Wah-Wah MXR MC-404 Dual Cry Baby

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Bearder

Wah-Wah MXR MC-404 Dual Cry Baby

Příspěvek od Bearder »

Pořídil jsem si svůj první skutečný Wah-Wah. (ne nějakou trapnou náhražku ze Zoomu) :)

Kód: Vybrat vše

Custom Audio Electronics MXR MC-404 Dual Cry Baby
Obrázek

Hodně dlouho jsem váhal nad nejrůznějšíma značkama jako signature od Kirka či Slashe až po starej anglickej Vox na baterky. Ptal jsem se kdekoho na názory a nakonec jsem zvolil podle sebe. A důvod je jasný, hlavně univerzálnost a veliká úroveň kvality součástek i šasí = životnost (doufám) Navíc za cenu 3200kč která nebyla zase tak přemršťěná na něco co mechanicky musí skutečně vydržet roky.

zkušenosti :
Obě fasel cívky jsou opravdu dost rozdílné v charakteru zvuku a žlutá pro mě představuje klasické Cry Baby. Červená je víc do basů ale nic přehnaně zahuhlaného a líbí se mi snad ještě víc. Booster je prakticky vestavěná krabička MC-401 která samotná stojí 1800kč a zesiluje a nakresluje opravdu hodně takže mám knoflík jen lehce doprava na boost sóla což je super věc. Boost nefunguje když je kvákadlo vyplé což je škoda. Přepínání čudlíků cívek i boosteru je úžasné. Čekal sem to víc fórovité a přepíná se to lehce. Diody svítí opravdu hodně a i za plného slunce jsou nádherně vidět. Diody signalizují zapnutí kvákadla, zapnutí boosteru a jaký typ cívky máte momentálně v chodu takže vše co potřebujete. S nastavením míry ostrosti zvuku tzv Q ovladačem sem si ještě nehrál a zatím ani nebudu dokud si nenaposlouchám rozmezí ale je dobré že se to dá nastavit a to dokonce pro každou cívku zvlášť takže variabilita se může ještě více roztáhnout. Z výroby je to nastaveno na střed. Bytelnost šasí je samozřejmá a váha je veliká. Bílý spodní lem se mi moc líbí a v témném prostředí bude jistě k užitku. V balení bylo jen pár letáků a klíč k nastavení tuhosti kvákadla. Kvákadlo může padat na hlavu či se dá nastavit aby drželo tón. Nemá zpětné vracení. Vypínání stiskem se při kváknutí nemůže stát protože musíte opravdu dost zatlačit špičkou na přepínač aby se vypl což hodně oceňuju a bál jsem se že to bude jednodušeji stlačitelné (zkušenost ze starého Voxe). Je jak na 9v baterii která se dá vyměnit bez rozšroubování krytu protože je zvenčí pod plastovým krytem tak i na 9v adaptér. Překvapil mě krátký chod pedálu.

S tím true Bypassem sem trochu v rozpacích protože na čistej kanál hraje kvákadlo fakt hlasitě a když je vyplé tak mám zase vše moc potichu ale asi musím zakroutit s nastavením hlasitosti u krabiček.
(edit - toto jsem již spravil snížením potenciometru ukrytého uvnitř a hlasitost je nyní správná)

Ideální video
Bohužel musíte na youtube.

Manuál
http://www.jimdunlop.com/files/manuals/ ... Manual.pdf

Kdyby měl kdokoliv otázky či chtěl něco detailně vyfotit (či vidět naživo v Mladé Boleslavy) tak písněte.

Oficiální Popis :

Kód: Vybrat vše

• Výsledek spolupráce s legendárním elektronickým guru Bobem Bradshawem
• Univerzální zvukové možnosti
• Možnost přepínání mezi dvěma různými cívkami Fasel: zvýrazněné vyšší frekvence / výraznější odezva v basech a středech
• Regulace ostrosti zvuku pomocí interních ovladačů
• Integrovaný Booster/Line Driver MC-401
• Potenciometr CTS: tichý chod, dlouhá životnost
• Operační zesilovače třídy A s nízkým šumem
• Napájení: 9V baterie, adaptér Dunlop ECB003E (není součástí balení)
• True Bypass

