postupné zrychlování
Pravidla fóra
postupné zrychlování
zdar, zajímalo by mě jestli když cvičím s gp a nastavím si tam smyčku zrychlování vždy např o 1% (dělám to poměrně často) jestli mi to nemuže nějak rozhodit rytmus do budoucna, abych pak třeba taky samovolně nezrychloval, protože přece jenom nejedu přesně správnej rytmus ale za chodu se přizpůsobuju, tak jestli neni vhodnější vzít klasickej mentronom a hrát 2 minuty na 85 a pak to přehodit na další 2 minuty na 90.
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson
Harke HA3500+Peavey TVX410
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: postupné zrychlování
Na naučení rychlosti je rozhodně lepší určité tempo procvičovat delší časový úsek a pak zrychlit například o těch 5 nebo 10 BPM a na další úroveň postoupit zase až v okamžiku, kdy vše zahraješ zcela přesně a lehce. Ten tvůj systém není optimální právě kvůli tomu, že se za běhu přizpůsobuješ, tudíž nejedeš úplně přesně, navíc přechod na vyšší rychlost přijde automaticky, ne až po tom, co si jseš jistý, že předchozí tempo zvládáš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Já, když takhle něco cvičím, si dávám na začátek třeba takt nebo dva jen jakýsi metronom a potom to, co chci cvičit, v repetici. Tím docílím toho, že požadovanou záležitost zahraji vícekrát v tom samém tempu a když už se tempo zrychlí, mám prostor na uvyknutí a až potom zase hraji.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já když cvičím rytmus, tak na jedno tempo dávám minimálně 24 taktů (4 takty na každé struně). A pak mi nedělá problém přecvaknout tempo na metronomu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008