech zní, že zpěvák každou chvílí umře...
Můj asi největší favorit je Sexuální totalita. Ale tam je zase škoda, že na to, že je skladba instrumentální, tak v ní není žádný vývoj, nebo aspoň názknak nějaké skladatelské myšlenky.
Takže zatím bez hlasování...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud to nekoho zajima, tak jsem dal hlas Tau, protoze to je pro me asi jedina pisnicka, ktera je dobre napsana, zahrana a zaznamenana. Druhej hlas sel Myvalovi, i kdyz mi to hudebne prijde jako naprostej brak, tak aspon pobavil :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Hollywood

Příspěvek od Hollywood »

Zdar, u mě jednoznačně Třinýty , i přes tu nekvalitu a kytaristovu krpu ve 3:20 (možná to byl flažolet, ale asi ne) se mi to líbí…hlavně zpěv (a taky mám rád slovenštinu). Druzí jsou Tau, to sólo je dost slabé na ten song, jak od nějakého začátečníka, ale mají dobrého basáka vypadá jak Kuko :lol:
A Tajfun, ten začátek a i zpěv, připomíná mi… v mládí jsem se učil hrobařem :)
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Hollywood píše:Zdar, u mě jednoznačně Třinýty , i přes tu nekvalitu a kytaristovu krpu ve 3:20 (možná to byl flažolet, ale asi ne) se mi to líbí…hlavně zpěv (a taky mám rád slovenštinu). Druzí jsou Tau, to sólo je dost slabé na ten song, jak od nějakého začátečníka, ale mají dobrého basáka vypadá jak Kuko :lol:
A Tajfun, ten začátek a i zpěv, připomíná mi… v mládí jsem se učil hrobařem :)
Děkujem za hlas. Mimochodem nejsi první, kdo mě k němu přirovnává, takže v pořádku :-)
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Hollywood píše:Zdar, u mě jednoznačně Třinýty , i přes tu nekvalitu a kytaristovu krpu ve 3:20 (možná to byl flažolet, ale asi ne) se mi to líbí…hlavně zpěv (a taky mám rád slovenštinu).
Ďakujeme pekne za hlas. Ceníme si každý jeden hlas a každého jedného fanúšika. Ešte raz vďaka.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ivan.ps píše:
Hollywood píše:Zdar, u mě jednoznačně Třinýty , i přes tu nekvalitu a kytaristovu krpu ve 3:20 (možná to byl flažolet, ale asi ne) se mi to líbí…hlavně zpěv (a taky mám rád slovenštinu).
Ďakujeme pekne za hlas. Ceníme si každý jeden hlas a každého jedného fanúšika. Ešte raz vďaka.
No přiznám se, že Trinity a TAU byly dvě nejposlouchanější skladby v posledních dvou dnech. Takže můj druhý hlas dostali kluci z Trinity. Podle počtu hlasů celkem nedoceněná práce. Strašně se mi líbí frázování zpěvové linky - opravdu energické.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Red Bull píše:
Ivan.ps píše:
No přiznám se, že Trinity a TAU byly dvě nejposlouchanější skladby v posledních dvou dnech. Takže můj druhý hlas dostali kluci z Trinity. Podle počtu hlasů celkem nedoceněná práce. Strašně se mi líbí frázování zpěvové linky - opravdu energické.
Ďakujeme, pekná motivácia do ďalšej tvorby!
jarji

Příspěvek od jarji »

Dávam hlas kapelám Cayman a Tau.
Carpe Diem
kvasna

Příspěvek od kvasna »

za mě jednoznačně Tau....... profesionálně nahraná i zahraná skladba svojí kvalitou několikanásobně převyšující ostatní..... Btw: ten song má koule přesně takovej ten špinavej rock/hardrock kterej mám rád :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“