• Parametry filtru:
• Cívka „Red Fasel“
• pásmo nižších frekvencí: 400Hz
• pásmo vyšších frekvencí: 1,9kHz – 2,2kHz

• Cívka „Yellow Fasel“:
• pásmo nižších frekvencí: 255Hz – 355Hz
• pásmo vyšších frekvencí: 1,3kHz – 1,5kHz

• Ovládání:
• Volume – úroveň zesílení signálu pomocí integrovaného boosteru MXR-MC401
• nožní přepínač Boost – aktivace boosteru (signalizace rozsvícením modré LED)
• nožní přepínač Inductor – volba typu cívky (signalizace červenou / žlutou LED)
• 2x interní ovladač Q – vyladění ostrosti zvuku nezávisle pro každou cívku

• Konektory:
• Input Jack (impedance 1 MOhm)
• Output Jack (impedance <10 kOhm)
• vstup pro adaptér 
Obrázek
Naposledy upravil(a) Bearder dne 27.05.2011 9:30, celkem upraveno 1 x.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
wikxzen
Rádce

Re: Wah-Wah MXR MC-404 Dual Cry Baby

Příspěvek od wikxzen »

Pěkně sepsané. Mohl jsi rovnou z toho udělat recenzi a nechat umístit zde:
Recenze Vaší výbavy
Bearder

Příspěvek od Bearder »

wikxzen píše:Pěkně sepsané. Mohl jsi rovnou z toho udělat recenzi a nechat umístit zde:
Recenze Vaší výbavy
Na recenzi si netroufám protože je to moje první skutečné kvákadlo a nerad bych ovlivnil poslechový pocit pro ostatní již zkušené. :)
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Hlasitost kvakadla se da upravit, ale chce to odborny zasah (predpokladam, ze je tam halda SMDcek). Mimochodem tuhost prepinani se da upravit snadno, jen si presroubujes prepinac vys nebo niz.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Jo seřídit přepínač jistě lze, díky za info. Mě právě tahle tuhost vyhovuje z továrního nastavení. :)

Mohu se tě zeptat jako profíka.
Je tam skutečný True Bypass? Dá se to poznat z fotek?
Tištěný spoj tam je. Klidně mohu nafotit detailní vnitřek.

(Není to moje foto)
Obrázek

Info z manuálu o umístění Q ovladačů pro nastavení ostrosti kváknutí.

Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Pokud upgrade kvákadla, tak nejspíše na tohle :) gratuluju ke koupi a díky za sdílení dojmů - recenze z toho sktuečně být mohla, ale pokud se bojíš kvůli nedostatku zkušeností, nikdo tě nutit nebude :wink: :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Z te fotky to nepoznam, nicmene pokles hlasitosti kvakadla napovida o tom, ze by tam TB mohl byt. Pokles hlasitosi je vec neprijemna, kdyz zapneme takovejhle modulacni/filtr efekt tak je zadouci jit s volume malilinko nahoru. Výsledek spolupráce s legendárním elektronickým guru Bobem Bradshawem neni koukam uplne tip top. Ale verim, ze to hraje jinak vyborne. Ten booster taky mohli sakris udelat aby ho slo vypinat pres nejakej dalsi prepinac po strane nezavisle na kvakadle ...
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Tak sem včera pořádně protestl kvákadlo s kapelou. Kváká skutečně tak jak si představuju jen se s ním musím naučit pracovat. Červená cívka je pro mě skutečně barvitější ale dost mě baví mezi nima přepínat.

Potřebuji poradit od zkušených kvákačů ohledně hlasitosti.

Když mám kvákadlo zaplé a různě přepínám krabičky a i kvákám tak sem hlasitost dokázal nastavit na ideální míru ALE když kvákadlo vypnu aby mi neupravovalo signál a chci hrát clean bez krabiček tak s hlasitostí propadnu o takovejch 70 procent a čistej signál kterej proleze zkrz vyplé kvákadlo je neslyšitelný. Když přidám hlasitost na výstupním repro abych slyšel dobře clean bez zapojenejch tak krabičky dokážu ztišit ale kvákadlo po zapnutí je samozřejmě neúnosně hlasité protože nemá ovladač hlasitosti.

Je to normální??

Nenapadá mě jak to ovlivnit a musel jsem hrát clean přes sešlápnuté kvákadlo. Kamarád poté prohlásil že si není jistý zdaly Coldplay používají Banjo a proč ho teda hraju. :D

Booster mám vyplý.
Kvákadlo mám jako první efekt ale je jedno kam ho zapojím protože problém přetrvává.

Wah je tedy true bypass protože je tam ten obrovitý skok v hlasitosti? Yeeshkul píše že naopak bych měl po sešlápnutí kvákadla hlasitost přidat tak to moc nechápu proč zapnuté a vypnuté kvákadlo má tak velký skok v hlasitosti.

ps : Jackhammer i Bluesbreaker jsou pasivní bypassy ale když sou vyplé tak mi to nijak cestu cleanu neovlivňuje. Začíná mi na nich ovšem solidně vadit že po jejich zapnutí nachytávají podivné pravidelné šumy které po velkém zesílení sou solidně slyšet i přestože kytaru nehraju a držím struny utlumené. To Wah nedělá vůbec a když je zaplé tak je dokonale tiché dokud nezačnu hrát.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Co bys od nich taky čekal? Jsou to zkreslovače, mají to de facto v popisu práce. Ale nemůžou za to samy, zesílí co dostaly. A vybudí to, co následuje za nimi (ten Zoom, co máš v podpisu, nespíš taky nebude bez viny). Tak jim to nevyčítej ...
To, že ti vyplý wah v true bypass režime je podezřelé. Buď je v něm závada (např. špatný kontakt na přepínači nebo studeňák), nebo je vada v nějaké propojce či kabelu.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Zoom sem zatím v zapojení s kvákadlem nepoužil, ani nehodlám a mám ho doma na cvičení jako zvukovku s guitar rig a vím že to není kvalitní spojit to do pořádného repra.

Nevyčítám zkreslovačům to že šuměj ale že šuměj fakt dost když nehraju a mám kytaru klidně i odpojenou, prostě že v pauze mezi písničkama je tam takovej šum že to fakt ruší. Kabely mám drahé klotz s neuriky a bedna nešumí takže tou to taky není. Samozřejmě mě napadlo mít ten šum způsobený někde v cestě nějakou součástkou která není v pořádku mimo krabičky ale když jedu jen čistě přes kvákadlo se zapojenýma marshallama do serie ale obouma vypnutýma tak je cesta krásně čistá bez šumů a to i hodně nahlas takže ten šum kterej i trochu osciluje jako kdybych chytal družice musej způsobovat ty Marshally a jejich schéma zapojení dle mého noobského názoru. Ikdyž tohle sem už trochu nepatří a nechci tu dělat offtopic.

Myslíte tedy že Volume u kvákadla zaplého i nezaplého je vždy stejná? Já to prostě tak nemám.
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Yeeshkul píše že naopak bych měl po sešlápnutí kvákadla hlasitost přidat tak to moc nechápu proč zapnuté a vypnuté kvákadlo má tak velký skok v hlasitosti.
Tim myslim o chloupek, o malicko, jen takovy tuknuti smerem nahoru. Nutny to neni, ale ja to u efektu ktery zahuhlavaj/projasnujou preferuju. Stejna hlasitost je obecne v poradku. Kazdopadne hlasitost nesmi po seslapnuti kvakadla spadnout , to je vylozene na obtiz a nedovedu si predstavit, ze bych to takhle mohl pouzivat v kapele mimo studio. S krabickama nesmis bojovat, krabicky musel poslouchat tebe.

To, že ti vyplý wah v true bypass režime je podezřelé. Buď je v něm závada (např. špatný kontakt na
přepínači nebo studeňák), nebo je vada v nějaké propojce či kabelu.

Predpokladam, ze tam chybi slovo zeslabuje. To neni kontakt to je mnohem spis typicka chyba spatne udelanyho TB u efektu, kterej puvodne neni navrzenej na TB, a to tenhle typ wahu neni.

Jsi z Prahy? Kdyztak to prines a kouknem na to.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Ještě to pořádně prozkouším jestli nedělám někde nějakou školáckou chybu a ani sem ještě efekt nerozšrouboval tak jestli tam najdu mrtvou krysu bude to jasné :D Neměl sem na to dost času kvůli práci.

Pokud si nebudu vědět rady ani pak tak ti to rád přivezu a fixnem to 8) (sem kousek od Prahy)

Aspoň lidi čtou že když si koupíte nové kvákadlo jaké sou s tím záležitosti :D
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Heled na tom neni moc co zkouset. Pichni to mezi kytaru a kombo a jestli bude bypass silnejsi nez kvakadlo, je nutny to poladit.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Takže sem se podíval pod pokličku a našel jsem tam třetí potenciometr ovladatelný plochým šroubovákem (ten nejblíž baterce) kterej udával boost kvákadla a byl nastavený na polovinu. Poté co sem ho stáhl na minimum a napojil zatím jen přes sluchadla tak zvuk při vypnutém a zapnutém stavu je skoro stejný. Při zapnutém dostane lehoučký boost. Nevím komu by vyhovovalo mít vytočený tenhle poťák na max protože pak už to je opravdu solidní zkreslení :) A funguje na celé kvákadlo když je sešláplé tudíž i na hlavní Boost i na obě cívky.

Dost se mi líbí že mohu vše ovládat nohou a to i otočný knoflík na boost který vypadá hodně solidně.
Když jedu na baterku tak pedál stále funguje dokud není vytažen nástrojový kabel.

Ale musím to zkusit ještě na velkých bednách až budu moct a doufám že i tam to už bude v pořádku :) Zkusil jsem si hrát i s těma ostatníma Q potenciometrama ale do sluchátek to moc nebylo zajímavé a když se to přehnalo tak kvákadlo v určité poloze dostávalo zvláštní silný tón který se mi osobně moc nelíbil a nevím jestli je k něčemu dobrý. Vnitřek byl udělaný tak jak sem si ho představoval. Bez chybičky.

:idea: Zkusím natočit webkamerou s HD detailní vnitřek i jak se mění zvuk když s tím točím a dám to sem pro zájemce.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Takže sem to vyzkoušel na hlasitém repru a funguje to.
Třetí potenciometr uvnitř stáhnutý na minimum funguje že při přepínání jsou hlasitosti zapnutého kvákadla a vypnutého na stejné hladině.

Trochu se mi rozchodil switch na zapnutí kvákadla a teď jde lehčeji než na první dojem ale stále se mi to při kvákání nepodařilo nechtěně sepnout.

Povedla se mi ale zajímavá věc za kterou si myslím že mohlo kvákadlo, pučil jsem si Boss ME-25 multiefekt a při efektu extreme kdy sem si jen tak hrál s psichadeličnem se mi vše nějak zaciklovalo a přestalo to v první chvíly reagovat na úder struny přestože tón úžasně osciloval na kvákadle zastaveném někde uprostřed. Pak přestal reagovat i na hmatník a přestože sem se skvěle bavil tak to pak nešlo vypnout. Kytary sem se nedotýkal ale tón klidně držel donekonečna :D a utnul jsem to právě až kvákadlem když sem ho nakonec vypl :) Nevím jestli je to běžně možné to ze signálu dostat ale stát se mi tohle při vystoupení tak by to byla solidní p***l. :twisted:
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Hlavni je, ze jsi doladil ten skok hlasitosti. To by byl prusvih. Ted uz si muzes jenom hrat :)
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Zdar,
tak mi dnes konečně dorazilo tohle kvákadlo, jakmile pomine honeymoon efekt (dávám tomu týden) tak snad sepíšu i recenzi ale k věci...
Ty 3 vnitřní trimmery (jestli to tak můžu nazvat) jsou zalitý jakousi průhlednou hmotou (vypadá podobně jako silikon), kvákadlo mám v záruce a bojím se, že pokud bych porušil tenhle "silikon" tak o ni přijdu.
Jak to vidíte vy ?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Dnes jsem si ho vybral a koupil. V přímém porovnání s RMC1 se mi líbil více.

Oba hrajou velmi kvalitně, RMC podle mě jede trochu více ve středech, na druhou stranu CAE mi připadalo lepší na zkreslení - což byl pro mě hlavní impuls pro koupi nového kvákadla - 95Q s mými krabičkami nekvákalo podle mých představ.
Oranžová cívka mi více připomínala Crybaby, červená se mi zamlouvá trochu více, neřve tak moc, jako oranžová. S fuzzem i distorzí kváká velmi dobře, na čistý zvuk (funky doprovody) také

Rozhodně bych ho doporučil
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“